Nieuws

De Geliefden

Debuut Willemijn Kranendonk: Jacqueline en Rosa hebben als twintigers een intense relatie maar gaan uit elkaar. Veertig jaar later kijken ze terug. Hebben ze de juiste keuzes gemaakt?

Lees verder

Hindostaans & Queer

Zichtbaar mét trots: We spraken vier powervrouwen over hun energieke strijdkracht, coming-out, religie en taboes. Samen strijden zij voor samenhorigheid en zichtbaarheid binnen én buiten de Hindostaanse gemeenschap.

Lees verder

Morgen ben ik weer alleen

'Ik wil haar liefde maar voor één nacht.' Jasha Eliane (21) bracht een nieuw nummer uit, over de korte liefde tussen twee vrouwen. 'Een verhaal waar veel mensen zich in zullen herkennen.'

Lees verder

Autopsie

Dr. Kay Scarpetta is terug! Patricia Cornwell's meest legendarische patholoog-anatoom uit de literatuur is terug voor het nieuwe, vijfentwingste deel in de beroemde serie.

Lees verder

Dolfijnen & lesbische seks

Uit recent onderzoek blijkt dat vrouwelijke dolfijnen een ontwikkelde clitoris hebben waarmee ze genot kunnen beleven, wat kan verklaren waarom ze regelmatig seks met elkaar hebben.

Lees verder

Naar bed

Oud, jong, monogaam, polyamoureus, veertig jaar getrouwd of net verkering: Vanuit hun bed in de slaapkamer vertellen stellen tot in detail over hun relatie en de kwaliteit daarvan.

Lees verder

Buitengesloten

'Mijn depressieve vrouw geeft geen toestemming voor contact met haar hulpverleners. Ik ben teleurgesteld, mijn input lijkt me van belang. Als partners heb je toch geen geheimen voor elkaar?'

Lees verder

ANNE+ op Netflix!

Met de komst van de veelgeprezen film naar Netflix krijgt het Nederlandse coming-of-age-verhaal de aandacht van een wereldwijd publiek. En! Hanna van Vliet is genomineerd als 'European Shooting Star'.

Lees verder

Kauffmann & Kauffmann

Beste Nederlandse Vrouwenthrillers van 2021? Hetty Kleinloog schreef 'De Zusjes' en 'Nachtwerk', de eerste twee delen in de Kauffmann & Kauffmann serie. De boeken zijn allebei genomineerd!

Lees verder

Persoon m/v/x

Genderinclusief: In de nieuwste editie van de Dikke Van Dale wordt een groot aantal woorden dat naar mensen verwijst, voor het eerst voorzien van m, v, én de genderneutrale x.

Lees verder

Kabinet Rutte IV

Robbert Dijkgraaf (D66) wordt minister voor Emancipatie in het kabinet Rutte IV. Dilan Yeşilgöz (VVD) wordt verantwoordelijk voor veiligheid en Franc Weerwind (D66) voor familierecht.

Lees verder

Uit de kast als bi

'Ik sta te boek als lesbisch en dat klopte ook, tot voor kort. Nu voel ik me namelijk steeds meer aangetrokken tot mannen en ik houd dat angstvallig geheim want ik ben bang voor de reacties.' Roos weet raad!

Lees verder

Klein paradijs

Het was 'een aanslag op haar humeur' en 'op een dag ben je die vieze stad zat,' zei ze. Mijn moeder is vorig jaar overleden aan corona. De manier waarop ze gelijk heeft gekregen had ik echt nooit verwacht.

Lees verder

De Rollende Mina's

Queer skateboard collectief: 'Ruimte innemen als vrouw of als queer persoon in een skatepark kan best moeilijk zijn. Ik wilde graag een nieuwe, meer toegankelijke en veilige skate scene creëren.'

Lees verder

Vriendin of carrière?

'Als we beiden carrière maken belangrijker vinden dan onze relatie, zouden we dan niet beter kunnen breken met elkaar? Dat vraag ik me echt af, maar stemt me ook verdrietig. Wat zou jij doen?'

Lees verder

Horoscoop januari 2022

Is zij de vrouw met wie je de rest van je leven wilt delen? Deze maand kan een emotioneel einde van je carrière of je relatie brengen. Het gaat er tenslotte om dat jij gelukkig bent. Lees hier je horoscoop.

Lees verder

Terugblik 2021

Weer een jaar voorbij! Een jaar met boeken, films, interviews en persoonlijke verhalen op Zij aan Zij. We hebben een overzichtje gemaakt met de meest gelezen content en wensen je een mooi, gezond en kleurrijk 2022!

Lees verder

Queer Gym

We Are Queer - The Gym: Een plek war je jezelf mag en kunt zijn en de ruimte krijgt om je fysieke kracht te vinden en daarmee je innerlijke kracht te vergroten. Build that gym!

Lees verder

'Dit is het leven'

Een bundel over opgroeien, volwassen worden, zijn en blijven. Over verbinden en verliezen. Vallen en honderd keer opstaan. Dit is vreugde, diepe liefde en eindeloos verdriet. Met een knipoog.

Lees verder

Onze laatste kerst samen

Ik moest er niet aan denken dat ze er straks niet meer zou zijn. Dat deed ik ook niet, maar mijn vrouw wilde er wel over praten. Ze wilde me vertellen dat ik door moest gaan met leven.

Lees verder

Kleine lawines

We waren zo voorzichtig geweest, en toch gebeurde het, we kregen corona. Ik had alleen wat lichte klachten, maar Bianca werd flink ziek met hoge koorts. Ik zorgde voor haar.

Lees verder

Acceptatie op school

'Hoewel het helaas geen verrassing is, is het elke keer weer verdrietig om te zien dat teveel van onze lesbische, homoseksuele en biseksuele tieners niet gelukkig zijn.'

Lees verder

Kerstspecial - Roos weet raad

Mix de potentiële sociale druk van een kerstdiner, misschien een lading glühwein en wat ongemakkelijke familiedynamieken: Proost op een dappere kerst en een voorspoedig, licht nieuwjaar!

Lees verder

Utrecht Pride 2022

Na drie succesvolle edities is de Utrecht Pride niet meer weg te denken uit de stad. Komende zomer zal de Utrecht Pride plaatsvinden op zaterdag 4 juni 2022. De inschrijving is geopend!

Lees verder

In de kast met kerst

Jasha en Gavin gaan niet terug de kast in deze kerst. Samen brachten ze een Nederlandstalig kerstliedje uit, 'om queer jongeren aan te moedigen met de feestdagen zichzelf te zijn.'

Lees verder

Gloei

Uitgeverij Querido en Edward van de Vendel maken podcastreeks Gloei: Persoonlijke gesprekken naar aanleiding van het succesvolle jongeren-interviewboek over identiteit, gender, seksualiteit en liefde.

Lees verder

Studio/Queer

Om meer bewustwording te creëren rond seksualiteit en gender presenteert Studio/K een evenementenreeks waar verschillende queer initiatieven ruimte krijgen om hun verhaal te delen.

Lees verder

Queer in het licht

Een bonte verzameling portretten en gedichten, van en over LHBTQI+ rolmodellen en queer helden, die ieder op hun eigen, liefdevolle manier de wereld hebben veranderd.

Lees verder

Kerst, covid en oorlog

Het loopt volledig uit de hand. Ik kan niet wachten tot deze stomme pandemie onder controle is, het begint te veel te vragen van mij, mijn vriendin, onze relatie en iedereen om ons heen.

Lees verder

Paarse Vrijdag 2021

Scholieren en leraren dragen de kleur paars om te laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn, ongeacht wie je bent, op wie je verliefd wordt of uit wat voor gezin je komt.

Lees verder

COC Nederland 75 jaar!

'Van een totaal taboe halverwege de vorige eeuw tot voorlichting op elke school anno nu. Van strafbaarheid tot openstelling van het huwelijk. Bob Angelo en zijn medeoprichters zouden trots zijn.'

Lees verder

Weg van Mel

Weet je nog, het spannende feuilleton De vrouw op de brug van Arja Veerman? Inmiddels is het verhaal uitgegeven als ebook en komt er in januari ook een audioversie aan.

