Nieuws: Nieuws

Queer café Arnhem

Een ontmoetingsplek en culturele hotspot door en voor queers: Joost, Mina en Peet vormen samen het Queer Collective. Hun grootste droom: een queer café openen in Arnhem.

Lees verder

Genderpraatjes

Jongerenlijn voor steun en vragen over gender: Vanaf vandaag kunnen jongeren - volledig anoniem- met hun vragen, problemen en zorgen terecht bij getrainde ervaringsdeskundigen.

Lees verder

Queerdisco De Trut is jarig

Vrijplaats in Amsterdam die haar winst weggeeft aan LHBTQ & HIV gerelateerde projecten: De Trut organiseert in plaats van een mieterse fuif een online fundraiser.

Lees verder

Events afgelast

Coronavirus: Alle evenementen met meer dan honderd personen zijn afgelast. Dat geldt ook voor PANN-events, Movies That Matter en de Roze Filmdagen.

Lees verder

Genderneutrale kleding

Zeeman wordt 'zeemens': de Nederlandse winkelketen lanceert een genderneutrale kledinglijn, genaamd #BasicZ, in unisex-fit en genderneutrale kleuren.

Lees verder

Bar Buka gaat dicht

Geluidsoverlast maakt dat de populaire vrouwenbar tijdelijk haar deuren sluit: Een grootscheepse verbouwing moet het probleem verhelpen.

Lees verder

Miss Gay Holland 2019

PINK Promiss is de organisator van de Gay Miss Holland verkiezing, dit jaar in het teken van diversiteit: 'Goed voorbeeld doet goed volgen'.

Lees verder

Lesbiennes scheiden vaker

Achttien jaar na de legalisatie is het homohuwelijk eindelijk 'volwassen' in Nederland. Uit onderzoek blijkt: Vrouwelijke koppels scheiden vaker.

Lees verder

Lesbisch pinguïnpaar legt ei

Niemand weet hoe het stel, genaamd Thelma en Louise, het voor elkaar hebben gekregen samen een ei te leggen. De verzorgers staan voor een raadsel.

Lees verder

Liefde is liefde

Miranda heeft 20 jaar lang events voor de lesbische doelgroep bedacht en georganiseerd. Missie: Lesbisch zijn op een natuurlijke manier integreren in de samenleving.

Lees verder

Verrassende wending

'Het was een match! Het klikte zo goed dat we na een week onze eerste date hadden. Vanaf die tijd zijn we eigenlijk onafscheidelijk.'

Lees verder

Bestuur stapt op

Roze in Blauw: Het voltallige bestuur stapt op na vertrek Ellie Lust. COC Amsterdam maakt zich zorgen over de ontwikkelingen.

Lees verder

Ellie Lust weg bij politie

Politiewerk blijkt onverenigbaar met televisie: 'Ik dacht: Het kan toch niet wáár zijn. Het heeft me ontzettend veel pijn gedaan.'

Lees verder

Ander woord voor 'lesbisch'

Gebruik jij het woord butch of femme, lipstick lesbo, pot? Heeft het Nederlands een goed woord voor jouw geaardheid waar jij je bij thuis voelt?

Lees verder

Zoektocht werpt vruchten af

Scarlet en Joyce zijn zwanger! 'We zien het als onze missie om de realiteit van het leven te laten zien en hiermee anderen herkenning en erkenning te bieden.'

Lees verder

Kijk-tip: The Handmaid's Tale

Adembenemend, op alle mogelijke manieren. Onze voorspelling is dat ook het tweede seizoen wordt overspoeld met prijzen.

Lees verder

Seksuele voorlichting, hoe dan?!

#kutvoorlichting: Er is weinig aandacht voor seksuele diversiteit en de leuke kanten van seks. 'Voorlichting is stoffig en awkward'.

Lees verder

Barbie maakt rolmodellen

Vrouwelijke helden met diverse achtergronden: 'Een ode aan 14 moderne, 'real-life' rolmodellen'. De boodschap: Je kunt alles zijn wat je wilt.

Lees verder

Ellie Lust: Onweerstaanbaar

Wat is de aantrekkingskracht van deze stoere vrouw met blond stekeltjeskapsel? Hoe kan het dat een politiewoordvoerder is uitgegroeid tot een volksheld?

Lees verder

Margriet krijgt eigen talkshow

'Ik denk echt dat zij de beste kandidaat op die plek is. Margriet van der Linden is een groot talent, een uitgesproken, bijzondere vrouw.'

Lees verder

Diversiteit voor Coca-Cola

Lesbisch stel en genderqueers in Super Bowl-commercial van één van de grootste bedrijven ter wereld.

Lees verder

Bo van Spilbeeck bij DWDD

VTM-journalist Boudewijn van Spilbeeck (58) gaat voortaan door het leven als vrouw met de naam Bo.

Lees verder

True Colors in Paradiso

De Bob Angelo Penning van het COC wordt dit jaar toegekend aan Stichting Homomonument Amsterdam en sportactivist Karin Blankenstein.

Lees verder

Lesbische humor in de vingers

Deze comedians hebben de lesbische humor helemaal in de vingers, of ze zijn gewoon lesbisch en supergrappig. Van deze vijf comedy clips word je blij.

Lees verder
Lees meer