Doe als God, word mens!

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 16 december 2018
Tijd: 17.30 uur
Type: Cafe & Party

Locatie:

Naam: Keizersgrachtkerk
Straat: Keizersgracht 566
Postcode: 1017 EM
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Kerstfeest, God werd mens. Dat gaan we vieren tijdens de Pink Christmas Kerkdienst. De Keizersgrachtkerk is speciaal voor deze gelegenheid omgebouwd tot kerststal. Special guest cabaretière Yora Rienstra komt in de kerststal vertellen waarom zij zich zo verwant voelt aan Jozef.


God wordt mens: LHBTI’ers praten mee over mens-worden


Kerst: God zoekt de mens door zelf mens te worden; een hachelijke onderneming die begint met de geboorte van een klein en kwetsbaar kind midden in de rottigheid en de viezigheid van een stal en een voederbak. Mens-worden, uit de kast komen om mens te zijn; LHBTI’ers weten er over mee te praten. Hoeveel rottigheid het ook geeft, om te weten wie je mag zijn als mens, is het nodig uit de kast te komen. Die kast staat mens zijn en mens worden in de weg. De Pink Christmas Kerkdienst geeft deze ervaringen een podium, als één groot advies aan het pasgeboren Christuskind.


Yora Rienstra cabaretière, presentatrice, actrice, lesbisch en moeder van twee zonen die ze niet zelf heeft gebaard, komt meepraten in de Pink Christmas Kerkdienst. Yora: ‘Ik kom graag in de Pink Christmas Kerkdienst met humor mijn verhaal vertellen, omdat ik vind dat je nooit beperkt mag worden in diegene die jij wilt zijn. Niet door je omgeving, niet door je religie en ga zo maar door. En eerlijkheidshalve moet ik ook toegeven dat ik heel graag in de kerststal wil staan en me zeer verbonden voel met Jozef, die eigenlijk qua ouderschap in dezelfde positie zit als ik.Roze Chaos


Na een gezamenlijke start zullen in de tot kerststal omgebouwde kerk verschillende werkvormen worden aangeboden die ieder op eigen wijze helpen stil te zijn bij het thema van de Pink Christmas Kerkdienst: ‘Doe als God, word mens’. Van adviezen voor het pasgeboren kind en het ontvangen van een zegen, van een mens scheppen uit klei, tekstmeditatie en samen kerstliederen zingen tot en met je licht ontsteken in de duisternis.


Organisatie
De organisatie van de Pink Christmas Kerkdienst is in handen van een voorbereidingsteam die de dienst samenstelt in naam van de Protestantse Kerk Amsterdam, het LKP de landelijke koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging en de Keizersgrachtkerkgemeente. Gert-Jan Mostert zit achter het orgel en achter de piano. Cantor is Marian Geurtsen. De dienst staat open voor iedereen.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren. Of praat mee op Facebook!

Recent nieuws:

Carmen & Lola

Een authentieke, exotische en zinderende liefdesgeschiedenis met gepassioneerde flamencomuziek, nu te zien in de bioscoop.

Lees verder

Ellie aan de verkeerde kant

Documentaire: Ellie Lust in gesprek met slachtoffers en de 'verkeerde kant': degenen die zich schuldig hebben gemaakt aan homodiscriminatie en -geweld.

Lees verder

'Ze stinkt uit haar mond'

Hoogstpersoonlijk: 'Ze is echt heel leuk en lief en slim en sexy en alles wat op mijn wensenlijstje stond, maar die geur…'

Lees verder
Meer nieuws Meer achtergrond