Lesbiennes en het schoonheidsideaal

Vandaag is in Engeland een onderzoek gepresenteerd over de invloed van seksuele geaardheid op tevredenheid over het uiterlijk.

Het onderzoek, dat werd uitgevoerd door de University of the West of England, bekeek of hetero vrouwen, lesbische vrouwen en biseksuele vrouwen op een verschillende manier omgaan met maatschappelijke druk op het gebied van uiterlijk, en of er enig verband bestaat tussen hoeveel druk ze voelen, hun mate van zelfacceptatie en hun eetgedrag.
In totaal deden 472 vrouwen mee aan het onderzoek, onder wie 119 lesbiennes, 89 bi-vrouwen en 264 hetero vrouwen.

De bevindingen tonen aan dat hetero vrouwen zich veel meer bewust zijn van de maatschappelijke druk die gelegd wordt op het "perfecte" uiterlijk.
In de tevredenheid over het eigen lichaam en het eetgedrag werden echter geen verschillen gevonden.

Onderzoekster Caroline Huxley: "Het resultaat was verrassend. Aangezien de hetero vrouwen meer beïnvloed werden door de media, de sociale druk op het gebied van uiterlijk en geïnternaliseerde sociale ideeën over aantrekkelijkheid dan de lesbische vrouwen, verwachtten we ook verschil te zien in de mate van lichaamsacceptatie en het eetgedrag. We zagen dit echter niet terug in ons onderzoek. Een mogelijke verklaring zou kunnen zijn dat de lesbische vrouwen andere druk voelden, die in dezelfde mate invloed heeft op hun eetgedrag en hoe ze zichzelf over hun lichaam voelen". Bron: Medical News Today

Reageer:

Recent nieuws:

Wat staat er in de sterren?

Voorspel jij de toekomst? Zij aan Zij is op zoek naar jou!

Lees verder

Lekker ongecompliceerd

Mijntje gaat lekker ongecompliceerd met een man aan de haal. Of toch niet?

Lees verder

Van harte, Claudia!

Het is een feestelijke dag vandaag voor Claudia de Breij! De cabaretière is vandaag 43 geworden.

Lees verder
Meer nieuws