Europees lesbisch volleybaltoernooi Groningen

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 20 april 2019
Tijd: 08:00-17:00
Type: Sport
Website: https://goudgroningen.nl/vrouwenvolleybal/

Locatie:

Naam: Sporthal Selwerd
Straat: Eikenlaan 288
Postcode: 9741 EW
Plaats: Groningen Noord
Provincie: Groningen
Land: Nederland

Omschrijving:

GRONINGEN – Tijdens de aanstaande Paasdagen vindt voor de tweede keer in Groningen het Europees Lesbisch Volleybal Toernooi plaats.


Zo’n 250 volleybalsters uit heel Europa komen naar Groningen voor een sportieve ontmoeting tijdens het Eulevoto toernooi. Al 30 jaar komen lesbische vrouwen tijdens het Paasweekeinde bij elkaar om volleybal te spelen. Het begon in 1989 in Berlijn en daarna namen steden het stokje over: Parijs, Londen, Warschau, Leuven, Barcelona, Amsterdam, Reykjavik en ja, ook Groningen organiseerde in 2010 het fameuze toernooi.


Voor de 31e editie hebben zich 26 deelnemende teams, beginnend en gevorderd, aangemeld. Op zaterdag en zondag zullen zij op vier niveaus met elkaar de strijd aanbinden. Op zondagmiddag zijn de finales waarbij vooral die van het A-niveau een zinderend spektakel belooft te worden, maar het gaat de dames niet om strijd. Het motto van het toernooi is Fun in Grunn!


De organisatie van deze editie in de handen van de volleybalvrouwen van GOUD Gay Sports Groningen. Als afsluiting wordt er een feest georganiseerd, mede mogelijk gemaakt door het Bob Angelofonds. Dit feest is toegankelijk voor alle vrouwen, dus ook voor vrouwen die niet aan het toernooi hebben deelgenomen.


Bekijk de agenda voor de aanvangsttijden en locatie: https://goudgroningen.nl/Eulevoto Agenda/ 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Het komt goed

Een wee gevoel trok door mijn hele lichaam. Hoorde ik nou goed wat Mel zei? Hoorde ik nou goed wat ze tussen de regels door bedoelde? | De vrouw op de brug, deel 18.

Lees verder

Wie zwijgt, stemt toe?

Hoogstpersoonlijk: 'Ik kan die subtiele en minder subtiele opmerkingen en grapjes niet meer aanhoren. Ik moet er wel wat van zeggen.'

Lees verder

Vertrouwen

Ik dacht aan Mel terwijl we de haven uitvoeren en ik me bukkend en naar kabels grijpend naar de voorsteven begaf. Zou zij zich wel redden? | De vrouw op de brug, deel 17.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden