En toen schiep God Mounir: een solovoorstelling

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 28 maart 2019
Tijd: 21:00
Type: Theater
Website: https://www.podiummozaiek.nl/programma/agenda

Locatie:

Naam: Podium Mozaïek
Straat: Bos en Lommerweg 191
Postcode: 1055 DT
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

'En toen schiep God Mounir' is een solovoorstelling van Mounir Samuel die op donderdag 28 maart om 21.00 uur in première gaat in Podium Mozaïek in Amsterdam. In deze voorstelling worden de grenzen van geloof, gender, geaardheid en geografie op scherp gezet. 


 


In een hedendaags scheppingsverhaal, waarin tal van identiteiten zoals kleur, afkomst en religie worden afgepeld, gaat Mounir op zoek naar de geboorte van een nieuwe Adam: niet man of vrouw, maar mens. 'En toen schiep God Mounir' is een tragikomische voorstelling die de confrontatie niet schuwt en tot nadenken stemt.


 


Het is de eerste voorstelling van de Egyptisch-Nederlandse Mounir Samuel (29) die onder andere bekend is door zijn werk als journalist, schrijver en opiniemaker. Een eerste schets op het What You See Festival in Utrecht werd zeer goed ontvangen.


 


De productie van Stichting Publieke Werken is geregisseerd door Hesdy Lonwijk (o.a. Feuten). 'En toen schiep God Mounir' is dit voorjaar behalve in Amsterdam te zien in Groningen, Den Haag en Rotterdam. Het is de aftrap voor een nationale theatertour in het najaar.


 


 


 


Plot


'En toen schiep God Mounir' is een zoektocht naar ware vrijheid. Met behulp van storytelling, muziek, dans en filmbeelden onderzoekt Mounir hoeveel die vrijheid hem waard is. Aan de hand van de zeven scheppingsdagen neemt hij de kijker mee op wereldreis.


Plot


De voorstelling begint in een Egyptisch koffiehuis en volgt het bijzondere leven van Mounir die als correspondent over zes continenten reisde en als praktiserend christen zich volledig onderdompelde in de islam. Daarnaast maakte hij tot tweemaal toe een publieke coming-out mee: als liefhebber van vrouwen én als man. Voor het publieke oog veranderde hij hierdoor van een aaibaar Hollands meisje naar een ongewenste 'straatmarokkaan'.


Mounir Samuel: "Mijn werkelijkheid is sterker dan fictie. Ik bots voortdurend op de muren van onze hokjesgeest. Met deze voorstelling wil ik bereiken dat grenzen vervagen. Dat een moslim een kijkje krijgt in de christelijke keuken en andersom. Dat mannen na afloop hun feminiteit ervaren, vrouwen trots zijn op hun kracht en de mens diens gelaagdheid omarmt. Ik wil dat het publiek het eendimensionale identiteitsdenken doorbreekt."


Speellijst voorjaar 2019


 


<!-- [if !supportLists]-->·         <!--[endif]-->try-out – woensdag 27 maart - 21.00 // Podium Mozaïek, Amsterdam


<!-- [if !supportLists]-->·         <!--[endif]-->première – donderdag 28 maart - 21.00 // Podium Mozaïek, Amsterdam


<!-- [if !supportLists]-->·         <!--[endif]-->vrijdag 29 maart - 21.00 // Podium Mozaïek, Amsterdam


<!-- [if !supportLists]-->·         <!--[endif]-->zaterdag 30 maart - 21.00  // Podium Mozaïek, Amsterdam


<!-- [if !supportLists]-->·         <!--[endif]-->vrijdag 5 april - 20.30 // Zaal 3 Nationale Theater, Den Haag


<!-- [if !supportLists]-->·         <!--[endif]-->woensdag 24 april – 20.30 // Grand Theater, Groningen


<!-- [if !supportLists]-->·         <!--[endif]-->donderdag 25 april - 20.30 // Grand Theater, Groningen


<!-- [if !supportLists]-->·         <!--[endif]-->woensdag 19 juni // Theater Zuidplein, Rotterdam

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren. Of praat mee op Facebook!

Recent nieuws:

Film: Booksmart

Queer teen comedy vanaf deze week in de bioscoop! 'Getting Straight A's. Giving Zero F's'; Amy en Molly zetten de bloemetjes buiten (maar hoe dan?!).

Lees verder

Levend monument 50 jaar Pride

Stonewall Forever: Een virtueel monument 50 jaar na de Stonewall-rellen in New York City. Bezoek het monument online of in AR!

Lees verder

Geen zin meer in seks

'Ik ben jarenlang een wildebras geweest, vanaf mijn tienertijd al. Ik hield van aandacht, van seks. Je kunt het allemaal zo gek niet bedenken of ik heb het gedaan.'

Lees verder
Meer nieuws Meer achtergrond