Oefening baart liefde

Zij aan Zij-redacteur Barbara Veldt van R A A K organiseert samen met  Danskracht de workshop 'Oefening Baart Liefde', waarin je leert een goede relatie met jezelf aan te gaan en te onderhouden. Uitgangspunt daarbij is dat een goede relatie met jezelf een absolute voorwaarde is voor een goede relatie met een ander. 

‘Oefening baart liefde’ is ontstaan vanuit een casus die Barbara als psycholoog meemaakte. Met een cliënte van haar ging het een tijdlang goed. Zij was zichzelf meer gaan waarderen en stelde zichzelf vaker de vraag wat zij nodig had. Toch belde zij op een gegeven moment weer omdat ze niet lekker in haar vel zat. Haar moeder had kanker en haar vriend had zijn baan verloren. Ingrijpende levensgebeurtenissen. Dingen waar zij plezier aan beleefde schoten erbij in. Toen Barbara met haar naging waarom ze niet meer lekker in haar vel zat, bleek dat ze door de omstandigheden haar eigen dingen had opgegeven. Ze focuste zich alleen nog maar op anderen, waardoor ze geen aandacht meer voor zichzelf had, met alle gevolgen van dien…

Tijdens de workshop wordt ingegaan op het onderhouden van een goede relatie met jezelf. Wat doe jij als externe omstandigheden veranderen? Zorg je goed voor jezelf of cijfer je jezelf weg? Hoe neem jij ruimte in om jouw behoeften en wensen kenbaar te maken? En een belangrijke centrale vraag; wat doe jij om de relatie met jezelf te onderhouden?

Gedachten, gevoelens en externe factoren hebben invloed op onze lichaamstaal. Blijf jij staan? Maak je jezelf kleiner? Hou jij je groot? Vlucht je? Als deelnemer word je door de oefeningen bewust van wat je doet en hoe je reageert. Je ziet dat terug in jouw manier van communiceren.

Na het volgen van deze workshop ben jij je meer bewust van jezelf en hoe je reageert als externe factoren veranderen. 

Datum en tijd

Vrijdag 1 november
van 15.00 tot 17.30 uur

Locatie
L63, Lumièrestraat 63 te Amsterdam (IJburg)

Programma
15.00 ontvangst
15.15 Inleiding door Caroline van Mourik
15.30 Workshop door Barbara Veldt
16.45 Workshop door Sacha Entius
17.30 Afsluiting

Deelname en aanmelding
Je mag gratis deelnemen als je bent aangemeld via het contactformulier op de website www.wijzijnraak.nl

Reageer:

Recent nieuws:

Dilemma: Ze drinkt te veel

Wat moet ik met een vriendin die alcoholiste is? Ik heb geen zin om de hulpverlener in de relatie te zijn. Wat zou jij doen?

Lees verder

Film: Una Mujer Fantástica

'Een mooie en krachtige film over een transseksuele vrouw die na het overlijden van haar vriend volledig wordt buitengesloten door diens familie.' Win de DVD!

Lees verder

ANNE+ Interview

Scenarioschrijver Maud Wiemeijer en regisseur Valerie Bisscheroux: 'Mensen realiseren zich niet dat er veel te weinig content is voor lesbische vrouwen'.

Lees verder
Meer nieuws