Loving Annabelle

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 18 januari 2020
Tijd: 20:00 - 23:00
Type: Film

Locatie:

Naam: Het Roze Huis
Straat: Draakplaats 1 - 2
Postcode: 2018
Plaats: Antwerpen
Provincie: Antwerpen
Land: Belgie

Omschrijving:

Gratis film op zaterdag: Loving Annabelle


Ook in 2020 nodigen we jullie uit om op elke derde zaterdag van de maand om naar een gratis film te komen kijken. Dit keer kijken we naar het aangrijpende Loving Annabelle.

De stoere 17-jarige Annabelle (Erin Kelly) weet met haar rebelse gedrag meteen alle aandacht naar zich toe te trekken als ze op haar nieuwe school, een internaat voor katholieke meisjes, arriveert. Uit angst dat de andere studentes door haar beïnvloed worden, geeft de strenge directrice aan de populaire Simone, Annabelles lerares, de opdracht haar onder haar hoede te nemen en in de gaten te houden. Simone, die een nogal saai leventje leidt met haar vriend, merkt dat de 17-jarige Anna-belle diepverborgen gevoelens in haar losmaakt, die ze al lang niet meer heeft gevoeld. Geeft de lerares zich hieraan over? Loving Annabelle (dat doet denken aan Lea Pool's Lost and Delirious) is geïnspireerd op de Duitse klassieker Mädchen in Uniform uit 1931 en is een moderne variant op dit verhaal over verboden liefde.

Opgelet: de gratis filmavond gaat door in zaal Yasmine (DP 2) en niet op zolder (DP 1).

Dit event wordt gesteund door Stad Antwerpen en en Centrum Gelijke Kansen Vlaanderen.

Dit is een gratis event, geen inschrijvingen/tickets.

Deze locatie is toegankelijk voor mensen met een rolstole. Indien je vragen hebt over de toegankelijkheid kan je altijd mailen naar info@hetrozehuis.be

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Bar Buka gaat dicht

Geluidsoverlast maakt dat de populaire vrouwenbar tijdelijk haar deuren sluit: Een grootscheepse verbouwing moet het probleem verhelpen.

Lees verder

IFFR 2020

Grote diversiteit aan films en focus op jonge, onderscheidende makers: het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) gaat van start.

Lees verder

Rolverdeling ouderschap

Dilemma: Na de geboorte van ons kind wil mijn vriendin parttime gaan werken. Ze wordt dan afhankelijk van mij, en ik verfoei afhankelijkheid. Wat zou jij doen?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden