Nieuws

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder

Kastdeuren en pizza

'Die wijven ook altijd. Op een dag kom je de goeie tegen, geloof mij maar.' Mona was er de hele middag en ook Lisa voegde zich bij het bonte gezelschap. – Fran & The City, deel 9.

Lees verder

Ik ben aseksueel

Zodra ik verliefd werd op een vrouw leek alles goed te komen. Niet dus. Ik heb nog steeds niks met seks. Ik voel er helemaal niks bij en heb gelogen tegen mijn vriendin. Wat zou jij doen?

Lees verder

Love Lies Bleeding

Win kaarten! De excentrieke queer-thriller over verlangen, obsessie en de American Dream, met Kirsten Stewart en Katy M. O'Brian in de hoofdrollen, zie je vanaf 11 april in de bioscoop.

Lees verder

Co&Zo

Zo blijf je in gesprek als je samen kinderen opvoedt. Wij spraken de auteurs Rick Paul van Mulligen en Nina de la Croix. Rick Paul, zijn man René en Nina voeden samen twee kinderen op in twee huishoudens.

Lees verder

Door de spijlen het bos

De volgende ochtend zat ze in de keuken. Of ze die nacht naast me heeft gelegen wist ik niet, ik had in ieder geval niets gemerkt. 'Waar was je nou?' – Fran & The City, deel 8.

Lees verder

Ik? Lesbisch?

In of uit de kast? 'Alles loopt zoals het moet lopen. Daardoor kon ik de liefde van mijn leven tegenkomen. Wat klinkt dat zoetsappig hè, maar het is toch echt zo.'

Lees verder

Lotte's Hotline

'Ik wil dat gevoel van samenzijn graag terugbrengen. Ik wil laten zien dat je er niet altijd alleen voor staat. Je mag terugvallen op mensen, je mag om hulp vragen.' We spraken Lotte, over haar podcast en haar boek!

Lees verder

Horoscoop april 2024

Laat je ex-vriendin los. Stel je open voor nieuwe vriendschappen en ervaringen, maar pas op: je leven kan deze maand in een oogwenk veranderen. Wat staat jou te wachten?

Lees verder

Kristen Stewart bij De Liga!

Vanaf vandaag, zaterdag 30 maart, is bij De Lesbische Liga het interview te horen dat Annefleur Schipper en Vera Siemons hadden met Kristen Stewart, over de film Love Lies Bleeding.

Lees verder

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

European Lesbian Volleyball Tournament in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder

Sara Kroos is terug

'Het belooft een vrolijk chaotische avond te worden (...) met scherpe humor, lieve liedjes, ongemakkelijke situaties en een gezellige, sarcastische ondertoon nu ze boven de veertig is en vier jaar op de bank heeft gelegen.'

Lees verder

Alice in Wonderland

Het was maar twee keer voorgekomen dat online contact had geleid tot iets wat nog spectaculairder was dan ik had kunnen fantaseren. Dat was met Peet, en toen ik 'het stel' ontmoette. - Deel 7.

Lees verder

Bar Buka is jarig!

Ter gelegenheid van het jubileum spreken we eigenaresse Marianne over de afgelopen vijf jaar. Voor welke uitdagingen zijn ze komen te staan? Wat waren de mooiste momenten? En wat zijn de toekomstplannen?

Lees verder

Maatregelen tegen geweld

Schelden en geweld tegen de regenbooggemeenschap lijken, voor een deel van de bevolking, normaal te zijn geworden, blijkt uit onderzoek. 'Dat mogen we nooit laten gebeuren.'

Lees verder

Vrouwen en voetbal

Op 2Doc zie je de documentaire Copa 71, die het bijzondere verhaal vertelt van een wereldkampioenschap vrouwenvoetbal dat volledig uit de sportgeschiedenis moest verdwijnen.

Lees verder

Ongeschreven

Comedian Kim Schuddeboom staat nog tot eind mei met haar voorstelling in de theaters. Het is de eerste avondvullende voorstelling van Kim, 'een stand-up show pur sang, live, rauw en ongefilterd.' We spraken haar.

Lees verder
Lees meer