Mosse 2019 | David Weissman

Algemene informatie:

Geplaatst door: donyavh
Datum: 18 september 2019
Tijd: 17:30-19:30
Type: Film
Website: https://www.facebook.com/events/432257897425097/

Locatie:

Naam: OBA Amsterdam
Straat: Oosterdokskade 143
Postcode: 1011 DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

In dit jubileumjaar wordt op woensdag 18 september vanaf 17:30 uur een tweede Mosse Lezing gehouden door filmmaker David Weissman.


David Weissman is een door een Emmy Award genomineerde filmmaker en activist. Hij is vooral bekend van de veelgeprezen documentaires We Were Here (2011) en The Cockettes (2002). Hij is op dit moment bezig met een project genaamd Conversations with Gay Elders: een serie van diepgaande interviews en documentairesSeksuele zelfontdekking gaat vooraf aan het tijdperk van Stonewall en homo-bevrijding.


Na de lezing, de receptie en een dinerpauze, een aflevering van David's Conversations, met 77-jarige Kerby Lauderdale uit Portland, Verenigde Staten. Deze screening begint om 20:30 uur. 


Beide evenementen vinden plaats in de OBA op Oosterdokskade 143 en zijn gratis. Reserveren is niet verplicht.


Twee dagen voor de lezing, op maandag 16 september, zal het Queer & Migrant Film Festival We Were Here and The Cockettes vertonen in de Cinema of the Dam in Amsterdam. [info: www.cinemaofthedamd.nl]


Zie ook: https://www.facebook.com/MosseFonds/ 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Pussy verstopt

Het leed dat daten heet: Neem nou die keer dat ik vals werd beschuldigd van dierenmishandeling. Wat daar gebeurde kan ik nog steeds niet helemaal bevatten.

Lees verder

'Kill the Gays'

Oeganda: Wetsvoorstel om homoseksualiteit strafbaar te maken met de dood wordt voorgelegd aan het parlement. 'We zijn klaar voor kritiek', zegt Oegandese Minister.

Lees verder

Volle kracht - Hetty Kleinloog

Anneke, Wanda, Lies en Greetje verruilen hun vertrouwde Amsterdam voor Canada, waar ze op zoek gaan naar de verloren tweelingzuster van hun overleden vriendin.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden