Mary Lambert presenteert video bij Secrets

Als iemand die zelf als lesbische vrouw is opgegroeid in een homofobe Amerikaanse Pinkstergemeente, weet Mary Lambert (25) als geen ander hoe beknellend het kan zijn als je jezelf niet bent. In haar single Secrets roept ze iedereen dan ook op om zich te ontdoen van geheimen. 

Net als veel andere nummers van Mary Lambert is Secrets een grote oproep voor acceptatie en zelfbevrijding. Zo zingt ze onder meer: "I know I'm not the only one who spent so long attempting to be someone else. Well I'm over it." 

Toen ze zes was, zag ze hoe haar lesbische moeder werd verstoten door haar omgeving omdat ze wou scheiden van haar vader. Op haar 17e volgde haar eigen coming-out, en vond een manier om haar geaardheid te combineren met haar geloof in God. 

Omdat Mary zelf rolmodellen miste, maakt ze regelmatig een statement door de vrouwenliefde een prominente rol te laten spelen in haar songteksten en videoclips. Ook op andere fronten zet ze zich in voor (zelf)acceptatie. Zo startte ze eerder dit jaar de campagne 'Bodylove', waarmee ze zich inzet voor acceptatie van je eigen lichaam. 

marylambertsings.com 

Reageer:

Recent nieuws:

k.d. lang's Ingénue viert 25-jarig jubileum

Opnieuw gemasterd en uitgegeven op CD en LP, mét 8 nooit eerder uitgebrachte tracks.

Lees verder

Hoogstpersoonlijk: Genderites

'Zou ik, als ik later geboren was, transgender zijn geweest? Gesprekken over mijn genderidentiteit voer ik liever niet.'

Lees verder

Een mapje 'leuk' – Op zoek naar zaad via YouTube

'Ik Vrouw Van Jou' Scarlet en Joyce gaan 'viral' met hun zoektocht naar een donor.

Lees verder
Meer nieuws