Nieuws

Kracht van fantasie

Rouze: Erotische luisterverhalen gericht op de moderne vrouw. 'Onze verhalen zijn romantisch, spannend en plagerig maar vaker gewoon heel opwindend. Kies waar jij zin in hebt.'

Lees verder

LHBTIQ+ Mindfulness

Stress kan je blik vernauwen, ervoor zorgen dat je maar blijft doorgaan en jezelf daardoor een beetje vergeet. Mindfulness is met aandacht dingen doen en beleven.

Lees verder

Paarse Vrijdag 2021

Join the movement op 10 december! Met naar verwachting een half miljoen scholieren op zeker 2500 scholen lijkt aan die oproep nu al overweldigend gehoor te zijn gegeven.

Lees verder

Ik wil mijn ex terug

'Spijt als haren op mijn hoofd, ze is de liefde van mijn leven en ik ben als de dood dat ze iemand anders tegenkomt en dat het dan sowieso te laat is voor actie. Wat zou jij doen?' #dilemma

Lees verder

Roos weet raad: Kerstspecial!

December, feest- en familiemaand. Dat doet toch wat met de onderlinge relaties van geliefden, vrienden, ouders en kinderen. Loop jij ergens tegenaan? Stel je vraag aan Roos!

Lees verder

Tally

'Mijn nieuwe nummer 'Lights On' gaat over genderneutrale liefde. Ik wil een stukje laten zien van mijn ervaringen met vrouwen en laten voelen hoe de liefde tussen twee vrouwen is.'

Lees verder

Strijder

'Het nummer gaat over mensen uit de queer community die weten hoe het voelt om anders te zijn', vertelt Emmy Eve. 'Het is echt bedoeld als steuntje in de rug.'

Lees verder

Liegen over covid shot

… dat doe je toch niet? Ik vind het sowieso van de gekken als iemand zich niet laat inenten, maar erover liegen slaat echt alles. Met zo'n type wil ik niks te maken hebben.

Lees verder

Transgender Gedenkdag

Het afgelopen jaar telt het hoogste aantal moorden sinds de cijfers worden bijgehouden: Wereldwijd zijn 375 transgender mensen vermoord om hun genderidentiteit.

Lees verder

What You See Festival 2021

(un)Touchable Bodies: Positief activistisch, uitnodigend en verbindend festival over gender en identiteit, met dans, theater, performance, expo's, muziek, literatuur. 18 t/m 21 november.

Lees verder

Vooral ook liefde

IDFA 2021: Zo veel verschillende in de levens en zo veel overeenkomsten, vastgelegd met veel integriteit en subtiliteit. Vaak is er meer te lezen in het kleine gebaar dan in grootse botsingen of emoties.

Lees verder

FAQ Gender

'We hopen in dit boek de gender-FAQ for once and for all te beantwoorden en de gendergrijze wolken te doen vervagen. Voor ons is het namelijk heel helder; nu jij nog.' Interview met Thorn en Mandy! & WIN het boek!

Lees verder

Mijn Yoni massage

Volle overgave en verboden intimiteit met de masseuse: 'Ik heb knappe vriendinnen gehad, maar dit is toch echt een soort lesbo droom die uitkomt!'

Lees verder

Wen Long (9) is intersekse

Op 8 november is het Intersex Awareness Day. Vanaf die dag is de bekroonde korte documentaire Meisjesjongensmix te zien op streamingplatform Videoland.

Lees verder

Expo en opera

Vrijheid om jezelf te kunnen zijn, worden wie je werkelijk bent: Tentoonstelling én opera over de lange weg van uitstoting en vooroordelen naar erkenning. Beiden vanaf deze week te zien.

Lees verder

YouTube (LGBTQ+) Shorts

'Het is altijd fijn als iemand zich openstelt voor het verhaal van een ander. Als we dit met z'n allen blijven doen geloven wij dat we de wereld samen een stukje beter kunnen maken.'

Lees verder

Kristen Stewart verloofd

Ze gaat trouwen met haar grote liefde Dylan: 'Ik wil in Los Angeles blijven, waar ik woon, zodat iedereen kan komen. En ik wil het relaxed houden, maar wel met een groot feest.'

