Europees lesbisch volleybaltoernooi Groningen

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 20 april 2019
Tijd: 08:00-17:00
Type: Sport
Website: https://goudgroningen.nl/vrouwenvolleybal/

Locatie:

Naam: Sporthal Selwerd
Straat: Eikenlaan 288
Postcode: 9741 EW
Plaats: Groningen Noord
Provincie: Groningen
Land: Nederland

Omschrijving:

GRONINGEN – Tijdens de aanstaande Paasdagen vindt voor de tweede keer in Groningen het Europees Lesbisch Volleybal Toernooi plaats.


Zo’n 250 volleybalsters uit heel Europa komen naar Groningen voor een sportieve ontmoeting tijdens het Eulevoto toernooi. Al 30 jaar komen lesbische vrouwen tijdens het Paasweekeinde bij elkaar om volleybal te spelen. Het begon in 1989 in Berlijn en daarna namen steden het stokje over: Parijs, Londen, Warschau, Leuven, Barcelona, Amsterdam, Reykjavik en ja, ook Groningen organiseerde in 2010 het fameuze toernooi.


Voor de 31e editie hebben zich 26 deelnemende teams, beginnend en gevorderd, aangemeld. Op zaterdag en zondag zullen zij op vier niveaus met elkaar de strijd aanbinden. Op zondagmiddag zijn de finales waarbij vooral die van het A-niveau een zinderend spektakel belooft te worden, maar het gaat de dames niet om strijd. Het motto van het toernooi is Fun in Grunn!


De organisatie van deze editie in de handen van de volleybalvrouwen van GOUD Gay Sports Groningen. Als afsluiting wordt er een feest georganiseerd, mede mogelijk gemaakt door het Bob Angelofonds. Dit feest is toegankelijk voor alle vrouwen, dus ook voor vrouwen die niet aan het toernooi hebben deelgenomen.


Bekijk de agenda voor de aanvangsttijden en locatie: https://goudgroningen.nl/Eulevoto Agenda/ 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren. Of praat mee op Facebook!

Recent nieuws:

Film: Booksmart

Queer teen comedy vanaf deze week in de bioscoop! 'Getting Straight A's. Giving Zero F's'; Amy en Molly zetten de bloemetjes buiten (maar hoe dan?!).

Lees verder

Levend monument 50 jaar Pride

Stonewall Forever: Een virtueel monument 50 jaar na de Stonewall-rellen in New York City. Bezoek het monument online of in AR!

Lees verder

Geen zin meer in seks

'Ik ben jarenlang een wildebras geweest, vanaf mijn tienertijd al. Ik hield van aandacht, van seks. Je kunt het allemaal zo gek niet bedenken of ik heb het gedaan.'

Lees verder
Meer nieuws Meer achtergrond