Mirella van Markus Mediapersoonlijkheid 2014

Televisiemaker en COC-bestuurslid Mirella van Markus is door de Nederlandse OUTtv-kijkers uitgeroepen tot Mediapersoonlijkheid 2014. Dat maakte de roze zender vandaag bekend.OUTtv hield voor de OUTtv Media Award ‏een grote online poll op Facebook waarbij kijkers en fans konden stemmen op hun favoriete mediapersoonlijkheid van 2014. “Maar liefst 828 Facebookgebruikers wisten hun weg naar de Nederlandse online poll van OUTtv te vinden,” vertelt Marc Putman, CEO van OUTtv Europe. “Mirella van Markus behaalde met 27,7% de meerderheid van de Nederlandse stemmen. Hiermee klopte ze tegen alle verwachtingen in topfavoriet Conchita Wurst, die op het Eurovisiesongfestival toch maar mooi 12 punten van Nederland kreeg,” aldus Putman.

Mirella en haar vrouw Claudia Vermeulen werden eind 2013 ouders van hun eerste dochtertje Sammie Julie. Het koppel legde het twee jaar durend proces om zwanger te worden vast op beeld in hun documentaire Wij willen ook een kind. Mirella van Markus gaf hierdoor roze ouderschap in Nederland een gezicht, zo luidt het. En dat is nodig, want 'roze' ouderschap roept ook in Nederland vaak nog weerstand op. ‘Dat komt omdat het vaak niet in de beeldvorming past’, zo vertelde Van Markus eerder tegenover Zij aan Zij. ‘Meestal is een negatieve reactie niet eens kwaadaardig bedoeld, maar is het eerder een kwestie van onwetendheid. Mensen staan er niet bij stil dat ook twee vrouwen een kind kunnen krijgen. Het is mijn persoonlijke missie geworden daarover een tegengeluid te laten horen. Als ik, om het taboe te doorbreken, dan een kijkje moet geven in ons privéleven, doe ik dat. Ik voel me verantwoordelijk om een bijdrage te leveren die leidt tot meer begrip voor elkaars leefstijlen, en gelukkig denkt mijn vrouw Claudia daar net zo over.’

Mirella laat weten blij te zijn met de award en draagt deze dan ook graag op aan haar dochter Sammie Julie. De uitreiking is vrijdagavond om 21.40 uur te zien in OUTtv Update. out.tv/nl

 

Reageer:

Recent nieuws:

Dilemma: Ze drinkt te veel

Wat moet ik met een vriendin die alcoholiste is? Ik heb geen zin om de hulpverlener in de relatie te zijn. Wat zou jij doen?

Lees verder

Film: Una Mujer Fantástica

'Een mooie en krachtige film over een transseksuele vrouw die na het overlijden van haar vriend volledig wordt buitengesloten door diens familie.' Win de DVD!

Lees verder

ANNE+ Interview

Scenarioschrijver Maud Wiemeijer en regisseur Valerie Bisscheroux: 'Mensen realiseren zich niet dat er veel te weinig content is voor lesbische vrouwen'.

Lees verder
Meer nieuws