Liefde kent geen spelregels in 'Heet Gras'

Alieke van Saarloos en Sia Hermanides zijn op dit moment volop bezig met de pilotaflevering van Heet Gras, een serie met een lesbisch meisje in de hoofdrol. Beiden studeren binnenkort af aan de Hogeschool voor de Kunsten en gebruiken deze serie als eindexamenproject. 


De eerste Nederlandse gay TV serie
Met Heet Gras willen we de eerste Nederlandse jongerenserie maken met een lesbisch meisje in de hoofdrol. De Engelse en Amerikaanse series Sugar Rush en South of Nowhere hebben bewezen dat TV over homo’s en lesbiennes succesvol is en bekeken wordt door tieners van alle seksuele geaardheden. In Nederland is nog geen enkele serie geproduceerd met homoseksuele jongeren in de hoofdrol. Met Heet Gras gaan we hier verandering in brengen!
Arena en thema’s
Heet Gras speelt zich af rond een voetbalclub: een plek waar bij uitstek sociale relaties op scherp staan en thema’s zoals ambitie, saamhorigheid en buitensluiting aan bod komen. Aangezien voetbal de populairste en snelst groeiende sport onder meisjes is, zullen veel jongeren de arena en de dilemma’s die daarbij horen herkennen.
Sam en Roxy
Het voetbalteam in Heet Gras is een afspiegeling van de diversiteit van de hedendaagse samenleving. Niet alleen in het team, maar ook in de hoofdpersonages kunnen verschillende jongeren zich herkennen. Sam en Roxy zijn twee uitersten: de één is een ambitieus hockeymeisje met (te)veel keuzemogelijkheden en de ander een ‘streetwise’ tiener die niet verder denkt dan haar eigen wijk en de dag van vandaag.
Doelgroep
Jongeren van 10-16 jaar. 
Regisseurs Alieke van Saarloos en Sia Hermanides
Wij, studenten van de Hogeschool voor de Kunsten, zullen voor ons eindexamenproject de pilotaflevering (25 min.) van Heet Gras schrijven en regisseren. In de meivakantie (3 tm 17 mei) zijn de draaidagen en eind juni zal de pilot af zijn. 
Vorig jaar hebben Sia Hermanides en Alieke van Saarloos de vijftiendelige, interactieve kinderserie Raaf Mixer bedacht, geschreven en geregisseerd als stage voor VPRO’s Villa Achterwerk website (www.raafmixer.com). Met het maken van de serie hebben we veel ervaring, enthousiasme en contacten opgedaan, welke we goed zullen kunnen inzetten bij het maken van Heet Gras. 
De korte coming-of-age films Pake Lena (Alieke van Saarloos, 2008) en Summertime (Sia Hermanides, 2009) hebben in het verleden op Cinekid en het Nederlands filmfestival gedraaid, en Sia Hermanides’ coming-out film Suikertrip was in maart 2010 te zien tijdens de Roze Filmdagen.Alieke van Saarloos en Sia Hermanides zijn voor hun eindexamenproject aan de Hogeschool voor de Kunsten op zoek naar sponsors een serie met een lesbisch tintje: 'Heet Gras'.

Heet Gras gaat over Sam, een zestienjarig hockeymeisje dat niets liever doet dan voetballen. Wanneer ze in het beste team van FC Athena mag spelen, wordt ze verliefd op de talentvolle spits Roxy die samen met haar ouders een coffeeshop runt. Roxy zet Sams wereld op zijn kop. Durft Sam voor haar gevoelens uit te komen? En zal ze Roxy’s hart veroveren?

Alieke en Sia verwachten met hun serie veel jongeren te bereiken, doordat het zich afspeelt rond een voetbalclub: een plek waar bij uitstek sociale relaties op scherp staan en thema’s zoals ambitie, saamhorigheid en buitensluiting aan bod komen. Aangezien voetbal de populairste en snelst groeiende sport onder meisjes is, zullen veel jongeren de arena en de dilemma’s die daarbij horen herkennen.

Iedereen kan helpen dit leuke initiatief te verwezenlijken door Heet Gras te sponsoren. Met een donatie van 50 euro sta je al met je naam op de aftiteling.

Lees meer op heetgras.nl

Reageer:

Recent nieuws:

Tattoos met een verhaal

'Ik werd door mijn ouders het keurslijf in geduwd en ben de 'normale' weg ingeslagen, maar de gevoelens voor vrouwen bleven.'

Lees verder

Uit de kast?

Verhalen van anderen kunnen een steuntje in de rug zijn voor iedereen die nog in de kast zit maar er eigenlijk wel uit wil.

Lees verder

The Color Purple

Musical: 'Het maakt niet uit wat of wie je bent: man, vrouw, homo, hetero, wit of zwart en alles ertussenin. Ik ben er en ik mag er zijn.'

Lees verder
Meer nieuws