Workshop Coming In

Algemene informatie:

Geplaatst door: donyavh
Datum: 17 juni 2021
Tijd: 19:00-20:30
Type: Workshop
Website: https://nationalejeugdraad.typeform.com/to/Zd7biYn6

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

In gesprekken over seksuele en genderdiversiteit, gaat het heel vaak over coming out, ‘uit de kast komen’ als groot doel. Dat is ook het geval in de hulpverlening, bij vrijwilligersorganisaties en in de media. Als je uit de kast bent kun je immers optimaal jezelf zijn, is de gedachte. Maar, zeggen wij, niet uit de kast komen is het grootste doel: juist Coming In is het belangrijkst.


In deze workshop hebben we het over hoe je er voor anderen kunt zijn, zonder de nadruk te leggen op het uit de kast komen, maar juist op het oké zijn met jezelf. Hierbij wordt specifiek ingegaan op situaties die te maken hebben met culturen en religies en LHBTIQ+. De workshop wordt verzorgd door Afiah Vijlbrief en Xiarella Lewis.


Trainingen van de Rainbow Academy zijn altijd gratis voor jongeren (organisaties) die zich richten op het maken van een prettige omgeving/activiteiten/evenementen/organisaties voor andere jongeren. Je hoeft je alleen maar op te geven.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Een Zee van Liefde

'Het boek laat kinderen zien dat iedereen verschillend is. Elk gezin is speciaal, maar wat hen verbindt is dat hun ouders van hen houden.'

Lees verder

Regenboogfietspad Utrecht

Dankzij een initiatief van de Utrechtse hogeschoolstudent Elias van Mourik (22) heeft Utrecht sinds deze week het langste regenboogfietspad van de wereld.

Lees verder

Love is Love

'Ik geef mezelf geen label maar definieer me als queer, dat is voor mij een hele mooie omvattende term.' Jasha Elaine wil met haar muziek uitdragen dat liefde universeel is.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden