MAXI #2 Cloud Nine: TivoliVredenburg

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 13 december 2019
Tijd: 23:00-04:00
Type: Cafe & Party
Website: https://www.facebook.com/events/458088888385159/

Locatie:

Naam: TivoliVredenburg
Straat: Vredenburgkade 11
Postcode: 3511 WC
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Omschrijving:

Vrijdag 13 december vindt de tweede editie plaats van het elektronische queerfeest MAXI, in TivoliVredenburg, Cloud Nine.


In de neonlampen hangen voor een inclusiever stadsie


Utrechters Emma van Tol, Mariette Huls en Marysia Saras vonden dat er te weinig aanbod was aan feesten voor LHBTI'ers in hun stad. Daar besloten ze iets aan te doen. Na maanden brainstormen over een concept, locatie, huisstijl en aankleding, was daar in augustus de eerste editie van MAXI. Deze vond plaats in de Pandora Foyer in TivoliVredenburg. "De eerste editie was overvol. Dat toont wel aan dat er een tekort is aan queerfeesten in Utrecht", aldus organisator Emma.


Qua muziek richt MAXI zich vooral op elektronische stijlen. "We programmeren graag Utrechts talent", zegt Marysia. Zo sloot de Utrechtse Katjang Pedis de eerste editie af, en dat beviel zo goed dat ze ook is geboekt voor de tweede MAXI. Waar MAXI ook open staat voor 'niet-queer' bezoekers en vermenging van verschillende groepen wil aanmoedigen, staat één ding voorop: dat MAXI een safe space is waar elke bezoeker zich veilig voelt en kan uitdragen wie die is. Mariette: "We waren ook heel trots dat TivoliVredenburg voor onze eerste editie genderneutrale signing op de toiletten had geplaatst".


In de toekomst wil MAXI, naast het blijven organiseren van feesten, zich ook richten op andere evenementen met een queer en feministisch karakter. "We zijn momenteel samenwerkingen met verschillende culturele instellingen aan het verkennen om te kijken wat hierin de mogelijkheden zijn." De organisatie hoopt zo met MAXI bij te dragen aan een steeds inclusiever cultureel Utrecht.


MAXI #2 is op 13 december van 23:00 tot 4:00 in de Cloud Nine in TivoliVredenburg


Line up:


Fafi Abdel Nour, Hellie Berry, Katjang Pedis


Facebook: https://www.facebook.com/events/458088888385159/


Instagram: https://www.instagram.com/maxi.utrecht/


Website: https://www.tivolivredenburg.nl/agenda/maxi-13-12-2019/

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Docu: Dubbele strijd

VICE Benelux volgt Naomie Pieter terwijl zij Black Pride organiseert en ondertussen vecht voor een plek in de queerbeweging en in de Black Lives Matter-movement.

Lees verder

Ik wil geen kinderen

'Het lijkt mij verstandiger dat we kritisch zijn op mensen die de volgende generatie op de wereld gaan zetten dan op mensen die ervoor kiezen daar niet aan mee te doen.'

Lees verder

Summerland

Mythes en magie bestaan niet? Door onverwacht bezoek komen emoties en geheimen uit het verleden boven die Alice lang probeerde te onderdrukken. Binnenkort in de bios!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden