Kin.: Family Matters

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 30 juni 2022
Tijd: 20.30
Type: Overige
Website: https://ihlia.nl/programma/exposities/

Locatie:

Naam: Club Church
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Kin. - Family Matters

‘The Bill Please’ in conversation with his drag parents ‘Taka Taka’ en ‘Father Julius

Momenteel is bij IHLIA de expositie Kin. te zien, een fotoserie gemaakt door documentair fotograaf Stacey Yates – alias ‘The Bill Please’. Hierin krijg je een bijzondere inkijk in het eerste Amsterdamse dragkinghuis:The House of Løstbois. Ter gelegenheid hiervan willen we dieper ingaan op de vraag wat het betekent om samen in drag te gaan.

Op 30 juni gaat ‘The Bill Please’ in gesprek met zijn dragouders ‘Taka Taka’ en ‘Vader Julius’. Tijdens dit dragfamiliegesprek praten zij over de structuur van hun gemeenschap, delen wat het betekent om samen in drag te gaan, en hoe zij zich gesterkt voelen door de collectieve queer gaze. Ze gaan in op de lokale dragkinggeschiedenis (of het gebrek daaraan), waarna Bill meer vertelt over het project en de ethiek van documentaire fotografie en zijn ervaringen met het fotograferen in drag.

Dragkingoptredens van 'Naza Lotus', 'Alex Stranza' and 'Lucian Squid' from The House of Løstbois maken deze gender non-conformerende middag af, daarna is er gelegenheid om onder het genot van een drankje verder te praten.


<!-- /wp:paragraph --><!-- wp:paragraph -->



Wanneer? Donderdag 30 juni 2022 / 20.30 – 22.00 uur (dit event stond eerder gepland op 12 juni)
Waar? Club Church, Kerkstraat 52, Amsterdam


Aanmelden? Mail naar aanmelden@ihlia.nl

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden