COC: stel LHBT-voorlichting verplicht

coc voorlichting

Van de sinds 2012 verplichte lessen over LHBT-acceptatie op middelbare scholen komt in de praktijk maar bitter weinig terecht.

EenVandaag meldt in haar uitzending van vandaag, dat slechts een kwart van de Nederlandse middelbare scholen zich aan haar voorlichtingsplicht houdt. Van de geïnterviewde leerlingen zegt maar liefst 38% dat LHBT-rechten op hun school nooit zijn behandeld.

COC-voorzitter Tanja Ineke : ‘Het is te gek voor woorden dat de meeste scholen nog altijd geen les geven over LHBT-acceptatie, terwijl dat al vier jaar verplicht is. Die lessen zijn hard nodig om LHBT-acceptatie in Nederland te verbeteren.’

Het COC roept nu in een brief aan regering en parlement op om LHBT-voorlichting op docentenopleidingen en Pabo’s al verplicht te stellen. Nu geven deze instellingen ‘vrijwel geen’ voorlichting hierover aan toekomstige leraren. Het streven is dat hier op korte termijn verandering in komt. Ook moet de Onderwijsinspectie strenger gaan controleren op het naleven van de wet.

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden