Mounir Samuel en de biculturele spagaat.

 

mounir samuel en tofik dibi

Beeld: gay.nl

Voormalig Zij aan Zij columnist Mounir Samuel beschrijft in een indrukwekkend artikel op zijn website (longread, 15 minuten) de dilemma's waarvoor LBGTQ-jongeren behorend tot de groep van derde en vierde generatie Turkse en Marokkaanse Nederlanders zich gesteld zien. In de eer-, schaamte- en roddelcultuur van hun (groot)ouders hebben vooral jonge vrouwen nog steeds weinig bewegingsvrijheid, hoe vrijgevochten zij naar de buitenwacht toe ook mogen overkomen. Samuel laat zien dat daar door hen op verschillende manieren mee wordt omgegaan. Uit de kast komen? Of toch maar eerst trouwen en na de echtscheiding alsnog uit de kast? Of helemaal niet uit de kast? Vooral buiten de randstad - waar een veilig trefpunt met andere gays nogal eens ontbreekt - worstelen jonge mensen vaak moederziel alleen met dit soort vragen.

Onder het artikel staat een filmpje met het gesprek dat Mounir onlangs had met voormalig GroenLinks-politicus Tofik Dibi.

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden