RozeLinks jubileum

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 24 september 2022
Tijd: 13.00
Type: Overige
Website: https://rozelinks.groenlinks.nl/nieuws/rozelinks-viert-jubileum

Locatie:

Naam: Kargadoor
Straat: Oudegracht 36
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Omschrijving:


RozeLinks viert op 24 september in Utrecht diens jubileum met een feestelijk programma. Tweede Kamerlid Lisa Westerveld trapt de dag af met een gesprek over acceptatie en gelijke rechten voor LHBTIQ+ personen. 


Verder is er onder meer een paneldiscussie over effectief lokaal en regionaal regen­boogbeleid. We besteden natuurlijk aandacht aan geboekte successen en 32,5 jaar RozeLinks. En we kijken vooruit. Afsluitend is er een borrel en ’s avonds een spetterend feest. 


Voel je binding met RozeLinks of ben je ruimdenkend en betrokken bij de LHBTIQ+-emancipatie? Kom dan vooral langs op 24 september en meld je aan via de site van RozeLinks. [ https://rozelinks.groenlinks.nl/nieuws/rozelinks-viert-jubileum]


 


30 jaar strijdbaar voor seksuele en genderdiversiteit


RozeLinks is al ruim 30 jaar strijdbaar voor seksuele en genderdiversiteit. De werkgroep van GroenLinks werd in 1990 opgericht, enkele maanden voor de partij officieel ontstond. 


“In de afgelopen jaren heeft RozeLinks geknokt voor zichtbaarheid, acceptatie en gelijke rechten voor LHBTIQ+ personen. Zo zetten we onder meer ons in voor de verankering hiervan in de Grondwet, voor meerouderschap en adoptie door LHBTIQ+ personen, goede, betaalbare en toegankelijke transgenderzorg en voor de humane opvang van LHBTIQ+ vluchtelingen.


 


Programma RozeLinks jubileum 24 september 2022


STRIJDBAAR VOOR SEKSUELE EN GENDERDIVERSITEIT


13:30    Inloop


14:00    Opening jubileum


14:00 – 15:30 – In gesprek met:


·       Tweede Kamerlid Lisa Westerveld over acceptatie en gelijke rechten van LHBTIQ+ personen


·       Videopresentatie met Bob van Schijndel en Michiel Odijk over Homomonument in Amsterdam en Sodo-monument in Utrecht


15:30 – 16:00 – Pauze


16:00 – 17:30 – Paneldiscussie over effectief lokaal en regionaal regenboogbeleid


Panelleden: Henk Nijmeijer, Statenlid Drenthe; Raadsleden Coby Franken (Woerden), Quirijn Lokker (Nijmegen) en Mark Mulders (Maastricht)


·       Wat kan een provincie doen?


·       Hoe dragen evenementen als Coming out week, lokale pride en roze lieverdje bij aan zichtbaarheid en acceptatie?


·       Hoe kom je tot effectief lokaal regenboogbeleid?


17:30 – 19:00 Borrel met korte terugblik op ruim 30 jaar RozeLinks


20:00 – 23:00 Feest met DJ P78



----

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden