Mary Lambert presenteert video bij Secrets

Als iemand die zelf als lesbische vrouw is opgegroeid in een homofobe Amerikaanse Pinkstergemeente, weet Mary Lambert (25) als geen ander hoe beknellend het kan zijn als je jezelf niet bent. In haar single Secrets roept ze iedereen dan ook op om zich te ontdoen van geheimen. 

Net als veel andere nummers van Mary Lambert is Secrets een grote oproep voor acceptatie en zelfbevrijding. Zo zingt ze onder meer: "I know I'm not the only one who spent so long attempting to be someone else. Well I'm over it." 

Toen ze zes was, zag ze hoe haar lesbische moeder werd verstoten door haar omgeving omdat ze wou scheiden van haar vader. Op haar 17e volgde haar eigen coming-out, en vond een manier om haar geaardheid te combineren met haar geloof in God. 

Omdat Mary zelf rolmodellen miste, maakt ze regelmatig een statement door de vrouwenliefde een prominente rol te laten spelen in haar songteksten en videoclips. Ook op andere fronten zet ze zich in voor (zelf)acceptatie. Zo startte ze eerder dit jaar de campagne 'Bodylove', waarmee ze zich inzet voor acceptatie van je eigen lichaam. 

marylambertsings.com 

Reageer:

Recent nieuws:

Hoogstpersoonlijk: Meervoudig genot

"Ik dacht dat het een sprookje was, een mythe. Eén orgasme krijgen vond ik al lastig genoeg."

Lees verder

Demonstratie: EU, grijp in!

Stop de vervolging van LHBTI'ers in Egypte en Azerbeidzjan! - Beelden uit Amsterdam.

Lees verder

Coming out - verhalen

Hoe kwam jij uit de kast?

Lees verder
Meer nieuws