Nieuws

Vrouwen en voetbal

Op 2Doc zie je de documentaire Copa 71, die het bijzondere verhaal vertelt van een wereldkampioenschap vrouwenvoetbal dat volledig uit de sportgeschiedenis moest verdwijnen.

Lees verder

Ongeschreven

Comedian Kim Schuddeboom staat nog tot eind mei met haar voorstelling in de theaters. Het is de eerste avondvullende voorstelling van Kim, 'een stand-up show pur sang, live, rauw en ongefilterd.' We spraken haar.

Lees verder

Verliefd op een man

'Eerlijk gezegd lig ik compleet overhoop. Altijd gedacht dat ik 100% lesbienne was, maar sinds de komst van een nieuwe mannelijke collega ben ik hopeloos verliefd op hem.' Wat zou jij doen?

Lees verder

Love Lies Bleeding

Vanaf de eerste minuut zat ik al op het puntje van mijn stoel. De film was spannend, complex, uniek en goed in elkaar gezet – mooi gefilmd met prachtige muziek! De film (met Kristen Stewart!) is te zien vanaf 11 april.

Lees verder

Werken aan inclusiviteit

'Het zijn die kleine signalen die maken dat je je gezien voelt.' Bianca Nijhof is medevoorzitter van Workplace Pride, hét internationaal platform voor LHBTIQ+ inclusiviteit op het werk. We spraken haar.

Lees verder

Discriminatie: verboden

Er is een betere wettelijke bescherming in de maak voor onder meer bi+, trans, non-binaire, intersekse, lesbische, queer en aseksuele personen; het wetsvoorstel is ingediend.

Lees verder

Internationale Vrouwendag

Inclusiviteit en gelijke rechten voor alle vrouwen: Atria, het kennisinstutuut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, maakte een special over het ontstaan van deze dag.

Lees verder

Nieuwsgierig aagje

Ik werd geconfronteerd met foto's waarop Peet haar ex stond af te lebberen en ik vroeg me af of ik haar ooit zo verliefd naar mij had zien kijken. - Fran & The City, deel 6.

Lees verder

Kracht van muziek

Muziek als een universele taal van expressie, emotie en identiteit: Deze 27e editie van de Roze Filmdagen wordt ingeluid met de stijlvolle film Gondola en je ziet een docu over de Indigo Girls.

Lees verder

Roze Filmdagen 2024

Veelkleurige, verrassende en hartverwarmende verhalen in een vol en mooi programma tijdens de Roze Filmdagen, dit jaar van 13 tot en met 24 maart. Ga vooral zoveel mogelijk kijken!

Lees verder

Girls Who Love Girls

Ontmoeten en verbinden tijdens het Janey Vrouwenfestival Amsterdam, een groots evenement gericht op het vieren van de kracht, diversiteit en solidariteit van vrouwen die van vrouwen houden.

Lees verder

Horoscoop maart 2024

'Laat die pijnlijke ervaringen met je ex-vriendin los en maak ruimte voor nieuwe, positieve relaties.' - Wat staat jou te wachten deze maand? Je leest het hier!

Lees verder

Save Café Saarein

'We hebben de grenzeloze ambitie Saarein voort te zetten, met de nadruk op inclusiviteit, diversiteit en veel nieuwe energie. Het is cultureel erfgoed. We willen dit levenswerk koesteren.'

Lees verder

De juiste balans

In zo'n 95 procent van de gevallen gaan we ervoor en blijven we elkaars handen vasthouden. En heel, heel af en toe laten we toch maar los en kiezen we voor veiligheid.

Lees verder

Angst en censuur in Hongarije

Amnesty International concludeert dat de propagandawet een grote impact heeft: het beperkt de vrijheid van meningsuiting, leidt tot zelfcensuur en zorgt voor meer discriminatie.

Lees verder

Feelgood met een boodschap

Olga Ponjee schreef de erotische queerserie Oneindig, over mensen die kracht leren vinden in juist datgene wat ze anders maakt. 'Maatschappelijke vraagstukken combineer ik graag met fantasie.'

Lees verder

Vers leesvoer

Een boek over de symboliek en magie van regenbogen, een 'handboek met loeigoeie informatie', een gids over geloof & LHBT+ en een nieuwe YA-roman van Nadine Swagerman.

Lees verder

'Genezing is een fabeltje'

Schriftelijke behandeling van het verbod op conversie therapie gaat binnenkort van start in de Tweede Kamer: 'Je bent goed zoals je bent, laat niemand je ooit iets anders wijsmaken.'

Lees verder

Avonturen en veroveringen

Het was een onbezonnen vrijheid, een kracht die ik mezelf had toegeëigend, om met genoeg durf en drank elk weekend een verse vrouw het bed in te praten. - Deel 5.

Lees verder

X en O in bevolkingscijfers

Statistiek: Waar zijn de intersekse personen en de mensen die zich niet uitsluitend als man of vrouw identificeren? Oproep voor meer aandacht op papier voor mensen die niet passen binnen M of V.

Lees verder

Queer Migrations

Fotograaf Zanyar Aziz portretteerde verschillende LHBTIQ+ mensen in Den Haag om hun verhalen te laten zien en hen een stem te geven. De expositie is te zien vanaf 2 maart in Atrium City Hall.

Lees verder

De Queer Boekenkast

Je kunt in de meeste boekhandels wel queer boeken vinden, maar wist je dat er in Alkmaar een 100% queer boekhandel is? We gingen langs en spraken oprichter Thomas!

Lees verder

Week vol liefde

Trouwen in Griekenland en Nepal, een 'lesbisch huwelijk' te zien op Super Bowl Sunday en in Wales worden er stappen gezet om een nieuwe, accepterende kerk op te zetten.

Lees verder

Gender Agenda

Netflix special, samengesteld door Hannah Gadsby, met 'the absolute funniest genderqueer comedians' ALOK, Asha Ward, Chloe Petts, DeAnne Smith, Jes Tom, Krishna Istha en Mx. Dahlia Belle.

Lees verder

Ze mogen alles

'Een kwestie van wennen aan elkaar, was mijn idee in het begin, maar een jaar later voelt het niet beter. Ik mag de kinderen van mijn vriendin niet. Ze zijn veel te verwend. Wat zou jij doen?'

Lees verder
Lees meer