Lees verder

Horoscoop november 2021

Deze maand zul je opeens met hele andere ogen gaan kijken naar de vriendschap met die ene vriendin die – toevallig – ook op vrouwen valt! Wat staat jou te wachten? Lees het hier.

Lees verder

De Oversteek

Voor veel trans mensen is de oversteek naar wie ze echt zijn vaak niet zo moeiteloos en vanzelfsprekend. 'Met mijn docu wil ik het taboe op 'trans mens zijn' doorbreken.'

Lees verder

Ik wil meer

'Ik wil met anderen ook dingen delen, intimiteit, een speciale band. Dat betekent niet dat ik weg wil bij mijn vrouw, maar ik wil gewoon meer in mijn liefdesleven.' Hoe bespreek je polyamorie? Roos weet raad.

Lees verder

Roze Mug

Haarlem door een roze bril: Verhalen en reportages over het heden en verleden van LHBT+ gemeenschap, gemaakt door de Regenboogcoalitie van de stad.

Lees verder

Lesbische Liga wint award!

De NPO 3FM/NTR-podcast van 3FM-dj Vera Siemons en filmkenner Annefleur Schipper heeft de Dutch Podcast Award 2021 in de categorie Media & Cultuur gewonnen!

Lees verder

Reis vol verrassingen

'Wat was dit voor een seizoen jongens. Ik had het natuurlijk kunnen weten. Ik heb de originele The L word serie gekeken: niemand komt er ongeschonden vanaf.' [spoiler alert]

Lees verder

In gesprek met LHBTI-ouderen

Niet iedereen is hetero: Het Nationaal Ouderenfonds lanceerde een lespakket vol verhalen van LHBTI-ouderen voor studenten die later in de zorg gaan werken.

Lees verder

'Ik wil 'm nog een keer zien!'

Inmiddels draait de langverwachte film ANNE+ al ruim een week in de bioscopen. Heb jij 'm al gezien? Wat vond je ervan? Wij verzamelden wat reacties!

Lees verder

De goede immigrant

Verhalen van Quinsy Gario, Deborah Cameron en Hasret Emine laten ongefilterd zien hoe het is om structureel, van generatie op generatie, te moeten voldoen aan de verwachtingen van de ander.

Lees verder

BIFL

Queer serie over het leven van een groep twintigers die door het leven navigeren terwijl ze hun identiteit en de 'awkwardness' van de liefde ontdekken.

Lees verder

Financieel afhankelijk

'Als ik er de brui aan geef, raak ik niet alleen mijn vriendin, maar ook materieel veel kwijt. Het is potdomme net of ik in een traditioneel heterohuwelijk zit.' #dilemma

Lees verder

ANNE+ is een verademing

'Een sympathieke en herkenbare film: Het is de makers absoluut gelukt om met ANNE+ meer positieve queer representatie op het grote scherm te krijgen. En prettige seks.'

Lees verder

Lesbische nunsploitation

'Benedetta is een soft erotische pornofilm die soms iets weg heeft van een grotesk, kluchtig middeleeuws drama, met de onmiskenbare visuele handtekening van Paul Verhoeven.'

Lees verder

(On-) gezonde dynamiek

'De wortels stellen het trauma voor, de stam is de codependentie en de takken de verslaving.' Hoe kom je los van een relatieverslaving? Verslaafd aan de liefde, deel 3.

Lees verder

To Bi or not to Bi

Biseksualiteit wordt binnen de samenleving vaak niet begrepen en daarom ervaren veel biseksuelen het nog steeds als erg lastig om uit de kast te komen. Bastiaan Rosman is biseksueel en ging op onderzoek.

Lees verder

City of Love

Roze Zaterdag 2021 is dit jaar in het Friese Leeuwarden: 'een stad waar iedereen welkom is en waar een ieder zich welkom moet kunnen voelen.' Het programma is kleurrijk en omvangrijk.

