AutiRoze Ladies Night – Filmavond: Rafiki

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 7 december 2019
Tijd: 19:30
Type: Film
Website: https://www.facebook.com/events/496899140864428/

Locatie:

Naam: Filmhuis Cavia
Straat: Van Hallstraat 52-I
Postcode: 1051 HH
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Tijdens de AutiRoze Ladies Night van zaterdag 7 december gaan we naar een klein filmhuis in Amsterdam! De film die we gaan kijken is “Rafiki”, een bijzondere film over de liefde tussen twee Keniaanse vrouwen. Iedereen die voor AutiRoze komt hoeft geen entree te betalen. Voor en na de film is er de gelegenheid om wat te drinken in de foyer van het filmhuis.

Over Rafiki: ‘Goede Keniaanse meisjes worden goede Keniaanse echtgenotes.’ Maar Kena en Ziki willen iets anders. Ze willen elkaar. Als dochters van twee tegenstrijdige politici steunen Kena en Ziki elkaar in het najagen van hun dromen in een conservatieve wereld. Hun vriendschap houdt stand, ondanks de politieke rivaliteit. Maar als er liefde bij komt kijken, worden de twee vriendinnen voor een moeilijke keuze gesteld: kiezen ze voor hun geluk of hun veiligheid? Rafiki is een kleurrijke en betoverende film.

We gaan Rafiki kijken in Filmhuis Cavia. Dit kleinschalige filmhuis wordt gerund door vrijwilligers en heeft een zaal met 40 plaatsen. Om 20.00 uur zal het filmhuis openen en om 20.30 uur begint de vertoning van de film. Voor een kleine prijs kun je wat te drinken kopen in de foyer.

Als je mee wil doen met deze activiteit kun je op eigen houtje naar Filmhuis Cavia komen of met ons meereizen vanaf Amsterdam Centraal. We verzamelen vanaf 19.30 uur bij de binnenzijde van de in/uitgang aan de IJzijde (noordkant) van het centraal station. Om 19.40 uur vertrekken we richting het busstation aan de IJzijde om daar de bus te nemen naar Filmhuis Cavia. De groep is herkenbaar doordat een vrijwilliger de AutiRoze vlag bij zich draagt. Om 20.00 uur zijn we bij het filmhuis en ook daar zijn we herkenbaar aan de AutiRoze vlag.

Als je op eigen houtje naar Filmhuis Cavia gaat is het handig om te weten dat je op het adres eerst door de poort naar de binnenplaats moet. Daarna ga je via de rechterdeur omhoog naar de eerste verdieping. Je kunt bij de bar je entreekaartje halen. Vermeld dan even dat je voor AutiRoze komt, want dan hoeft je niets te betalen.

Voor meer informatie over Filmhuis Cavia kun je kijken op hun website: http://www.filmhuiscavia.nl/

De trailer van Rafiki kun je hier bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=7M_-ucSaFpU

Praktische info:
Datum: zaterdag 7 december
Tijd verzamelen: 19.30 uur
Filmhuis open: 20.00 uur
Start film: 20.30 uur
Locatie verzamelen: Amsterdam Centraal, voor de uitgang aan de IJzijde (noordkant)
Locatie film: Filmhuis Cavia, Van Hallstraat 52-I, Amsterdam
Kosten: entree film gratis en drankjes voor een kleine prijs te koop in de foyer.

Aanmelden: je hoeft je niet aan te melden voor deze activiteit. Het is wel handig om op tijd (20.00 uur) bij het filmhuis te zijn zodat er nog genoeg kaartjes zijn.

Voor vragen kun je een bericht sturen via onze Facebookpagina of een mail sturen aan autiroze@cocmiddennederland.nl

Hopelijk tot 7 december!

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Bar Buka gaat dicht

Geluidsoverlast maakt dat de populaire vrouwenbar tijdelijk haar deuren sluit: Een grootscheepse verbouwing moet het probleem verhelpen.

Lees verder

IFFR 2020

Grote diversiteit aan films en focus op jonge, onderscheidende makers: het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) gaat van start.

Lees verder

Rolverdeling ouderschap

Dilemma: Na de geboorte van ons kind wil mijn vriendin parttime gaan werken. Ze wordt dan afhankelijk van mij, en ik verfoei afhankelijkheid. Wat zou jij doen?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden