Transgender Day of Visibility at InClusion

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 29 maart 2019
Tijd: 20:00 - 24:30
Type: Cafe & Party
Website: https://www.transamsterdam.nl/

Locatie:

Naam: Manor Hotel
Straat: Linnaeusstraat 89
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

De Internationale Dag van Transgendervisibiliteit (Engels: International Transgender Day of Visibility) is een dag om mensen bewust te maken van de discriminatie waar transgenders wereldwijd mee te maken hebben. De dag vindt sinds 2009 jaarlijks plaats op 31 maart. De dag was verzonnen door activist Rachel Crandall uit de Amerikaanse staat Michigan. De dag is ontstaan door een gebrek aan dagen die voor het bewustzijn van de situatie voor transgenders zijn. Een andere transgender-geörienteerde dag is de Internationale Transgender Gedenkdag, maar deze is meer gericht mensen die als slachtoffer van haatcriminaliteit zijn omgekomen en minder op de levende transgenders.

Je bent welkom bij het 10 jaar van de Transgender Day of Visibility @InClusion op 29 maart 20:00. We nodigen je uit om een gedicht voor te dragen of verhaal te vertellen. Of kom langs voor een TDoV fotoshoot.

International Transgender Day of Visibilityis an annual event occurring on March 31 dedicated to celebrating transgender people and raising awareness of discrimination faced by transgender people worldwide.

Join the 10 year of the Transgender Day of Visibility at InClusion on 29 march 20:00. Share your poem, story or join us for a TDoV photoshoot.

Voor vragen mail naar info@transamsterdam.nl


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren. Of praat mee op Facebook!

Recent nieuws:

Gebeten door een teek

'Wat zou het een verschil hebben gemaakt, als ze had geweten van het gevaar van een tekenbeet.' Het is de #weekvandeteek.

Lees verder

No Land for Love

Portretten van mannen en vrouwen die hun land moesten ontvluchten omdat ze tot de LGBTQ+ gemeenschap behoren.

Lees verder

Camouflage

Het verhaal van lesbiennes en zwarte vrouwen in het leger. Een interview met Shelley Anderson over haar aankomende roman.

Lees verder
Meer nieuws Meer achtergrond