WOMB m/f/x

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 5 maart 2021
Tijd: 20:30-23:00
Type: Cafe & Party
Website: https://www.ulrikequade.nl/agenda/

Locatie:

Naam: Theater Bellevue
Straat: Leidsekade 90
Postcode: 1017 PN
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Isis, Osiris en Seth zijn een goddelijke Egyptische drieling. Ze zijn de hoofdfiguren van vele verhalen van verzengende liefde, dodelijke jaloezie en magische (weder)geboorte.


“Womb [w-oem-] is het Engelse woord voor baarmoeder. Het woord zelf is als het geluid van het eerste teken van leven: een kloppend hartje.”


Eeuwenoude mythes verklaren wat we onszelf niet kunnen herinneren: het ontstaan van de wereld en de start van ons eigen leven leven. Regisseur Ulrike Quade geeft zo’n mythe opnieuw vorm. Samen met audiovisueel makerscollectief The Transketeers slaat ze de brug tussen de Egyptische goden en hedendaagse opvattingen over identiteit, gender en vruchtbaarheid. Als we de verhalen van ons ontstaan herschrijven, kunnen we dan ook onze eigen identiteit opnieuw vormgeven?   


Theater, dans, schaduwspel, beeldende kunst, muziek en documentaire audiofragmenten komen samen in een hypnotiserende voorstelling met poëtische muziek en indringende beelden. Womb m/f/x is een nieuwe voorstelling over eeuwenoude familiebanden en het doorgeven van het leven; een ontstaansmythe voor grip op een tijd van identiteitspolitiek en zogenaamde maakbaarheid.


Een hypnotiserende voorstelling met poëtische muziek en indringende beelden


Credits


regie Ulrike Quade


performers Ibelisse Guardia Ferragutti, Gil (The Grid) Gomes Leal, Gabriel Casanova Miralda


documentair materiaal, procesadvies The Transketeers


kostuums Carly Everaert


muziek Arnoud Traa


licht Floriaan Ganzevoort


regie-assistentie Anne van Dorp


met dank aan Research/Expertise Uterus & Isis: Neske Beks


Womb m/f/x wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Lokaal 69

Seksuele voorlichting: In de 'week van de liefde' werden de deuren geopend van een virtueel biologielokaal vol video's, games, quizjes en weetjes over seks.

Lees verder

Gillian speelt Eleanor

Deze week werd bekend dat (biseksuele) Gillian Anderson de rol van (biseksuele) Eleanor Roosevelt gaat spelen in een nieuwe Showtime-productie The First Lady.

Lees verder

Mijn nieuwe LHBT+ icoon

Dat we tot een punt komen waarop uit de kast komen geen ding meer is. Dat een dochter zegt: 'Mam, ik heb een vriendin'. En mam antwoordt: 'Leuk!', en door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden