Schaamhaar mag weer

Dat vindt Mail & Female, Mailorder en Love Store, trendsetter van kwaliteitsseksproducten. Daartoe viert zij op 17 november a.s. een Schaamhaar Festijn. Mail & Female wil hiermee de huidige trend dat vrouwen en mannen hun geslachtsdeel steeds vaker kaal scheren doorbreken en creatieve alternatieven bieden.

bikini

Hanni Jagtman (oprichtster Maill & Female): ‘Over het algemeen is het tegenwoordig gebruikelijk dat vrouwen hun schaamhaar bijwerken tot bikinilijn, streepje of driehoekje (82%), dit blijkt uit het Playboy onderzoek van april dit jaar. Een gewone natuurlijke bos is er niet meer bij. Alsof we er ons voor schamen!' Een van de missies van het bedrijf Mail & Female is bij te dragen aan persoonlijk positief seksueel zelfbeeld, waarbij het individu zich autonoom en vrij kan ontwikkelen. Jagtman: ‘Dat is nog heel moeilijk in onze massamedia maatschappij waarbij ook schoonheidsidealen op het seksuele vlak ons dagelijks worden opgedrongen'.
Mail & Female vermoedt dat vooral Amerikaanse porno, waarbij actrices en acteurs meestal kaal zijn, van invloed is op de huidige schaamhaarmode en smaakvorming en vindt dat mensen wel wat autonomer mogen beslissen over hun persoonlijke schaamhaar coupe. Jagtman: ‘Wij zijn niet per se tegen kaal, maar we vinden het wel belangrijk dat mensen niet klakkeloos beelden nabootsen zonder er over na te denken. Uiteindelijk hoort schaamhaar gewoon bij je lijf. Wees er trots op! En daarbij, als je er toch wat mee wil doen, dan je kun je nog zoveel meer met je schaamhaar; je kunt het verven, vlechten, versieren, of andere gekke dingen doen. Maar bepaal zelf en laat je geen schoonheidsideaal opdringen!'

Schaamhaar festijn
Om deze boodschap kracht bij te zetten lanceert Mail & Female lanceert Mail & Female een ludieke kleurplaatwedstrijd, waarbij iedereen wordt opgeroepen zijn/haar creatieve visie op schaamhaar te geven. Winnaars hiervan kunnen onder andere een kaartje winnen voor het Schaamhaar Festijn en voor de awardwinnende documentaire ‘Why We Wax' op het IDFA. Voor de invulling van het Schaamhaar Festijn heeft Mail & Female de Amerikaanse documentairemaaktster Kimberly M. Wetherell. uitgenodigd , die bij wijze van sneakpreview en gedeelte van haar film ‘Why We Wax' zal laten zien en daarbij toelichting geven. Deze documentaire zal daarna op 23 november tijdens het IDFA in premiere gaan.

Kijk voor meer info op www.mailfemale.com

Reageer:

Recent nieuws:

Dilemma: Ze drinkt te veel

Wat moet ik met een vriendin die alcoholiste is? Ik heb geen zin om de hulpverlener in de relatie te zijn. Wat zou jij doen?

Lees verder

Film: Una Mujer Fantástica

'Een mooie en krachtige film over een transseksuele vrouw die na het overlijden van haar vriend volledig wordt buitengesloten door diens familie.' Win de DVD!

Lees verder

ANNE+ Interview

Scenarioschrijver Maud Wiemeijer en regisseur Valerie Bisscheroux: 'Mensen realiseren zich niet dat er veel te weinig content is voor lesbische vrouwen'.

Lees verder
Meer nieuws