BePride en De Sint: Het benefiet voor de LGBTQ+ horeca

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 5 december 2020
Tijd: 12:00-22:00
Type: Cafe & Party
Website: https://www.facebook.com/events/370088031006368/

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

Diverse LGBTQ+ bars/clubs geven steeds vaker aan veel stress te hebben en het niet lang meer vol te houden. Het is erg oneerlijk als je beseft dat de horeca er alles aan doet om de veiligheid zoveel mogelijk te waarborgen.


Deze Facebookberichten, hebben Be Pride (een non-profitorganisatie), doen besluiten om volgende week zaterdag, 5 december, pakjesavond, een benefietdag te organiseren, à la het Glazenhuis voor de LGBTQ+ horeca in Nederland. Deze dag gaan we een livestream uitzenden van 10 uur lang - vanuit de Eagle in Amsterdam - om zoveel mogelijk geld en andere donaties (denk aan cadeau’s, kaarten, etc.) op te halen voor de LGBTQ+ horeca om ze in deze moeilijke tijd te steunen.


Van 12:00 tot 17:30 uur streamen wij live de Be Pride en de Sint-show en ontvangen wij in de omgebouwde studio allerlei gasten die langskomen met bijvoorbeeld een optreden, een verhaal of met een geweldige act.


Zo hebben we storytellers, DJ’s uit de scene, Amerikaanse comedians, dragqueens, zangeressen, sketches en nog veel meer optredens en gasten die de revue zullen passeren!


Vanaf 18:00 begint de speciale avond uitzending, HET HOOGTEPUNT: Het heerlijke avondje met Sinterklaas! Want als het goed is komt de Sint langs bij De Eagle.


Hij zal samen met presentator Orlando en Bas de gasten ontvangen en de Sinterbingo presenteren.


Orlando is onder andere bekend van Café ‘t Mandje op de Zeedijk waar hij zich al jaren voor inzet.


Gedurende de dag en ook daarvoor kunnen kijkers live meekijken via Facebook en YouTube en donaties achterlaten via deze pagina. De gehele dag delen wij een live overzicht van de binnengehaalde donaties.


Wat gebeurd er met het opgehaalde geld?


Na de livestream die eindigt om 22:00 uur maken wij het opgehaalde bedrag bekend.


Elke Nederlandse LGBTQ+ horecaonderneming doet automatisch mee met deze crowdfunding en omdat we willen dat iedereen dezelfde kans heeft om door ons gesteund te worden, zal de verdeling van de opbrengst d.m.v. een loting gebeuren waarbij wij de opbrengst verdelen onder cheques van 50, 100 en 200 euro.


De loting zal op 6 december live via Fonze Facebook pagina van Be Pride plaats vinden om 16:00 uur.


Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met Bas Leijgraaff via 0648165913.


Zaterdag 5 december vanaf 12:00 zijn we live te volgen via de Facebookpagina van Be Pride en via het YouTube-kanaal van Be Pride.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden