Loving Annabelle

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 18 januari 2020
Tijd: 20:00 - 23:00
Type: Film

Locatie:

Naam: Het Roze Huis
Straat: Draakplaats 1 - 2
Postcode: 2018
Plaats: Antwerpen
Provincie: Antwerpen
Land: Belgie

Omschrijving:

Gratis film op zaterdag: Loving Annabelle


Ook in 2020 nodigen we jullie uit om op elke derde zaterdag van de maand om naar een gratis film te komen kijken. Dit keer kijken we naar het aangrijpende Loving Annabelle.

De stoere 17-jarige Annabelle (Erin Kelly) weet met haar rebelse gedrag meteen alle aandacht naar zich toe te trekken als ze op haar nieuwe school, een internaat voor katholieke meisjes, arriveert. Uit angst dat de andere studentes door haar beïnvloed worden, geeft de strenge directrice aan de populaire Simone, Annabelles lerares, de opdracht haar onder haar hoede te nemen en in de gaten te houden. Simone, die een nogal saai leventje leidt met haar vriend, merkt dat de 17-jarige Anna-belle diepverborgen gevoelens in haar losmaakt, die ze al lang niet meer heeft gevoeld. Geeft de lerares zich hieraan over? Loving Annabelle (dat doet denken aan Lea Pool's Lost and Delirious) is geïnspireerd op de Duitse klassieker Mädchen in Uniform uit 1931 en is een moderne variant op dit verhaal over verboden liefde.

Opgelet: de gratis filmavond gaat door in zaal Yasmine (DP 2) en niet op zolder (DP 1).

Dit event wordt gesteund door Stad Antwerpen en en Centrum Gelijke Kansen Vlaanderen.

Dit is een gratis event, geen inschrijvingen/tickets.

Deze locatie is toegankelijk voor mensen met een rolstole. Indien je vragen hebt over de toegankelijkheid kan je altijd mailen naar info@hetrozehuis.be

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Het komt goed

Een wee gevoel trok door mijn hele lichaam. Hoorde ik nou goed wat Mel zei? Hoorde ik nou goed wat ze tussen de regels door bedoelde? | De vrouw op de brug, deel 18.

Lees verder

Wie zwijgt, stemt toe?

Hoogstpersoonlijk: 'Ik kan die subtiele en minder subtiele opmerkingen en grapjes niet meer aanhoren. Ik moet er wel wat van zeggen.'

Lees verder

Vertrouwen

Ik dacht aan Mel terwijl we de haven uitvoeren en ik me bukkend en naar kabels grijpend naar de voorsteven begaf. Zou zij zich wel redden? | De vrouw op de brug, deel 17.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden