Netzo gay volleybaltoernooi trekt honderden Europeanen

In het weekend van 25 tot en met 27 november organiseert de roze volleybalvereniging Netzo voor de 21ste keer het Sinterklaastoernooi in Amsterdam: een roze volleybaltoernooi voor mensen uit heel Europa. Dit jaar doet een recordaantal van 550 homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders mee.

De honderden deelnemers komen uit landen als België en Duitsland, maar bijvoorbeeld ook Noorwegen en Slovenië zijn vertegenwoordigd. Er wordt op alle niveaus gespeeld, van recreatief tot een hoog competitief niveau. Daarnaast is het een groot sociaal evenement waarbij mensen elkaar leren kennen, opnieuw ontmoeten, met elkaar spelen en feesten.

Dat begint al op de vrijdagavond wanneer teams zich komen melden. Die avond is er een borrelavond in de kantine van de Sporthal Zeeburg en spelen mannen en vrouwen informeel wat potjes volleybal. Maar de zaterdag is waar iedereen van heinde en verre voor komt: het spannende toernooi in de Sporthallen Zuid, met naderhand het besloten diner en feest, dit keer in het Barbizon Hotel met als thema: the roaring twenties.

Netzo Amsterdam is Nederlands oudste en grootste roze volleybalvereniging: 27 jaar geleden is de club van start gegaan en inmiddels is Netzo uitgegroeid tot een groot (internationaal) gezelschap van LHBT's. Bij Netzo trainen en spelen zowel recreanten als competitiespelers, onder andere in de NeVoBo-competitie en de Beneluxcompetitie.

Meer info
netzo-amsterdam.nl

Reageer:

Recent nieuws:

Zij en Seks: Het derde wiel

'Ik heb al jaren een driehoeksverhouding met een stel. We hebben erg veel lol en kennen elkaar inmiddels door en door.'

Lees verder

Ellie Lust: Onweerstaanbaar

Wat is de aantrekkingskracht van deze stoere vrouw met blond stekeltjeskapsel? Hoe kan het dat een politiewoordvoerder is uitgegroeid tot een volksheld?

Lees verder

Marrakech

Rozer kan niet in Marokko. 'Juist voor vrouwen is er buiten de gebaande paden veel interessants te ontdekken. Mariëtte laat het je zien.

Lees verder
Meer nieuws