Nieuws

'Extremisme' in Rusland

Amnesty International noemt het 'een zeer cynische maatregel, bedoeld om de hele LHBTIQ+ gemeenschap te ontmenselijken en te vervolgen.'

Lees verder

Pathé Pride Night: Justine

Win kaarten voor de film! Justine is een jonge, intelligente vrouw, met sterke hang naar zelfdestructie. Op dag ontmoet ze Rachel en alles wordt anders. Durft Justine hoop te hebben op geluk..?

Lees verder

Lesbian Pulp & Queer Joy

Renée van Marissing gaat speciaal voor de gloednieuwe lesbiqueer uitgeverij Velvet Publishers het eerste deel in de Lesbian Pulp serie schrijven. De launch party was vrijdag en de crowdfunding is los!

Lees verder

Vertrouwen en de waarheid

Ik voel mij het beste als Charlotte zo eerlijk en open mogelijk is, maar het was wel even slikken. Ze sprak de - tot dan toe exclusieve - woorden uit naar haar andere vriendin: Ik hou van jou.

Lees verder

The Lesbian Romantic

Sigrid Dufraimont maakt al jaren de razend populaire, wereldwijd beluisterde podcast met romantische verhalen. Koop een exclusieve stoel in het Bells & Whistles Theater en help TLR overleven. Wij spraken Sigrid!

Lees verder

Velvet Publishers

Een gloednieuwe lesbiqueer uitgeverij in Nederland! Wie zitten hierachter en wat kunnen we in de toekomst verwachten? We vroegen het aan oprichters Daphne, Lian en Anna.

Lees verder

Jaloezie is een bitch

Kirsten van Teijn neemt je met hartverscheurende humor mee in een opzwepende, kleurrijke en muzikale voorstelling over onconventioneel liefhebben en hoe dat vorm te geven.

Lees verder

Stembusakkoord getekend!

Lijsttrekkers en vertegenwoordigers van negen politieke partijen tekenen op zaterdag 18 november het Regenboog Stembusakkoord 2023 met COC Nederland.

Lees verder

Queer & Feminist Poetry Awards

Dichters en spoken word-artiesten uit heel Nederland bekronen werken over LGBTQ+-identiteiten en feminisme. Het thema van dit jaar: Ons koloniaal en slavernijverleden en de stad van nu.

Lees verder

Roze broek

Traditionele rolverdeling en de moderne maatschappij: Wie is er wat nuchterder, to the point en feitelijk? Want ik neem aan dat dat wordt bedoeld met mannelijk zijn. Met de broek aanhebben.

Lees verder

Schandalig mooie opera

Francis van Broekhuizen zingt eerst Maria Callas, daarna zie je haar samen met pianist Gregor Bak in een voorstelling over beroemde anekdotes en schandalen uit de operawereld.

Lees verder

Op naar betere transgenderzorg

'De wensen van elke persoon zijn anders, het lichaam is anders: er is geen one size fits all. Dit vraagt om sensitiviteit voor de wensen van de persoon, voor de gewenste chirurgische resultaten.'

Lees verder

Lesbische beddendood

'Mijn vrouw is helaas minder tevreden over de situatie. Af en toe een vrijpartij moet toch nog wel, vindt ze. Ze denkt aan een paar keer per maand. Ik zie het niet zitten me daartoe te forceren.'

Lees verder

Binaire indeling bezien

Risk Hazekamp doet onderzoek naar constructies en cyanobacteriën: 'Ik word zielsgelukkig als iemand de stabiliteit van bepaalde vastgeroeste denkbeelden onder me wegschopt.'

Lees verder

Vers leesvoer

Een hartverwarmend en broodnodig verhaal over gendergelijkheid. De contouren van de Nederlandse regenbooggemeenschap in de 21ste eeuw én een liefdesgeschiedenis/ levensverhaal.

Lees verder

Noordelijk Filmfestival

Diverse en unieke films in Leeuwarden, 'een mooi moment voor ons om een aantal queer films uit te lichten.' Lees de tips van Hanna en Annemarie, oprichters van het Friese queer collectief GLITCH.

Lees verder

Vega vs. vlees

Ik heb mijn vriendin gezegd dat ik niet meer kom als ze geen rekening met me houdt, dat ik dus nadrukkelijk geen dieren wil eten, in geen enkele vorm en ook niet een beetje.

Lees verder

Queer events in België

In november zit je goed in België met het Queer Arts Festival, het Holebifilmfestival en het Pink Screens Festival: diverse films, tentoonstellingen, workshops en meer in Brussel, Leuven en daarbuiten.

Lees verder

Verstoten

Deze documentaire, geregisseerd door Claire Slingerland, werpt licht op de schrijnende situatie van dak- en thuisloze regenboogjongeren in Nederland. De première is op 11 november.

Lees verder

BDSM & Bloodsisters

IHLIA LGBTI Heritage organiseert de vertoning van Bloodsisters (1995), een docu over de lesbische BDSM- en leerscene in San Francisco in de jaren 90. Wat is precies BDSM? We zochten het uit.

Lees verder

IDFA 2023

Divers queer aanbod op het Internationaal Documentary Film Festival Amsterdam, dit jaar van 8 tot en met 19 november, met indrukwekkende persoonlijke verhalen.

Lees verder

Horoscoop november 2023

'Je relatie wordt op de proef gesteld onder de volle maan op 27 november. Stel je open, wees eerlijk en verantwoordelijk terwijl je de problemen met je vriendin oplost.' Wat staat jou te wachten?

Lees verder

Winter Pride Almere 2023

In een tijd waarin discriminatie en geweld tegen LHBTI-personen blijven voortduren, blijft de Pride-beweging onverminderd relevant. Het thema van dit jaar: Samen Verbonden.

Lees verder

Queer & Sober

'Het is mogelijk: nuchter feesten! Dat maakt Queer & Sober mooi.' We spraken Jeroen en Elysa, beiden betrokken bij de stichting die alcoholvrije events organiseert (én een prijs won tijdens Pride 2023).

Lees verder

Nederland Kiest

De verkiezingen komen eraan! We waren bij het Regenboog Verkiezingsdebat van COC Nederland: Hoe denken de verschillende politieke partijen over actuele LHBTQIA+ onderwerpen?

Lees verder
Lees meer