Workshop Coming In

Algemene informatie:

Geplaatst door: donyavh
Datum: 17 juni 2021
Tijd: 19:00-20:30
Type: Workshop
Website: https://nationalejeugdraad.typeform.com/to/Zd7biYn6

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

In gesprekken over seksuele en genderdiversiteit, gaat het heel vaak over coming out, ‘uit de kast komen’ als groot doel. Dat is ook het geval in de hulpverlening, bij vrijwilligersorganisaties en in de media. Als je uit de kast bent kun je immers optimaal jezelf zijn, is de gedachte. Maar, zeggen wij, niet uit de kast komen is het grootste doel: juist Coming In is het belangrijkst.


In deze workshop hebben we het over hoe je er voor anderen kunt zijn, zonder de nadruk te leggen op het uit de kast komen, maar juist op het oké zijn met jezelf. Hierbij wordt specifiek ingegaan op situaties die te maken hebben met culturen en religies en LHBTIQ+. De workshop wordt verzorgd door Afiah Vijlbrief en Xiarella Lewis.


Trainingen van de Rainbow Academy zijn altijd gratis voor jongeren (organisaties) die zich richten op het maken van een prettige omgeving/activiteiten/evenementen/organisaties voor andere jongeren. Je hoeft je alleen maar op te geven.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Positieve representatie aub

'Ik wil dat er geen enkele film meer gemaakt wordt waarin een vrouw door haar man wordt mishandeld of vermoord omdat ze verliefd wordt op een andere vrouw. Echt – is dat nou zo veel gevraagd?'

Lees verder

Deel jouw ervaringen

Nederland staat bekend als een voortrekker op het punt van LHBTIQ+ acceptatie, maar is dat wel zo? Hoe staat het anno 2021 met de acceptatie en veiligheid van LHBTIQ+'ers? Doe mee!

Lees verder

Ze is gewoon lesbisch

Florence Vos Weeda speelt de rol van Alex: 'Het geeft mij veel vertrouwen in de toekomst als ik zie dat de LHBTQ+ gemeenschap steeds meer gerepresenteerd wordt in series.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden