Lesbiennes en het schoonheidsideaal

Vandaag is in Engeland een onderzoek gepresenteerd over de invloed van seksuele geaardheid op tevredenheid over het uiterlijk.

Het onderzoek, dat werd uitgevoerd door de University of the West of England, bekeek of hetero vrouwen, lesbische vrouwen en biseksuele vrouwen op een verschillende manier omgaan met maatschappelijke druk op het gebied van uiterlijk, en of er enig verband bestaat tussen hoeveel druk ze voelen, hun mate van zelfacceptatie en hun eetgedrag.
In totaal deden 472 vrouwen mee aan het onderzoek, onder wie 119 lesbiennes, 89 bi-vrouwen en 264 hetero vrouwen.

De bevindingen tonen aan dat hetero vrouwen zich veel meer bewust zijn van de maatschappelijke druk die gelegd wordt op het "perfecte" uiterlijk.
In de tevredenheid over het eigen lichaam en het eetgedrag werden echter geen verschillen gevonden.

Onderzoekster Caroline Huxley: "Het resultaat was verrassend. Aangezien de hetero vrouwen meer beïnvloed werden door de media, de sociale druk op het gebied van uiterlijk en geïnternaliseerde sociale ideeën over aantrekkelijkheid dan de lesbische vrouwen, verwachtten we ook verschil te zien in de mate van lichaamsacceptatie en het eetgedrag. We zagen dit echter niet terug in ons onderzoek. Een mogelijke verklaring zou kunnen zijn dat de lesbische vrouwen andere druk voelden, die in dezelfde mate invloed heeft op hun eetgedrag en hoe ze zichzelf over hun lichaam voelen". Bron: Medical News Today

Reageer:

Recent nieuws:

Hoogstpersoonlijk: Meervoudig genot

"Ik dacht dat het een sprookje was, een mythe. Eén orgasme krijgen vond ik al lastig genoeg."

Lees verder

Demonstratie: EU, grijp in!

Stop de vervolging van LHBTI'ers in Egypte en Azerbeidzjan! - Beelden uit Amsterdam.

Lees verder

Coming out - verhalen

Hoe kwam jij uit de kast?

Lees verder
Meer nieuws