COC Songfestival finale

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 8 december 2018
Tijd: 19.30
Type: Overige
Website: www.cocsongfestival.nl

Locatie:

Naam: De Duif
Plaats: Amsterdam

Omschrijving:

Op zaterdag 8 december a.s. is De Duif in Amsterdam het decor voor de grote finale van de 24ste editie van het COC Songfestival. Tijdens deze 'regenboogliedjes' wedstrijd strijden dit jaar dertien inzendingen om de meeste 'douze points'. De kaartverkoop is inmiddels gestart. 

Na de overwinning van Dana Petlan met haar lied 'De Tijd' namens COC Amsterdam vorig jaar in Groningen is dit jaar de grote finale van het COC Songfestival in de hoofdstad. Het is alweer de 24ste editie van de 'regenboogliedjes' wedstrijd en dit jaar strijden maar liefst dertien deelnemers voor de winst. De deelnemers zijn allen inzendingen van de diverse COC-verenigingen uit het land of andere organisaties die zich inzetten voor seksuele- en/of genderdiversiteit.

De liedjes zullen tijdens de finale worden beoordeeld door een regiojury en een vakjury. De vakjury bestaat dit jaar uit oud-winnares Dana Petlan, presentator en Mister Gay 2011 Thom Goderie, singer songwriter Astrid Akse, The Voice of Holland finalist Sjors van der Panne en zangeres Astrid Nijgh. Naast de dertien deelnemers zullen ook REINDIER, Galakoor Amsterdam, DirQ en House of Today optredens verzorgen tijdens de show. De avond zal worden gepresenteerd door Luna Lunettes, Merel Moistra en NIKI TODAY. 

De finale in De Duif (Prinsengracht 756, Amsterdam) gaat op zaterdag 8 december a.s. van start om 20.00 uur, maar de zaal is open vanaf 19.30 uur. Ook is er een officiële afterparty tot 3.00 uur in CREA Café (Nieuwe Achtergracht 168, Amsterdam).

Kaartverkoop
De kaartverkoop is al gestart, maar er zijn nog kaarten beschikbaar. Kaarten kosten € 20,00 (excl. servicekosten) per stuk en dat is inclusief toegang tot de afterparty. COC-leden kunnen kaarten bestellen voor een speciaal kortingstarief. Ga voor de online kaartverkoop en meer informatie naar www.cocsongfestival.nl

COC Songfestival 
Het COC Songfestival is ooit begonnen als een knipoog naar het grote Eurovisie Songfestival. Dit naar aanleiding van de teleurstellende 4 punten van Willeke Alberti in 1994. Hierdoor moest Nederland deelname aan het festival een jaartje overslaan. COC Limburg bedacht toen als alternatief het COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen met liedjes rondom seksuele- en genderdiversiteit. Meer informatie over het COC Songfestival is te lezen op de website www.cocsongfestival.nl.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden