Amsterdam: Met andere ogen

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 20 maart 2019
Tijd: 20:00-22:00
Type: Debat
Website: https://www.facebook.com/events/1022454031297509/

Locatie:

Naam: OBA Amsterdam
Straat: Oosterdokskade 143
Postcode: 1011 DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Terwijl Amsterdam zich opmaakt voor een nieuwe ronde verkiezingen, verhardt het debat over diversiteit en inclusie. Zowel online als offline.


Met name (jonge) Nederlanders met een migratieachtergrond merken hoe het publieke debat de afgelopen decennia is veranderd. "Politici normaliseren xenofobie, kranten dragen bij aan negatieve beeldvorming over moslims en op sociale media regent het racistische commentaren." Uit recent onderzoek van De Groene Amsterdammer blijkt dat zij zich in de steek gelaten voelen: ‘Bij veel politici van het zogenaamde redelijke midden heb ik zoiets van: potverdorie, trek je bek eens open!’


Woensdag 20 maart organiseren Critical Mass, OBA Amsterdam en Comité 21 maart daarom een interactief event over jezelf kunnen zijn in Amsterdam. Dit evenement is gratis en jij kunt zélf aan de slag: we trappen de avond af met een interactieve Virtual Reality-ervaring, waarmee je even in de schoenen kunt stappen van een andere Amsterdammer en kennis kunt maken met een ander perspectief. 


Maar ook de rest van de avond kun jij je mengen in het gesprek. We wisselen een interactief panelgesprek met een gevarieerde groep Amsterdammers af met spoken word, video en kunst. Ook schuift wethouder Groot Wassink aan, om samen met jou op zoek te gaan naar antwoorden op uitsluiting, racisme en polarisatie.


Sprekers 


De avond word geleid door Dionne Abdoelhafiezkhan (IZI Solutions, Controle Alt Delete). 


Verder schuiven aan:


Mitchell Esajas (The Black Archives, New Urban Collective)


Dino Suhonic (directeur Stichting Maruf)


Jennifer Hopelezz (drag queen, social activist)


Karin Schadee (Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam)


Natascha van Weezel (auteur, filmmaakster) 


Fatima Elatik (politica, consultant)


Funda Müjde (cabaretière, actrice, columniste)


Jessica van der Pluijm (Stichting Stop Straatintimidatie)


Rutger Groot Wassink (wethouder Sociale Zaken, Diversiteit en Democratisering)


 


Programma


19.00 uur: Virtual Reality-ervaring "Met andere ogen"


20.00 uur: Interactief event met panelgesprek;


Spoken word van OTION (Guillermo Blinker) en Iris Vos;


Artwork jonge Amsterdamse kunstenaars o.l.v. rapper en kunstenaar Gideon 'Gikkels' Everduim


21.30 uur: Borrel incl. spoken word van Thomas de Bres.


 


Tickets


Toegang tot het event is gratis en openbaar. Wel vinden we het fijn als je je aanmeldt. Dat kan hier: https://www.oba.nl/agenda.218289.html


Over Met andere ogen


De avond vormt het slotstuk van het VR-project Met andere ogen, dat de afgelopen vijf maanden in elk stadsdeel bewoners met elkaar in gesprek heeft gebracht over diversiteit, uitsluiting en inclusie. Deze gesprekken leverden mooie en krachtige, maar ook pijnlijke en leerzame ervaringen op. Deze lessen zijn door jonge artiesten vertaald naar een indrukwekkend artwork.


 


Meer info: www.metandereogen.info


 


Met andere ogen is een samenwerking tussen Critical Mass, OBA Amsterdam en Stichting Vreedzaam, mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam, Amsterdams Fonds voor de Kunst en vfonds.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Vrouwen en voetbal

Op 2Doc zie je de documentaire Copa 71, die het bijzondere verhaal vertelt van een wereldkampioenschap vrouwenvoetbal dat volledig uit de sportgeschiedenis moest verdwijnen.

Lees verder

Ongeschreven

Comedian Kim Schuddeboom staat nog tot eind mei met haar voorstelling in de theaters. Het is de eerste avondvullende voorstelling van Kim, 'een stand-up show pur sang, live, rauw en ongefilterd.' We spraken haar.

Lees verder

Verliefd op een man

'Eerlijk gezegd lig ik compleet overhoop. Altijd gedacht dat ik 100% lesbienne was, maar sinds de komst van een nieuwe mannelijke collega ben ik hopeloos verliefd op hem.' Wat zou jij doen?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden