Amsterdam Gay Pride concert: Strijders voor de Liefde on Stage

Op vrijdagavond 2 augustus wordt het concert 'Strijders voor de Liefde on Stage' gehouden. Het is voor het eerst dat er tijdens de Amsterdam Gay Pride met zo’n groots evenement aandacht wordt besteed aan internationale mensenrechten. Het concert komt ten bate van het Pride Fonds van Amnesty International en COC Nederland, dat steun geeft aan lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT-) activisten in nood. 

TV-makers Marieke Slinkert en Sipke Jan Bousema maakten vorig jaar de NTR-documentaire 'Strijders voor de Liefde' over diverse internationale LHBT-activisten. Ze merkten dat er nog veel meer 'Strijders voor de Liefde' op de wereld zijn die steun nodig hebben en namen het initiatief voor een allereerste concert 'Strijders voor de Liefde on Stage', dat mogelijk gemaakt wordt door Amnesty International, COC Nederland en Vrouwen van Nu.  

Het concert biedt activisten een podium om hun persoonlijke verhalen over de liefde te vertellen. Hun verhalen worden afgewisseld met het liefdevol toezingen door het publiek en bekende artiesten, zoals de internationale Queen of Dance Diva Tara McDonald, Do, Charly Luske en Gay Pride ambassadrice Raffaëla Paton (Idols, The Voice of Holland, De Beste Zangers van Nederland).

Love is the Message

Strijders voor de Liefde on Stage - Vrijdag 2 augustus, v.a. 19.00u, Rembrandtplein Amsterdam warriorsforlove.org

Voor meer info over het programma van de Amsterdam Gay Pride: weareproud.nl

Reageer:

Recent nieuws:

Getuigen gezocht: Zoenende vrouwen mishandeld

Na IDFA-feest werden de filmmaaksters in elkaar geslagen.

Lees verder

IDFA Tip: Chavela Vargas

Voorliefde voor tequila en vrouwen.

Lees verder

Samen Wonen

Uren kon ik naar haar kijken. Ze had het nooit door.

Lees verder
Meer nieuws