Hillary Clinton steekt transvrouw hart onder de riem

hillary clinton pearl love transwoman attack

Beeld: the Advocate 

 

Pfoeh. Adem in, adem uit.

Het was misschien een onsamenhangende woordenbrij, maar wat transvrouw Pearl Love eerder deze week qua aggressie over zich heen kreeg in een metro in New York, liegt er niet om. 

Love filmde de verbale aanval, die minutenlang doorging, terwijl de rest van de reizigers wegkeek.

Zij plaatste het filmpje op haar Facebookpagina, en kreeg een reactie van Hillary Clinton. De Democratische presidentskandidaat laat haar weten achter haar te staan en voegt daaraan toe "De aggressie en haat waar de transgendergemeenschap maar al te vaak mee te maken krijgt, is een aanval op ons allen."

 

 

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden