Afrikaanse mensenrechtenactivisten op bezoek bij de Gay Pride

Homoseksualiteit is in 38 Afrikaanse landen bij wet verboden. In 4 Afrikaanse landen staat er zelfs de doodstaf op. En dan hebben we het nog niet eens over het geweld op straat waar veel Afrikaanse lesbiennes, homo's, bi's en transgenders mee te maken krijgen. Met het thema 'Reflect' staan de sociale acceptatie en mensenrechten van LHBT's centraal tijdens de Nederlandse GayPride. Onder meer Afrikaanse LHBT-activisten zijn daarbij  uitgenodigd om te praten over hun schrijnende situatie.  

EenVandaag interviewde enkele activisten die - soms met gevaar voor eigen leven - een pittige strijd voeren om zichzelf te mogen zijn.

 

Vanavond is er ruimte voor debat en vertellen Afrikaanse LHBT's hun verhaal tijdens een inspirerende avond van Human Rights Watch (HRW) en Hivos in De Balie. 
Daarnaast wordt op het Rembrandtplein het concert 'Strijders voor de Liefde on Stage' gehouden, waar persoonlijke verhalen worden afgewisseld met optredens van betrokken artiesten. Het concert komt ten bate van het Pride Fonds van Amnesty International en COC Nederland, dat steun geeft aan 'roze' activisten in onder meer Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten. warriorsforlove.org

Strijders voor de liefde verdienen een podium. Kunnen zij rekenen op jouw support? 

Reageer:

Recent nieuws:

Getuigen gezocht: Zoenende vrouwen mishandeld

Na IDFA-feest werden de filmmaaksters in elkaar geslagen.

Lees verder

IDFA Tip: Chavela Vargas

Voorliefde voor tequila en vrouwen.

Lees verder

Samen Wonen

Uren kon ik naar haar kijken. Ze had het nooit door.

Lees verder
Meer nieuws