Transman vernederd tijdens bodyscan

Een transgender man heeft een klacht ingediend bij de Australische senaat, omdat hij op een vliegveld vernederd  is door de beveiliging. De man moest een volledige bodyscan ondergaan, waarbij zijn kunstpenis werd opgemerkt. Vervolgens werd hij onderworpen aan een fouillering in zijn kruis, in het zicht van zijn medepassagiers.

“Ik legde aan de beveiliger uit dat ik in transitie ben van vrouw naar man. De beveiliger haalde zijn manager erbij, die een waar spektakel maakte van de fouillering. Hij deed twee paar rubber handschoenen aan, omdat hij mijn kunstpenis niet aan wilde raken en betastte me opzichtig.” Het verhaal van de man, die anoniem wenst te blijven, laat zien hoe slecht transgenders worden behandeld door luchthavenpersoneel, dat geen rekening houdt met issues die transmannen en -vrouwen vaak hebben. “Dit heeft er niet alleen voor gezorgd dat ik me ongemakkelijk en opgelaten voelde, het was ook nog eens volledig onnodig. Toen de manager klaar was met de fouillering mocht ik gaan, terwijl mijn kunstpenis nog steeds in het bakje op tafel lag. Ik vroeg of ik wat privacy mocht om hem weer in mijn broek te doen. Ze sloten de deur, zodat de andere passagiers me niet zagen, maar zelf bleven ze kijken.” De man geeft aan zich als een crimineel behandeld te voelen en zwaar vernederd te zijn. “Het heeft mijn vakantie vergald en me mijn plezier om te reizen ontnomen. Daarom heb ik een klacht ingediend bij de Australische senaat.”

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden