Roze Filmdagen 2021

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 11 maart 2021
Tijd: 10:00-23:59
Type: Film
Website: https://rozefilmdagen.nl/

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

Alle films van Roze Filmdagen 11- 21 maart online te zien in heel Nederland!


Van 11 tot en met 21 maart vinden de 24e Roze Filmdagen plaats. Hét LGBTQ Filmfestival van Nederland. De festivalorganisatie heeft van de nood een deugd gemaakt door alle films op vaste tijden online beschikbaar te maken in heel Nederland.


De films zijn ook groot op het witte doek te zien in Het Ketelhuis te Amsterdam als de bioscopen weer open zijn.


Openingsfilm: ARE WE LOST FOREVER David Färdmar, Zweden 2020


We openen het festival met een intieme relatiefilm, die met grote nauwkeurigheid de pijn verbeeldt die ontstaat als de liefde ophoudt. Een universeel verhaal, en voor iedereen herkenbaar. “An excellent queer romance”, volgens de recensenten.


“Compelling performances which packed the right amount of emotion into this heart-touching tale.”


Op een ochtend vertelt Hampus tegen zijn vriend Adrian dat hij wil stoppen met de relatie. Adrian is ontsteld want ze woonden al drie jaar samen en hij had geen enkel vermoeden dat Hampus niet meer gelukkig met hem was. Als Hampus zijn deel van het meubilair (inclusief het halve bed) heeft verhuisd uit wat nu Adrian's appartement is, wordt de scheiding reëel. Adrian kan maar niet begrijpen waarom hun relatie is kapot gegaan en een jaar lang is hij bezig met het verwerken van zijn verdriet. Is er een manier om hem terug te krijgen?


Geregisseerd door Zweeds multitalent David Färdmar die als schrijver, regisseur, producent en casting director betrokken is bij vele prijswinnende producties. Voor Roze Filmdagen is Färdmar een festivalveteraan, we vertoonden eerdere zijn korte films MY NAME IS LOVE (2008) en NO MORE WE (2018), maar ook de door hem geproduceerde films THE LAST FAREWELL (2013) WE COULD BE PARENTS (2016).


ARE WE LOST FOREVER is zijn eerste lange speelfilm, gebaseerd op zijn eerdere succesvolle korte film NO MORE WE, maar gaat verder op het moment dat de korte film stopt. Regisseur David Färdmar besloot de film in chronologische volgorde op te nemen, met dezelfde hoofdrolspelers als in de korte film en na telkens een paar dagen filmen een paar maanden te stoppen. Zo kon hij een jaar lang met de veranderende seizoenen het verhaal vorm geven. De inspiratie voor de film kreeg hij toen een relatie van hemzelf was kapot gegaan en het maken van de film als een therapie werkte om de breuk te verwerken.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Seksueel trauma

'Het ging als een waas aan me voorbij en tegelijk herinner ik me elk detail. Ook nu nog, 30 jaar later. Ik heb er zelf om gevraagd, ik heb ze hun gang laten gaan... Daar heb ik last van.'

Lees verder

rosetta.

Platform voor en door vrouwelijke en gender non-conforming muziekproducers in Nederland. Opgericht om zichtbaarheid te vergroten en kennis en ervaring uit te wisselen.

Lees verder

Feiten en cijfers

'Ronduit verontrustend', zegt Simon Timmerman, Movisie: 'Plannen en beleid moeten inclusiever worden ten aanzien van seksuele en genderdiversiteit.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden