Melamine in seksartikelen

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) onderzoekt of er ook in Nederland seksartikelen worden verkocht die melamine bevatten. Dat heeft een zegsvrouw dinsdag gemeld.

melamine

De organisatie heeft hiertoe besloten nadat maandag in Groot-Brittannië melamine werd aangetroffen in diverse soorten bodypaint die in bed kunnen worden gebruikt. Het gaat om chocolade- en aardbeiensmeersels voor de intieme delen.

Melamine is een schadelijke chemische stof die in China is gebruikt om de samenstelling van melkproducten beter te doen lijken. Naar schatting 53.000 Chinese kinderen zijn er ziek van geworden, van wie er vier zijn overleden. 

Reageer:

Recent nieuws:

Dilemma: Ze drinkt te veel

Wat moet ik met een vriendin die alcoholiste is? Ik heb geen zin om de hulpverlener in de relatie te zijn. Wat zou jij doen?

Lees verder

Film: Una Mujer Fantástica

'Een mooie en krachtige film over een transseksuele vrouw die na het overlijden van haar vriend volledig wordt buitengesloten door diens familie.' Win de DVD!

Lees verder

ANNE+ Interview

Scenarioschrijver Maud Wiemeijer en regisseur Valerie Bisscheroux: 'Mensen realiseren zich niet dat er veel te weinig content is voor lesbische vrouwen'.

Lees verder
Meer nieuws