Afrikaanse mensenrechtenactivisten op bezoek bij de Gay Pride

Homoseksualiteit is in 38 Afrikaanse landen bij wet verboden. In 4 Afrikaanse landen staat er zelfs de doodstaf op. En dan hebben we het nog niet eens over het geweld op straat waar veel Afrikaanse lesbiennes, homo's, bi's en transgenders mee te maken krijgen. Met het thema 'Reflect' staan de sociale acceptatie en mensenrechten van LHBT's centraal tijdens de Nederlandse GayPride. Onder meer Afrikaanse LHBT-activisten zijn daarbij  uitgenodigd om te praten over hun schrijnende situatie.  

EenVandaag interviewde enkele activisten die - soms met gevaar voor eigen leven - een pittige strijd voeren om zichzelf te mogen zijn.

 

Vanavond is er ruimte voor debat en vertellen Afrikaanse LHBT's hun verhaal tijdens een inspirerende avond van Human Rights Watch (HRW) en Hivos in De Balie. 
Daarnaast wordt op het Rembrandtplein het concert 'Strijders voor de Liefde on Stage' gehouden, waar persoonlijke verhalen worden afgewisseld met optredens van betrokken artiesten. Het concert komt ten bate van het Pride Fonds van Amnesty International en COC Nederland, dat steun geeft aan 'roze' activisten in onder meer Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten. warriorsforlove.org

Strijders voor de liefde verdienen een podium. Kunnen zij rekenen op jouw support? 

Reageer:

Recent nieuws:

Bonte experimenten in bed

Zij en Seks: 'Het gaat voor mij gewoon net iets te ver, het is net iets te maf. Ik voel er dan niets meer bij, behalve de neiging tot lachen.'

Lees verder

Tattoos met een verhaal

YOLO - Twee keer uit de kast: 'Wij besloten voor elkaar te kiezen en ons niets aan te trekken van anderen.'

Lees verder

Cynthia Nixon verkiesbaar

De gouverneur is de belangrijkste uitvoerende macht in de Vereningde Staten.

Lees verder
Meer nieuws