Lezing Nina Littel: Lesbisch Activisme ‘70-’80

Algemene informatie:

Geplaatst door: connie_ihlia
Datum: 22 november 2018
Tijd: 20.00 - 21.30 uur
Type: Overige
Website: https://www.ihlia.nl/randprogrammering-with-pride/lesbisch-activisme-70-80/

Locatie:

Naam: IHLIA
Straat: Oosterdokskade 143, expozaal OBA Oosterdok
Postcode: 1011 DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Lesbische vrouwen begonnen zich in de jaren ’70 en ’80 langzaam af te scheiden in eigen groeperingen. Zij konden zich niet vinden in de door mannen gedomineerde homobeweging, en ook niet in de door heteroseksuele vrouwen gedomineerde feministische bewegingen.


De oplossing? Een eigen groep met eigen identiteit. Daarbij lieten zij zich veelal leiden door Franse en Amerikaanse theorieën. Maar hoe verhoudt activisme zich eigenlijk tot theorievorming? En hoe zat het met de ontwikkeling van een eigen identiteit? Het komt allemaal aan bod tijdens deze avond!


Toegang is gratis | Aanmelden niet nodig

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder

Kastdeuren en pizza

'Die wijven ook altijd. Op een dag kom je de goeie tegen, geloof mij maar.' Mona was er de hele middag en ook Lisa voegde zich bij het bonte gezelschap. – Fran & The City, deel 9.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden