Boekenweek in het Stadsklooster met Pepijn Keppel

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 19 maart 2023
Tijd: 15:30-16:30
Type: Overige
Website: https://stadskloosterutrecht.nl/event/de-laatste-man

Locatie:

Naam: Stadsklooster
Straat: Kanaalstraat 198
Postcode: 3531 CP
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Omschrijving:

Ook in Stadsklooster Utrecht vieren we de Boekenweek. Met het thema 'Ik ben alles' vieren we de diversiteit van onze identiteit. Maar wat als je het gevoel hebt dat je niet mag zijn wie je bent? Het overkwam ex-hockeyer Pepijn Keppel. Hij schreef er een boek over: De laatste man. Bij het Stadsklooster gaat hij in gesprek over zijn verhaal. 


(On)veilig uit de kast komen


De laatste man is een verhaal over anders zijn, jezelf worden en losbreken; een verhaal waarmee velen zich kunnen identificeren. De ex-hockeyer durfde pas uit de kast te komen nadat hij op zijn twintigste de topsport had verlaten. Het boek verhaalt over Pepijns eenzame zoektocht naar zijn (seksuele) identiteit. Hoe is het hem uiteindelijk gelukt zijn identiteit onvoorwaardelijk te omarmen?


Over Pepijn Keppel


Pepijn Keppel (1996) is schrijver, milieuwetenschapper, journalist en sportcolumnist. Hij schrijft bijvoorbeeld voor de Trouw en de Groene Amsterdammer. 


Lezing en gesprek in Stadsklooster Utrecht


Op 19 maart gaat Pepijn dieper in op zijn boek en thema's als acceptatie van LHBTI+ gemeenschap, (voor)oordelen in de (top)sport en worden wie je bent. Daarna is ruimte voor een gesprek met het publiek. Ook de Utrechtse boekhandel Savannay Bay is aanwezig en verzorgt zowel de boekverkoop als een signeersessie met Pepijn zelf natuurlijk. Kaartjes zijn te reserveren via deze link: https://stadskloosterutrecht.nl/event/de-laatste-man


Over Stadsklooster Utrecht


Stadsklooster Utrecht; een magische plek met activiteiten op het snijvlak van cultuur en zingeving, middenin Lombok. Het programma is breed, van dans en zang tot theater en muziek. Met cultuur als middel proberen we te verbinden en te bezinnen.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder

Roze in wit

Dokters voor diversiteit & inclusiviteit in de zorgsector: De organisatie zet zich in voor het verbeteren van het LHBTI+-leefklimaat in de zorg, voor zowel artsen als patiënten.

Lees verder

Conqueer the World

Queer Cinema op Kaboom Animation Festival in Amsterdam, Utrecht en online: Betreed de wondere wereld van queer animatie en zie hoe queer identiteit wordt gerepresenteerd in het genre.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden