Nieuws

EuroGames 2022

Het grootste, meerdaagse LGBTIQ+ sportevenement van Europa: de EuroGames. Atleten uit heel Europa gaan in vele verschillende sporten de strijd met elkaar aan. Inschrijven kan nog!

Lees verder

Horoscoop juli 2022

'Onbereikbare vrouwen kunnen intrigerend zijn omdat je hunkert naar die spanning en uitdaging in je liefdesleven, maar wees voorzichtig.' Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

Let's talk about sex

De liefde in Japan, gendergelijkheid in IJsland, Thailand een paradijs voor transgenders..? Lieve Blancquaert reist de wereld rond om zicht te krijgen op hoe de wereld seksualiteit beleeft.

Lees verder

Discriminerend geweld

COC Nederland is blij met een wetsvoorstel dat hogere straffen stelt op discriminerend geweld. 'Geweld om wie je bent is niet alleen een klap in je gezicht, maar ook een kras op je ziel.'

Lees verder

Come Alive

Expositie waarin kunstenaars erotiek op een vernieuwende manier benaderen, bedoeld om je te laten transformeren en mee te laten voeren langs fantasieën, openbaringen en onthullingen.

Lees verder

Over leven en Lucht

'Dat ik 28 dagen bij mijn stervende moeder zat, vonden velen nogal wat. Praten over sterven maakt mensen ongemakkelijk.' Eveline: 'Ik wil mantelzorgers bemoedigen, inspireren en lucht geven.'

Lees verder

Queer audiothriller

Wij spraken Jouman Fattal over de fascinerende podcast 'De Omega', haar rol in ANNE+, labels en representatie en haar kijk op de queer community van de toekomst.

Lees verder

'Moest dat nou..?'

Ik ben veel te ver gegaan en ik heb er nauwelijks herinneringen aan. Flarden wel, en ik vond haar bloedmooi op dat moment. Maar de vriendschap die het me gekost heeft was het vast niet waard.

Lees verder

Yamuna Forzani

'Het omarmen van verandering is belangrijk voor iedereen, want het is de enige manier om verder te komen. Ik hoop dat het werk anderen binnen en buiten de gemeenschap aan het denken zet.'

Lees verder

De Omega

Audiothriller over een land waarin queers hun leven niet langer zeker zijn. 'Dat gruwelijke incident in de supermarkt, op 13 november 2034, is voor mij de aanleiding geweest om deze podcast te maken.'

Lees verder

Wash het pink

Sneakers, shirts, ondergoed, sokken en accessoires: Vele merken lanceren hun regenboog collecties rondom Pride, 'ontworpen met inclusiviteit in gedachten en niets dan goede vibes!'

Lees verder

Lightyear

Lesbische kus maakt dat de film in verschillende landen al voor de opening verbannen en verboden is. Disney peinst er niet over de scene te schrappen. 'Dit is het definitieve verhaal.'

Lees verder

'Waarom bent u gevlucht?'

LHBTI-asielzoekers worden nog altijd afgewezen en teruggestuurd op grond van geschrapte stereotiepe criteria, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van mr. Sabine Jansen. 'Het is godgeklaagd.'

Lees verder

Vier de vrijheid

'Ik heb dit nummer gecreëerd om mezelf en iedereen die het luistert bewust te maken van het feit dat vrijheid in de kleine dingen kan zitten; welke fase je ook ervaart in het leven.'

Lees verder

Rotterdam dan!

Bijzondere editie: Roze Zaterdag is op 18 juni op de Coolsingel & Rotterdam Pride van 17 t/m 26 juni: In de havenstad zie je alle kleuren van de regenboog met een uitgebreid programma.

Lees verder

Anaïs verliefd

De Franse romantische komedie Les Amours d'Anaïs, het speelfilmdebuut van regisseur Charline Bourgeois-Tacquet, is vanaf komende week te zien in de Nederlandse bioscopen.

Lees verder

Reeks over Regenboogsteden

Movisie lanceert in juni een podcastreeks: Lokaal Regenboogbeleid heeft invloed op veel gebieden en daar wordt in vier afleveringen uitgebreid over gesproken.

Lees verder

Transvrouwen en sport

'Ik heb eindeloze en vaak niet helemaal aangename discussies over transvrouwen in de vrouwensport. Moeten of mogen ze daaraan nou wel of niet meedoen?' #dilemma

Lees verder

First Kill

De eerste keer vergeet je nooit… Juliette en Cal vallen als een blok voor elkaar. Juliette is een vampier, Cal een vampierjager. Hoe sterk is de liefde? En: Seizoen 3 van The Umbrella Academy.

Lees verder

Horoscoop juni 2022

Minder 'foute' vrouwen, meer inzicht in je eigen emoties en behoeften en bovendien de hoogste tijd om spijkers met koppen te slaan. Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

IXY: See your world

Een streamingplatform vol met uiteenlopende LGBTQIA+ films en documentaires, opgericht door Josje Helmond. 'Liefde, seksualiteit en gender zijn fundamentele onderwerpen voor ieder mens.'

Lees verder

Utrecht Canal Pride

Zaterdag 4 juni kleurt Utrecht weer in alle kleuren van de regenboog als de Utrecht Canal Pride door de grachten van de stad trekt. 'De wereld is het mooiste als jij jezelf bent en kunt zijn.'

Lees verder

Geheime relatie

Ik begin mijn geduld te verliezen met haar gedraaikont. Ze is zo bang voor de reacties van haar collega's dat ze op haar werk doet alsof onze relatie niet bestaat.

Lees verder

Detransitie, Baby

Op een briljante, onverschrokken manier navigeert Torrey Peters door de grootste taboes over gender, seks en relaties, met als resultaat een aangrijpende en grappige internationale bestseller.

Lees verder

Jezelf zijn op school

Hoe veilig is het voor homoseksuele jongeren op reformatorische scholen? Ondanks de ophef over de 'antihomoverklaring' van twee jaar geleden, is er weinig veranderd. Dit blijkt uit onderzoek van Pointer. Docu nu te zien!

Lees verder

Vrouw vindt vrouw

Extra hulp inschakelen tijdens het daten? Jolanda strooit graag wat liefde op je pad. Ze heeft al 15 jaar ervaring in relatiebemiddeling exclusief voor lesbische vrouwen.

Lees verder

Poes Zina

Mijntje heeft al jaren een relatie met Mia. Een nieuwe ontwikkeling is dat Zina bij ze is ingetrokken: Een sekswerker die het liefst als poes behandeld wil worden.

Lees verder

Acceptatie anno nu

Opvattingen over seksuele en genderdiversiteit in Nederland en Europa 2022: Niet alle uitkomsten van het SCP-onderzoek zijn even positief en er valt nog veel te winnen.

Lees verder

Kannibalisme en Masturbatie

Verwacht het onverwachte: Met deze eerste EP maakt LIONSTORM het persoonlijkste project ooit. Vuige Muis en Skerrie Sterrie touren vanaf nu door Nederland en België.

Lees verder

Vrouwen versieren voor vrouwen

'Het boek dat ik zelf zo graag had willen hebben.' Hoe word je beter in flirten, versieren en daten met vrouwen en hoe word je aantrekkelijkste versie van jezelf? Eline schreef deze praktische gids.

Lees verder

De H van Hetero

Solange Dekker & Luuk Dresen maken een podcast die voor eens en altijd een brug slaat tussen de LHBTIQA+ gemeenschap en de hetero cis-mannen en -vrouwen. Aflevering 1: de L van Lesbisch.

Lees verder

'Lesbisch groentje'

Zou het alleen bij kletsen blijven, misschien een voorzichtige kus, of sta ik binnen een kwartier weer buiten? Uit nieuwsgierigheid ging ik online op zoek naar een seksdate.

Lees verder

Roze voetbalfans

Op TV: De serie De roze supporters volgt in vier afleveringen een aantal voetbalfans in hun pogingen om homofobie uit de voetbalstadions te bannen. Te zien vanaf maandag 16 mei.

Lees verder

Lhbtiq+ & de islam

Kun je homo, lesbisch of transgender zijn binnen de islam? Journalist Haroon Ali gaat op zoek naar antwoorden: Wat moet er gebeuren om de acceptatie van lhbtiq+'ers binnen de islam te vergroten?

Lees verder

Prides 2022

Het Pride-seizoen is geopend! Deze zomer kunnen we eindelijk weer - in het echt - samen de liefde vieren, tijdens verschillende Prides door heel Nederland. We are here, we are Queer! Happy Pride!

Lees verder

Rainbow Index

Nederland staat wederom op plaats 13 in de lijst van Europese landen die LHBTI-mensenrechten goed hebben geregeld, zo blijkt uit de Rainbow Europe Index van 2022.

Lees verder

Ireen Wüst: College Tour

Ze is de succesvolste Nederlander op de Olympische Spelen ooit en op 15 mei is ze te gast bij College Tour: Ireen Wüst kijkt terug op haar imposante carrière en vertelt over haar ambities voor de toekomst.

Lees verder

Eurovisie Songfestival 2022

Nederland is door! S10 plaatse zich gisteren in Turijn voor de finale van 66ste editie van het Eurovision Songfestival, komende zaterdag. Donderdag is de tweede halve finale.

Lees verder

Expositie TROTS!

Foto's vernield, alweer: 'Onze inzet voor acceptatie en verdraagzaamheid blijft hard nodig.' De modellen laten zich op billboards in de stad levensgroot en trots zien aan de voorbijgangers.

Lees verder

Verre reizen

'Ik wil niet langer thuisblijven, maar mijn vriendin wil niet mee. Ik overweeg nu om alleen of met een groepsreis mee te gaan naar Nepal. Vriendin boos. Wat zou jij doen?'

Lees verder

LHBT+ gezinnen

Boekentips! Lezen over de ervaringen van andere (wens-) ouders, draagmoeders, kinderen van twee mama's, twee papa's en anders samengestelde gezinnen biedt inzicht, inspiratie, steun en hoop.

Lees verder

White House Press Secretary

Karine Jean-Pierre (44) aangewezen als perschef van Witte Huis: Ze wordt de eerste zwarte vrouw en openlijk homoseksuele persoon in deze topfunctie. 'Representation matters.'

Lees verder

Opzettelijke vernieling

Foto's van de Pride Photo tentoonstelling in Vlissingen zijn onherstelbaar en moedwillig vernield; een aanslag op ieders vrijheid om te kunnen zijn wie je wil zijn!

Lees verder

Camping de Paradijsvogel

Voor LHBTI+ kinderen en hun ouders: 'Een plek waar je helemaal jezelf kan zijn en op een veilige manier kan experimenteren in de zoektocht naar je genderidentiteit.'

Lees verder

Roze Korenfestival

The Royal Edition in Den Haag: Bijna 300 zangers en zangeressen zullen de longen uit hun lijven zingen tijdens Tutti 2022, de tweede editie van het Nederlandse Roze Korenfestival op zaterdag 7 mei.

Lees verder

Horoscoop mei 2022

Experimenten in de slaapkamer, een nieuwe liefde of baan, trouwen met de vrouw van je dromen of juist een confrontatie met pijnlijke herinneringen uit het verleden: Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

DSS Haarlem

Het grootste gedeelte van de vrouwenselectie is lesbisch en alle teams hebben een regenboog aanvoerdersband. De club houdt zich uitgesproken bezig met LHBTI+ onderwerpen. Interview!

Lees verder

Wie wil jij zien?

Lesbische zichtbaarheid en (h)erkenning: Wie moeten wij dringend eens interviewen? Over wie (of wat) zou jij meer willen weten, zien en lezen? Vertel het ons!

Lees verder

Sort Of

Sabi Mehboob is een genderfluide millennial met verschillende identiteiten. De dramakomedieserie Sort Of volgt Sabi op een tumultueuze weg naar zelfontdekking en zelfacceptatie.

Lees verder

Gebrek aan bewijs

Vrijspraak in daterape-zaak: 'De slachtoffers waren kwetsbare vrouwen, die op zoek waren naar gezelligheid. Ze zijn doelbewust naar de woning gelokt, en zijn daar seksueel misbruikt.'

Lees verder