Boekrecensie

Hier vind je twee boekrecensies over het boek 'Noortje'. Deze recensies zijn geschreven door vrijwillige recensenten. Wil je zelf ook eens recenseren? Hou onze Facebook in de gaten, daar staan regelmatig oproepjes.

Recensie 'Noortje', door: Hanneke Wiersma

Wat een leuk boek, dat echt geschreven is vanuit de denk en belevingswereld van het kind.

Noortje vraagt zich af, nadat ze ziet de kat zwanger is, hoe zij zelf in de buik van haar mamma terecht is gekomen.

De antwoord op haar vraag word op een leuke, korte en duidelijke manier uitgelegd, waardoor de kinderen in de leeftijdscategorie waarvoor het boek geschreven is ook te snappen is.

De illustraties die het verhaal begeleiden, zijn eenvoudig in zwart/wit en door de warme kleurige achtergrond waarin ze gezet zijn, springen ze er uit.

Kortom is het een heel speels boekje voor kinderen van een bewust alleenstaande moeder en hun vriend(innet)jes in de leeftijd van 3 tot 7 jaar.

Door hun dit verhaal voor te lezen geef je hun een duidelijk beeld over hoe het gaat als je een kind van een bewust alleenstaande moeder bent en dus een donor hebt.

---

Recensie 'Noortje', door: Rachel

Ik vond het boekje Noortje erg duidelijk beschreven, makkelijke kindertaal.

Mijn dochter had een aantal vragen, zoals wat bijvoorbeeld een donor is.

De tekeningen waren grappig en duidelijk

Aangezien mijn dochter ook via een donor geboren is, dan welliswaar met 2 moeders, maar het proces is hetzelfde. Ze is bijna 5 en door middel van Noortje snapt ze een beetje hoe het gegaan is.

De uitleg van dat een mevrouw een meneer nodig heeft, en dat een eitje een zaadje nodig heeft om te groeien en een baby te maken, is fijn beschreven.

Het is toch altijd lastig hoe je hier over begint en hoe je het moet leggen.

Al met al vind ik het een fijn boekje en ben ik zeker van plan om het wat vaker voor te lezen, bedankt!