Nieuws

Zijn jongen

Carry Slee schreef een nieuw boek, over haar jeugd en het gezin waarin ze opgeroeide. Jezelf durven zijn en je eigen identiteit omarmen, dat is het allerbelangrijkste. Maar niet altijd gemakkelijk.

Lees verder

Pelgrimstocht & wandeljurk

'Ik heb altijd tegen deze gevoelens gevochten tot ik rond mijn veertigste begreep dat ik die strijd ging verliezen en dat ik behalve anderen vooral mezelf voor de gek hield.'

Lees verder

Emmy Eve

'Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik zelf mee maak. Er gaan nummers over angst voor verlies en afscheid nemen van vriendschap maar ook nummers over mijn vrouw en onze liefde.'

Lees verder

Maandverbond

Hormonale herfst bij de VPRO: Waarom praten we niet openlijker over menstrueren? Wat is de relatie tussen seks en hormonen? En hoe voelt menstrueren als je wel een baarmoeder hebt maar geen vrouw bent?

Lees verder

Diversiteit in het licht

'De weg naar volledige acceptatie vraagt om meer dan één feestje. Het gaat natuurlijk niet alleen om feest, we willen ook de kritische noot zijn voor het verbeteren van dingen.'

Lees verder

Skaten in een Safe Space

Steeds meer LHBTIQ+ vriendelijke skateplekken: De Rollende Mina's in Nijmegen, collectief Girls Skate The Hague en NEW WAVE in Amsterdam, mede georganiseerd door Selma Hamouda.

Lees verder

Girl of my dreams

*Concert = uitgesteld! * FLETCHER gaat op wereldtour en speelt in oktober twee keer in Nederland, eerst in Utrecht en dan in Amsterdam. In het voorprogramma zie je queer rockers ARXX.

Lees verder

Vrouw zoekt vrouw

Het datinglandschap is, vergeleken met vroeger, behoorlijk veranderd. En toch zijn sommige dingen ook ouderwets hetzelfde gebleven, al is de vorm misschien een beetje anders...

Lees verder

NFF: Queer Day

Op het Nederlands Film Festival zie je dit jaar een film over de gevoeligheid rond coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap, naast korte films, docu's en een bijzondere expositie.

Lees verder

Censuur of acceptatie?

In China is homoseksualiteit niet verboden, maar een stel van gelijk geslacht mag geen kinderen adopteren, conversietherapie is toegestaan en er is geen bescherming tegen discriminatie.

Lees verder

History Happens Now

Tentoonstelling IHLIA: Wat weet jij van lhbtiq+-emancipatie buiten je eigen omgeving? Wat gebeurt er bijvoorbeeld op het gebied van kunst in Groningen of op het gebied van welzijn in Zeeland?

Lees verder

Toxische relatie

Ze kleineert en isoleert me en gaat bovendien vreemd; Volgens een vriend moet ik als de drommel bij mijn vriendin weg als ik mezelf niet meer mentale schade wil berokkenen. Wat zou jij doen?

Lees verder

Sex Education

De populaire 'LGBT-inclusive' Netflix serie keert terug voor een vierde en allerlaatste seizoen, waarin Otis, Eric en hun klasgenoten voor nieuwe uitdagingen komen te staan.

Lees verder

Horoscoop september 2023

Accepteer je gevoelens en verlangens, maar wees selectief in wie je dichtbij laat komen deze maand, zeker als het schimmen uit je verleden zijn. De nieuwe maan biedt kansen. Wat staat jou te wachten?

Lees verder

Officiële munten COC

Bijzonder: Vanaf vandaag begint de voorverkoop van de verzamelaarsmunten ter ere van 50 jaar erkenning van COC Nederland. 'Mooie stappen naar emancipatie, gelijke rechten en acceptatie.'

Lees verder

Queer Film Festival Utrecht

Queer shorts, documentaires, nationale en internationale premières, oude en moderne klassiekers zie je vanaf 1 september op de jubileumeditie van het QFFU: 'Genderations; Queer past, present & future.'

Lees verder

Transtoegankelijk

'Wat transgender mensen met een licht verstandelijk beperking willen, net zoals iedereen, is een respectvolle en gelijkwaardige behandeling.' Jessica Maes nam het initiatief voor dit platform.

Lees verder

Krav Maga & LHBTIQ+

Zelfverdediging en de tools om te doen wat nodig is om veilig thuis te komen, want: 'van fysieke handeling komt mentale verandering.' Sharon is instructeur bij sportschool Tijgertje. Wij spraken haar.

Lees verder

Elmer: Fantastisch

'Met alter-ego Elmer wil Merel haar liefde voor hiphop combineren met provocerende rauwheid, ontwapenende eerlijkheid en de kleurrijke visuele wereld van stripboeken.' EP is onderweg, 'Fantastisch' is de nieuwste single.

Lees verder

Roze papierwinkel

Dubbele documenten en pasjes met verschillende achternamen, plus de verwarring bij allerlei instanties: verzekering, consultatiebureau, gemeente… De kleine merkt er gelukkig niets van.

Lees verder

Jong & Out: hard nodig!

Het is dé community voor LHBTIQ+ jongeren tot en met 18 jaar. Wat je seksuele oriëntatie of genderidentiteit ook is, bij Jong & Out ben je altijd welkom. Het platform biedt een safe space.

Lees verder

Kinky speelfeest

Mijntje en Mia maken kennis met de wereld van Zina: Ze gaan voor het eerst met z'n drieën naar een kinky feest. 'Dit is echt mijn scene! Mag ik jullie ondeugende kitten zijn?'

Lees verder

Neurodiversiteit

'Het kan dat er meer autistische mensen LHBTIQ+ zijn. Mensen met autisme zien vaak scherper hoe iets zit.' Een gesprek met Reubs Walsh, over autisme en AD(H)D in de regenbooggemeenschap.

Lees verder

Puur Loiza

Van Lucas naar Loiza, van broekpak naar galajurk: In deze theatervoorstelling nemen we een kijkje in de kleedkamer van Nederlands model en presentatrice Loiza Lamers.

Lees verder

GLOW op Spotify

Geproduceerd door LGBTQIA+ makers, zoals Damn, Honey, Relnichten, De Lesbische Liga Podcast en Van de Kast naar het Podium. Welke podcast is jouw favoriet? Nydia en Marie Lotte maakten een top 5.

Lees verder
Lees meer