Lees verder

Laatste kans! Happiest Season

'Ik wil dat mensen zien hoe leuk het is als twee meisjes verliefd zijn op elkaar.' De romantische kerstkomedie met Kristen Stewart en Mackenzie Davis verdwijnt binnenkort van Netflix!

Lees verder

Horoscoop december 2021

'Probeer niet al te wanhopig op zoek te gaan naar liefde en aandacht, maar houd je eens wat meer bezig met wat jij zoekt in een vrouw.' Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

Gayer dan verwacht

'Ruim een jaar lang fixeerde ik mij elke maand op alles in de media wat met vrouwen die op vrouwen vallen te maken had. (…) Ook in München blijf nog even fijn in mijn eigen gay bubbel.'

Lees verder

Kracht van fantasie

Rouze: Erotische luisterverhalen gericht op de moderne vrouw. 'Onze verhalen zijn romantisch, spannend en plagerig maar vaker gewoon heel opwindend. Kies waar jij zin in hebt.'

Lees verder

LHBTIQ+ Mindfulness

Stress kan je blik vernauwen, ervoor zorgen dat je maar blijft doorgaan en jezelf daardoor een beetje vergeet. Mindfulness is met aandacht dingen doen en beleven.

Lees verder

Paarse Vrijdag 2021

Join the movement op 10 december! Met naar verwachting een half miljoen scholieren op zeker 2500 scholen lijkt aan die oproep nu al overweldigend gehoor te zijn gegeven.

Lees verder

Ik wil mijn ex terug

'Spijt als haren op mijn hoofd, ze is de liefde van mijn leven en ik ben als de dood dat ze iemand anders tegenkomt en dat het dan sowieso te laat is voor actie. Wat zou jij doen?' #dilemma

Lees verder

Roos weet raad: Kerstspecial!

December, feest- en familiemaand. Dat doet toch wat met de onderlinge relaties van geliefden, vrienden, ouders en kinderen. Loop jij ergens tegenaan? Stel je vraag aan Roos!

Lees verder

Tally

'Mijn nieuwe nummer 'Lights On' gaat over genderneutrale liefde. Ik wil een stukje laten zien van mijn ervaringen met vrouwen en laten voelen hoe de liefde tussen twee vrouwen is.'

Lees verder

Strijder

'Het nummer gaat over mensen uit de queer community die weten hoe het voelt om anders te zijn', vertelt Emmy Eve. 'Het is echt bedoeld als steuntje in de rug.'

Lees verder

Liegen over covid shot

… dat doe je toch niet? Ik vind het sowieso van de gekken als iemand zich niet laat inenten, maar erover liegen slaat echt alles. Met zo'n type wil ik niks te maken hebben.

Lees verder

Transgender Gedenkdag

Het afgelopen jaar telt het hoogste aantal moorden sinds de cijfers worden bijgehouden: Wereldwijd zijn 375 transgender mensen vermoord om hun genderidentiteit.

Lees verder

What You See Festival 2021

(un)Touchable Bodies: Positief activistisch, uitnodigend en verbindend festival over gender en identiteit, met dans, theater, performance, expo's, muziek, literatuur. 18 t/m 21 november.

Lees verder

Vooral ook liefde

IDFA 2021: Zo veel verschillende in de levens en zo veel overeenkomsten, vastgelegd met veel integriteit en subtiliteit. Vaak is er meer te lezen in het kleine gebaar dan in grootse botsingen of emoties.

Lees verder

FAQ Gender

'We hopen in dit boek de gender-FAQ for once and for all te beantwoorden en de gendergrijze wolken te doen vervagen. Voor ons is het namelijk heel helder; nu jij nog.' Interview met Thorn en Mandy!

Lees verder

Mijn Yoni massage

Volle overgave en verboden intimiteit met de masseuse: 'Ik heb knappe vriendinnen gehad, maar dit is toch echt een soort lesbo droom die uitkomt!'

Lees verder

Wen Long (9) is intersekse

Op 8 november is het Intersex Awareness Day. Vanaf die dag is de bekroonde korte documentaire Meisjesjongensmix te zien op streamingplatform Videoland.

Lees verder