Lees verder

Coming Out Dag 2021

Iedereen moet het hele jaar door zichzelf kunnen zijn. Daar vragen we op 11 oktober aandacht voor. Regenboogvlaggen worden gehesen en door het hele land wordt er van alles georganiseerd.

Lees verder

Spiegel

Meer diversiteit en meer representatie kan eigenlijk niets afnemen en alleen maar toevoegen. Mij heeft de film ANNE+ in ieder geval al voor de release meer inzicht gegeven.

Lees verder

Altijd Al Loiza

De transitie naar vrouw op jonge leeftijd was voor haar een vanzelfsprekendheid. Nooit eerder was model en presentatrice Loiza Lamers (26) zo openhartig over haar leven.

Lees verder

'Lesbisch drama'

Verlatingsangst en bindingsangst zijn twee van de meest voorkomende codependentie patronen binnen liefdesrelaties, met als grondslag emotionele (on-)beschikbaarheid. Verslaafd aan de liefde, deel 2.

Lees verder

Horoscoop oktober 2021

Als je single bent is dit hét moment om lekker om je heen te kijken of gezellige dates in te plannen met die leuke vrouw waar je al maanden naar smacht. Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

Zonder borsten

Caro is non-binair en maakte een webserie. 'Het zou te gek zijn als we naar een samenleving gaan waarin ik me geen zorgen hoeft te maken over of het veilig voor mij is om mijzelf te zijn.'

Lees verder

Queering the Collections

IHLIA LGBTI Heritage + Baseline-traject: een digitale publicatie die vijf queer- of kleurperspectieven op hedendaagse Nederlandse musea en erfgoedruimtes samenbrengt.

Lees verder

Kracht en verbinding

Lesbian Festival Nijmegen: Een divers programma voor en door vrouwen, 30 september t/m 10 oktober. 'Ik ben erg trots dat ik dit jaar alweer voor de derde keer het festival mag organiseren!'

Lees verder

Boerderij van Dorst

Raven van Dorst trekt zich terug op het platteland om een droom na te jagen: zelfvoorzienend landbouwen. Om zo de wereld een klein beetje mooier te maken. Elke week schieten twee collega's te hulp.

Lees verder

Verslaafd aan de liefde

Codependentie: Een verzameling strategieën die jij jezelf hebt aangeleerd en die je door de jaren heen bent gaan gebruiken om je staande te houden. Deel 1: Relatieverslaving.

Lees verder

Turks, queer en trots

Regiedebuut Ayla Çekin Satijn in première op Nederlands Film Festival: Beş vertelt het verhaal van een Turkse, queer vrouw die bang is niet geaccepteerd te worden door haar gemeenschap.

Lees verder

Jij bent nu te zien

Positieve representatie van trans en non-binaire personen: In de Kijkgids vind je titels op Netflix, maar ook op Videoland, Ziggo en NPO Start, in veel verschillende genres.

Lees verder

Gepest door schoolpersoneel

Lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT-) jongeren worden vaker dan heteroseksuele, cisgender jongeren gepest door leerkrachten en ander schoolpersoneel.

Lees verder

Stoppen met seks

'Mijn vriendin wil stoppen met seks. Wat bezielt iemand om zo'n statement te maken? Zegt dit iets over de toekomst van onze relatie?' Roos weet raad.

Lees verder

Rotterdam Pride 2021

Ruimte voor iedereen binnen de LHBTIQIA+ community: 'We geloven dat een positieve, liefdevolle en tolerante mindset de brug vormt naar gelijkheid.' Rotterdam Pride is dit jaar van 17 t/m 26 september.

Lees verder

Filmposter ANNE+

Sinds vandaag heeft de film ANNE+ een officiële filmposter! De landelijke voorpremières van de film ANNE+ zijn tijdens de Pathé Pride Nights en je ziet ANNE+ vanaf 14 oktober in de bios.

Lees verder

MUNA

De liedjes gaan vaak over seksualiteit en gender: Samen met zangeres Phoebe Bridgers lanceert de band MUNA een videoclip die is geïnspireerd door de film But I'm A Cheerleader.

Lees verder