Nieuws

Kiezen, snijden, zwijgen

Marieke en Sharan zijn intersekse. Hun jeugd werd getekend door onnodige medische ingrepen en opgelegd zwijgen. Ze doorbreken hun geheim en maken een indrukwekkende documentaire.

Lees verder

Bi of lesbisch?

'We wonen sinds anderhalf jaar samen, we hebben een huis gekocht en we hebben samen een kat. Tekstboek lesbisch, zou je zeggen. Behalve dat ik al sinds mijn 15e weet dat ik biseksueel ben.'

Lees verder

Twintig jaar Mijntje

Ze is het brutaaltje van een domineesdochter en viert dit jaar haar jubileum: al twintig jaar deelt ze lief en leed met ons. We spreken maker Margreet de Heer! 'Mijntje doet alles wat ik niet durf.'

Lees verder

Woorden van hoop

'We gaan gewoon door met liefhebben en onze vrijheid vieren alsof het de normaalste zaak van de wereld is… Want dat is het ook en zal het altijd blijven. Hoe gek de wereld ook doet.'

Lees verder

SLAY: express to impress

Docuserie: Transvrouwen Jade, Naimah, Serena en Babymoon worden regelmatig geconfronteerd met vooroordelen, discriminatie, geweld en onbegrip. Binnen de ballroomscene vinden ze kracht en zelfvertrouwen.

Lees verder

Samen huilen

We maakten afgelopen week iets extreem vervelends mee, de emotie zit er nog steeds in. Gelukkig zijn er ook tal van geniale, fijne en liefdevolle momenten in ons heel normale gezin.

Lees verder

Verslaafd aan telefoon

'Ik leg het af tegen de smartphone van mijn vrouw. Dat apparaatje krijgt beslist meer aandacht dan ik. Naar mijn gevoel gaat het nu bergafwaarts met ons.' Wat zou jij doen?

Lees verder

Queer Summer op Picl

Films over jezelf durven en mogen zijn: het jaarlijkse Queer Summer programma op Picl biedt verschillende films voor thuis op de bank, van Love Lies Bleeding tot Orlando.

Lees verder

Dat was het dan

'Ik vergat te vragen of jullie goed zijn thuisgekomen. Blijkbaar wel dus.' Ze grijnsde en het was mijn beurt om rode wangen te krijgen. 'Laat geworden zeker? Nog een afzakkertje gedaan?' Willy was ook niet gek.

Lees verder

LHBTIQ+ sensitieve zorg

Juf Daniëlle maakte samen met Roze in Wit uitlegvideo's die gebruikt worden op alle opleidingen verpleegkunde in Nederland. 'Het is belangrijk dat iedereen zich welkom en veilig voelt in de zorg.'

Lees verder

Speelveld van de dood

Intriges in het vrouwenvoetbal: het vierde deel in succesvolle serie over de zusjes Kauffmann, geschreven door Hetty Kleinloog, verschijnt op 2 september.

Lees verder

Horoscoop juli 2024

Jouw drang om situaties stuk te analyseren zal je angst alleen maar versterken tijdens moeilijke gesprekken met je vriendin: neem de dingen zoals ze zijn. - Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

Tien jaar transgenderwet

Sinds 1 juli 2014 hoeven transgender en intersekse mensen die hun geslachtsregistratie willen aanpassen geen verplichte operaties meer te ondergaan. 'Een spectaculaire vooruitgang, maar niet genoeg.'

Lees verder

Women & Pride

Irene Hemelaar vertelt ons over het 15-jarig jubileum, het belang van LesBisch activisme, gelijkwaardigheid, zichtbaarheid en haar gevestigde hoop op de nieuwe generatie.

Lees verder

Saarein blijft!

'Met alle hulp van de community, fantastische vrijwilligers en allies kan ons prachtige café doorgaan als Stichting Saarein!' Een stichting die voor en door de gemeenschap wordt gerund.

Lees verder

Roze Woensdag 2024

'Stichting Roze Woensdag nodigt iedereen uit om deze dag in het roze te lopen en te feesten, want hiermee toon je solidariteit aan de LHBTIQ+ gemeenschap. We vieren wat we bereikt hebben en staan stil bij wat er nog te doen is op dit vlak.'

Lees verder

Spiegelbeeld

Haar vingers bewogen, haar nagels kropen tergend langzaam omhoog. Kippenvel op het randje van lekker. Er klopte iets niet. Er was een derde hand, in mijn nek... - Fran & The City

Lees verder

IHLIA: Protest2Pride

De foto's van Marian Bakker fungeren als een genuanceerd historisch verslag, een bijdrage aan ons collectieve geheugen en begrip. Ook jij kunt bijdragen aan de expo: upload jouw foto!

Lees verder

Afscheid

Inseminatiepoging drie was raak, maar na twee maanden bleek het kindje niet meer te leven. Wat moest er nu gebeuren? 'Afwachten,' had de arts gezegd. Dat gingen we dus maar doen...

Lees verder

Vers leesvoer

Een inclusieve reisgids, een 'een veelkoppig verhaal over transformatie en de zoektocht naar liefde en bestaansrecht,' en overal kleurrijke feestjes met Nine en Mella, om voor te lezen.

Lees verder

Ik dacht dat dit zo hoorde

LHBT+ jongeren kunnen net als hun heteroseksuele leeftijdgenoten risico lopen om slachtoffer en pleger te worden van (ex-)partnergeweld. Wat zijn hiervan de oorzaken?

Lees verder

Hé is dit ook ADHD?

Er komen in gesprek met Hanneke Mijnster diverse onderwerpen uit haar boek aan bod waar ADHD invloed op heeft, zoals eten, geld, hormonen, autorijden en lesbische seks.

Lees verder

Levante & Fucking Åmål

Deze zomer: een oproep voor inclusie in de film Levante, in de bioscoop vanaf 20 juni, en de Zweedse arthouse klassieker uit 1998, Fucking Åmål, is opnieuw uitgebracht en zie je vanaf 11 juli.

Lees verder

Ex over de vloer

Mijn nieuwe vriendin beschouwt haar ex als goede vriendin, en ze is de tweede mama van de kinderen. Ze moet altijd welkom zijn, vindt ze. Het zint me niet. Wat zou jij doen?

Lees verder

Goeie bestemming

'Die doos gaat eruit. We gaan van dit hele drama een museumstuk maken.' Willy had het helemaal uitgedacht. 'Kijk, hier gaan we morgen heen, je mag mee als je wilt.' - Fran & The City

Lees verder
Lees meer