Embrace Empowerment: LHBTI Krav Maga

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 22 mei 2024
Tijd: 17:30-21:00
Type: Sport
Website: https://www.facebook.com/events/1776212942870830

Locatie:

Naam: Stadsfabriek Alkmaar
Straat: Marconistraat 16
Postcode: 1821 BX
Plaats: Alkmaar
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Soms fiets of loop je ergens op straat waar je jezelf niet veilig voelt. Wellicht mijd je soms zelfs deze plekken omdat je bang bent dat er wat vervelends kan gebeuren. Alkmaar Pride wil dat iedereen veilig over straat kan gaan. Ook als het daarvoor nodig is om straatverlichting te verbeteren of bosjes vaker te laten snoeien bijvoorbeeld. Onze bijeenkomst helpt om deze plekken in beeld te brengen. Uiteraard gaan we aan de slag met je eigen weerbaarheid.


Veiligheid is een breed thema, maar het staat vooral voor het beschermen van je eigen grenzen. Dat kan dus buiten op straat zijn, maar ook op je werk of op school. Wanneer iemand jouw grenzen niet respecteert of bewust negeert, dan is het belangrijk dat je voor jezelf weet op te komen en even belangrijk dat je weet te voorkomen hoe een situatie escaleert. Met elkaar gaan we dat leren.


Voor het Alkmaar Pride evenement ‘Embrace Empowerment’ hebben o.a. Roze in Blauw, Tijgertje LHBTI Krav Maga en International Krav Maga Federation (IKMF Nederland) de handen in één geslagen om LHBTI’ers de handvatten te geven hun weerbaarheid en gevoel van veiligheid te vergroten. Daarbij ondersteunt De Stadsfabriek Alkmaar ons door de ruimte beschikbaar te stellen.


We nodigen LHBT+ personen uit de regio Noord-Holland Noord uit om zich deze avond samen met ons te verdiepen in de actuele thema's 'veiligheid', ‘weerbaarheid’ en 'empowerment', oftewel: in je eigen kracht staan. Jouw veiligheid begint waar jij de controle neemt.


Programma


De avond wordt gepresenteerd door Jan Pieter de Lugt van Tijgertje LHBTI Krav Maga / Zelfverdediging.


Jan Martijn Stout, politiewoordvoerder en Roze in Blauw (RiB) voorlichter, laat je, aan de hand van de 7 gouden W’s, kennis maken met RiB, het LHBT+ netwerk van de politie.


Aansluitend geven Sharon van Dongeren van LHBTI sportclub Tijgertje LHBTI Krav Maga i.s.m. Stephan Wattimena van de International Krav Maga Federation (IKMF) een demonstratie in de zelfverdedigingsmethodiek Krav Maga waarbij iedereen wordt uitgenodigd dit zelf te ervaren.


Voorafgaand aan het evenement eten we met elkaar in De Stadsfabriek en tijdens de pauze doen we een drankje om ervaringen uit te wisselen, of gewoon even gezellig te buurten!


We zien je graag op woensdag 22 mei!


Deelname uitsluitend mogelijk door je aan te melden


Mocht je in de tussentijd vragen hebben, stel ze vooral. En ken je iemand die deze avond over zelfbescherming ook wel ziet zitten? Neem die vooral mee en laat diegene zich wel even registreren hier.


PRAKTISCHE INFO


17:30 - 18:00 inloop


18:00 - 19:00 gezamenlijk diner


19:00 - 19:45 Roze in Blauw


19:45 - 21:00 Tijgertje LHBTI Krav Maga


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Roze Woensdag 2024

'Stichting Roze Woensdag nodigt iedereen uit om deze dag in het roze te lopen en te feesten, want hiermee toon je solidariteit aan de LHBTIQ+ gemeenschap. We vieren wat we bereikt hebben en staan stil bij wat er nog te doen is op dit vlak.'

Lees verder

Spiegelbeeld

Haar vingers bewogen, haar nagels kropen tergend langzaam omhoog. Kippenvel op het randje van lekker. Er klopte iets niet. Er was een derde hand, in mijn nek... - Fran & The City

Lees verder

IHLIA: Protest2Pride

De foto's van Marian Bakker fungeren als een genuanceerd historisch verslag, een bijdrage aan ons collectieve geheugen en begrip. Ook jij kunt bijdragen aan de expo: upload jouw foto!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden