Stille Heldinnen Disco XL

Algemene informatie:

Geplaatst door: Webredactie
Datum: 23 april 2019
Tijd: 19.30 uur
Type: Cafe & Party
Website: https://www.theaterrotterdam.nl/agenda/7248/Rotterdams_Wijktheater_Women_Connected_/Stille_Heldinnen_Disco_XL/

Locatie:

Naam: TR Schouwburg
Plaats: Rotterdam
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Deze groep vrouwen van alle culturen, generaties en achtergronden inspireert de bezoeker met hun persoonlijke verhalen. Verhalen die herkenbaar en universeel zijn, die bezoekers laten lachen én huilen. Via een koptelefoon, zoals bij een 'silent disco', hoort het publiek de wijze woorden van Chahrazad, de hoop van Monniek, de lievelingsmuziek van Sharita en nog véél meer. Een bijzondere avond waarin niet wordt gekeken naar elkaars verschillen, maar waar simpelweg het vrouw zijn wordt gevierd.


Samenwerking met Theater Rotterdam
Walther van den Heuvel, hoofd programmering Theater Rotterdam, verheugt zich op 23 april: "Women Connected, hét community arts netwerk voor vrouwen, vormt een hoogtepunt in de jarenlange samenwerking tussen het Rotterdams Wijktheater en Theater Rotterdam, waarbij lokale en persoonlijke stadsverhalen voor ons telkens verbonden zijn met een groter geheel waar we állen deel vanuit maken. Universele belevenissen, angsten, dromen en verlangens resulteren in prachtige ontmoetingen tussen vrouwen uit Rotterdam West, Noord, Zuid en Oost."


Bezoeken of zelf deelnemen
De Stille Heldinnen Disco bestaat dit jaar uit drie stukken. Het eerste deel is al gemaakt en getoond tijdens de try-out op 22 november 2018. Het tweede deel, met een nieuwe groep vrouwen, wordt getoond tijdens de try-outs op dinsdag 5 maart 2019 om 19.30 uur (uitverkocht) in de kleine zaal van Theater Rotterdam en op vrijdag 8 maart 2019, op Internationale Vrouwendag, om 10.30 uur (uitverkocht) en 13.30 uur in Islemunda. Het netwerk en werkveld van Women Connected breidt zich steeds verder uit, want alle Rotterdamse vrouwen kunnen nog steeds gratis aanhaken bij de open repetitiedagen (elke 7e van de maand). Uiteindelijk wordt toegewerkt naar dinsdag 23 april 2019, waarop alle 1000 vrouwen tegelijk het podium betreden van de grote zaal van Theater Rotterdam.


Stille Heldinnen Disco XL
di 23 april 2019 19:30 uur TR Schouwburg
Kaartverkoop via www.theaterrotterdam.nl/stilleheldinnen 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren. Of praat mee op Facebook!

Recent nieuws:

The L word: TRAILER!

Oude bekenden en nieuwe gezichten: Generation Q is coming! Bekijk nu de officiële trailer van de langverwachte sequel!

Lees verder

LBQ Women's Conference

Eerste mondiale LBQ-vrouwen conferentie in Kaapstad, Zuid-Afrika: Empoweren met queer healing en een lesbisch huwelijksaanzoek.

Lees verder

Tales of the City (Tip!)

Mary Ann keert terug naar San Francisco en wordt herenigd met haar zelfgekozen familie en de nieuwe generatie LGBTQ+ inwoners van 28 Barbary Lane.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden