Carol in Cinecenter

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 24 maart 2019
Tijd: 14.00
Type: Film
Website: https://cinecenter.nl/film/carol/

Locatie:

Naam: Cinecenter
Straat: Lijnbaansgracht 236
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

"...een opwindend liefdesdrama, waarbij een aspirant-fotograaf een intieme relatie met een oudere vrouw ontwikkelt. Een film die cinematografisch zó goed in elkaar steekt, dat wij (en jullie hopelijk ook) deze graag nog eenmaal op bioscoopscherm willen zien."


New York, begin jaren ’50. Therese Belivet (Rooney Mara) werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol Aird (Cate Blanchett) ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk. De vonk slaat onmiddellijk over en als de onschuld van hun eerste ontmoeting vervaagt, wordt hun verbondenheid dieper. Wanneer Carols verhouding met Therese aan het licht komt, neemt Carols echtgenoot wraak door haar geschiktheid als moeder aan te vechten. Carol en Therese voelen zich gedwongen de situatie te ontvluchten en ondernemen een spontane reis door Amerika. Een onverwachte gebeurtenis gooit hun beide levens overhoop.


Gebaseerd op de bestseller van Patricia Highsmith, auteur van Strangers on a Train en The Talented Mr Ripley. De film ontving nominaties voor 6 Oscars, 5 Golden Globes en 9 BAFTA’s.




DE PERS OVER CAROL


'Todd Haynes’s 50s-set drama in which Blanchett’s divorcing woman falls for Rooney Mara’s doe-eyed shop assistant is an intoxicating triumph'THE GUARDIAN ★ ★ ★ ★ ★



Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren. Of praat mee op Facebook!

Recent nieuws:

Gebeten door een teek

'Wat zou het een verschil hebben gemaakt, als ze had geweten van het gevaar van een tekenbeet.' Het is de #weekvandeteek.

Lees verder

No Land for Love

Portretten van mannen en vrouwen die hun land moesten ontvluchten omdat ze tot de LGBTQ+ gemeenschap behoren.

Lees verder

Camouflage

Het verhaal van lesbiennes en zwarte vrouwen in het leger. Een interview met Shelley Anderson over haar aankomende roman.

Lees verder
Meer nieuws Meer achtergrond