Who Broke The Glass? - Melkweg Amsterdam

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 18 mei 2021
Tijd: 20:00-23:00
Type: Muziek
Website: https://www.facebook.com/events/1556113007930340

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

Who Broke The Glass? Goeie vraag. Waarschijnlijk vraagt iedereen zich dat inmiddels wel af. Je zou ook kunnen vragen: waar is de heilige graal? Sommigen denken onder het Louvre, maar dat is vooral vanwege dat boek. In ieder geval: live gestreamd vanuit de Max laten Sam van Ommen, Sam Verbeek en Niels de Jonge een verscheidenheid aan muziek horen tijdens hun afstudeerproject aan het Conservatorium van Amsterdam. Het maakt niemand wat uit wie het heeft gedaan, we willen gewoon weten wie het heeft gedaan. Wie heeft het gedaan?!


la loye is de band met fluisterende indie-folk van zangeres en songwriter Lieke Heusinkveld. Klinkt als een coming-of-age roman die zich afspeelt tegen de achtergrond van een regenachtige middelgrote stad in Engeland, groot genoeg om in te verdwijnen maar klein genoeg om intiem te zijn. Een verhaal over opgroeien en (weer) alleen zijn.


Sam Vano verzamelt in zijn liedjes anekdotes die persoonlijk klinken, maar herkenbaar voelen. Gefluisterde iPhone demo’s zijn inmiddels uitgegroeid tot gelaagde folk liedjes die voelen als een frisse wind binnen een eeuwenoude traditie.


Kriekenleemte zijn verhalen over de peinzende avonturen van de hobby-filosoof. Nieuwsgierigheid naar waarom de dag steeds weer opnieuw begint en op een dag ook niet meer begint, en hoe we daar dan mee omgaan. Beschreven in Alt Folk-liedjes met vrij ingevulde gelaagde ambient. Gezongen in het Nederlands, trouwens.


Sam & Julia zijn een indie-folkrock duo uit Amsterdam. Met hun karakteristieke stemmen en eigenzinnige songs, vullen ze elkaar perfect aan. Ze spelen op deze avond uitsluitend nieuw materiaal van het album dat 21 mei zal verschijnen.


Foto credits: Sammy Huijts 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder

Sara Kroos is terug

'Het belooft een vrolijk chaotische avond te worden (...) met scherpe humor, lieve liedjes, ongemakkelijke situaties en een gezellige, sarcastische ondertoon nu ze boven de veertig is en vier jaar op de bank heeft gelegen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden