Protestbruiloft

fake marriage

Een schijnhuwelijk aangaan uit vrije wil. Terwijl het (ogenschijnlijk) niet hoeft. Zou jij het doen?

In de Guardian vertelt kunstenaar Kate Jinx hoe zij afgelopen zomer werd verrast door haar vriendin, de actrice Zoë Coombs Marr. Want wat was het geval? Zoë ging trouwen! Nee, niet met Kate, maar met een man!

Omdat in hun moederland Australië 'marriage equality' maar niet van de grond komt, hadden Zoë en haar goede vriend, de komiek Rhys Nicholson, besloten met elkaar in het huwelijk te treden, uit protest.

Onlangs zijn Zoë en Rhys daadwerkelijk in het huwelijksbootje gestapt, in aanwezigheid van Kate en Rhys’ vriend, Kyran. Onder het motto ‘alle bruiloften zijn toch theater’, was de gelegenheid openbaar en konden toeschouwers toegangskaartjes kopen.  

De boodschap moge duidelijk zijn: een leeg en liefdeloos (nep)huwelijk tussen een man en vrouw mag wèl, en wordt zelfs toegejuicht. Ondertussen mogen twee vrouwen of mannen die al jaren van elkaar houden ‘down under’ nog steeds slechts toeschouwer zijn op de bruiloft van anderen. Dat is de beurse plek waar dit 'feest' feilloos de vinger op legt.

Maar waar al dat nepbloed en -kots nu voor was?

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder

Sara Kroos is terug

'Het belooft een vrolijk chaotische avond te worden (...) met scherpe humor, lieve liedjes, ongemakkelijke situaties en een gezellige, sarcastische ondertoon nu ze boven de veertig is en vier jaar op de bank heeft gelegen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden