Netzo gay volleybaltoernooi trekt honderden Europeanen

In het weekend van 25 tot en met 27 november organiseert de roze volleybalvereniging Netzo voor de 21ste keer het Sinterklaastoernooi in Amsterdam: een roze volleybaltoernooi voor mensen uit heel Europa. Dit jaar doet een recordaantal van 550 homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders mee.

De honderden deelnemers komen uit landen als België en Duitsland, maar bijvoorbeeld ook Noorwegen en Slovenië zijn vertegenwoordigd. Er wordt op alle niveaus gespeeld, van recreatief tot een hoog competitief niveau. Daarnaast is het een groot sociaal evenement waarbij mensen elkaar leren kennen, opnieuw ontmoeten, met elkaar spelen en feesten.

Dat begint al op de vrijdagavond wanneer teams zich komen melden. Die avond is er een borrelavond in de kantine van de Sporthal Zeeburg en spelen mannen en vrouwen informeel wat potjes volleybal. Maar de zaterdag is waar iedereen van heinde en verre voor komt: het spannende toernooi in de Sporthallen Zuid, met naderhand het besloten diner en feest, dit keer in het Barbizon Hotel met als thema: the roaring twenties.

Netzo Amsterdam is Nederlands oudste en grootste roze volleybalvereniging: 27 jaar geleden is de club van start gegaan en inmiddels is Netzo uitgegroeid tot een groot (internationaal) gezelschap van LHBT's. Bij Netzo trainen en spelen zowel recreanten als competitiespelers, onder andere in de NeVoBo-competitie en de Beneluxcompetitie.

Meer info
netzo-amsterdam.nl

Reageer:

Recent nieuws:

Kort verhaal: Jesse

Ze deed haar ogen open en flarden van het laatste gesprek met Emma keerden onmiddellijk terug. Gisterenavond was Jesse gedumpt.

Lees verder

k.d. lang's Ingénue viert 25-jarig jubileum

Opnieuw gemasterd en uitgegeven op CD en LP, mét 8 nooit eerder uitgebrachte tracks.

Lees verder

Hoogstpersoonlijk: Genderites

'Zou ik, als ik later geboren was, transgender zijn geweest? Gesprekken over mijn genderidentiteit voer ik liever niet.'

Lees verder
Meer nieuws