Amsterdam Gay Pride concert: Strijders voor de Liefde on Stage

Op vrijdagavond 2 augustus wordt het concert 'Strijders voor de Liefde on Stage' gehouden. Het is voor het eerst dat er tijdens de Amsterdam Gay Pride met zo’n groots evenement aandacht wordt besteed aan internationale mensenrechten. Het concert komt ten bate van het Pride Fonds van Amnesty International en COC Nederland, dat steun geeft aan lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT-) activisten in nood. 

TV-makers Marieke Slinkert en Sipke Jan Bousema maakten vorig jaar de NTR-documentaire 'Strijders voor de Liefde' over diverse internationale LHBT-activisten. Ze merkten dat er nog veel meer 'Strijders voor de Liefde' op de wereld zijn die steun nodig hebben en namen het initiatief voor een allereerste concert 'Strijders voor de Liefde on Stage', dat mogelijk gemaakt wordt door Amnesty International, COC Nederland en Vrouwen van Nu.  

Het concert biedt activisten een podium om hun persoonlijke verhalen over de liefde te vertellen. Hun verhalen worden afgewisseld met het liefdevol toezingen door het publiek en bekende artiesten, zoals de internationale Queen of Dance Diva Tara McDonald, Do, Charly Luske en Gay Pride ambassadrice Raffaëla Paton (Idols, The Voice of Holland, De Beste Zangers van Nederland).

Love is the Message

Strijders voor de Liefde on Stage - Vrijdag 2 augustus, v.a. 19.00u, Rembrandtplein Amsterdam warriorsforlove.org

Voor meer info over het programma van de Amsterdam Gay Pride: weareproud.nl

Reageer:

Recent nieuws:

Bonte experimenten in bed

Zij en Seks: 'Het gaat voor mij gewoon net iets te ver, het is net iets te maf. Ik voel er dan niets meer bij, behalve de neiging tot lachen.'

Lees verder

Tattoos met een verhaal

YOLO - Twee keer uit de kast: 'Wij besloten voor elkaar te kiezen en ons niets aan te trekken van anderen.'

Lees verder

Cynthia Nixon verkiesbaar

De gouverneur is de belangrijkste uitvoerende macht in de Vereningde Staten.

Lees verder
Meer nieuws