Samen&Spraak – "Vrouwen aan de Macht?!"

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 11 december 2018
Tijd: 19:30 - 22:00
Type: Debat
Website: www.hetrozehuis.be

Locatie:

Naam: Antwerpen
Straat: Reyndersstraat 7
Postcode: 2000
Plaats: Antwerpen
Provincie: Antwerpen
Land: Belgie

Omschrijving:

 Naar aanleiding van het toneelstuk ‘Tot de duivel het schip keert’ organiseren VREAK en WIJ, i.s.m. Het Roze Huis en Active Company, een interactief gesprek. 



Het toneelstuk is gebaseerd op het gelijknamige boek van Nathalie Briessinck, en speelt zich af einde 19de, begin 20ste eeuw. 
Het is een bijzonder verhaal met heel wat intriges en erg boeiende vrouwelijke personages. Hun positie, de manier waarop ze zich proberen te handhaven en de keuzes die ze maken, worden op deze interactieve avond getoetst aan onze huidige leefwereld, vanuit verschillende invalshoeken. 

Word je als talentvolle sportster, schrijfster of kunstenares, of als competente werkkracht in het bedrijfsleven (nog) geconfronteerd met genderstereotypering? 

Volgende panelleden gaan, onder leiding van Nathalie Delporte, het gesprek aan met elkaar en met het publiek:

Sarah El Massaoudi (maatschappelijk)
Jorik Hendrickx (sport) 
Loena Hendrickx (sport)
Marion Mulder (bedrijfswereld) 
Yannick Geens (literatuur)

Ben je benieuwd naar de stellingen die deze sprekers naar voren brengen? Wil je mee je stem uitbrengen via je gsm en een mooie discussie op gang trekken? Doe dan mee aan deze unieke Samen&Spraak!

Iedereen is welkom!

Inkom is gratis. 

Je kan je plaatsje verzekeren door in te schrijven via deze link: http://vreak.be/producties/samenenspraak-vrouwen-aan-de-macht 

Tickets voor het toneel kan je bestellen via: https://fakkeltheater.be/voorstelling/tot-de-duivel-het-schip-keert

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden