'Een compleet nieuw speelterrein'

Of je helemaal geen seks meer hebt of in je eentje prima klaarkomt, doet er niet toe. Allemaal bekruipt ons weleens het gevoel: is dit het nu? We leven in een land waar alles mag en seksuele ervaringen kunnen we lustig opdoen. Toch hebben maar weinig mensen tot op hoge leeftijd bevredigende seks. Als je een vaste vrouw hebt, lonken anderen om weer even te spetteren, en als je alleen bent, stap je wellicht te snel in een relatie die je eigenlijk niet moet willen. Met alle gevolgen van dien. Hoe kom je hiervan los? Mirjam Maas ging acht weken huiswerk doen voor Zij aan Zij.

 "Al tijden geen behoorlijke seks meer met je partner? Daar kun je haar de schuld van geven en zij jou, maar feitelijk is er maar één verantwoordelijk voor je seksuele welzijn en dat ben je zelf." Zo, die zit. Reinoud Eleveld en Marleen Janssen zijn er stellig over. Met kennis van het vallei-orgasme is seks niet alleen samen, maar ook solo superfijn en heb je niet per se een ander nodig voor totale bevrediging. Je weet hoe je in je uppie gelukkig kunt zijn. Dat scheelt meteen ook een boel verslavingen: aan eten, roken, drinken en adrenalinekicks. Die 'bijwerking' van de seksuele technieken die het vallei-orgasme mogelijk maken, is niet zo vreemd. De taoïsten, die ze bedachten, hechten vooral aan gezondheid en aan vrijheid. Zei trainer Reinoud 'vrijheid'? O jee. Vrijheid is het woord waarmee je mij zo ongeveer betovert. Emotioneel afhankelijk zijn, daar houd ik niet van. Desondanks ging ik de laatste jaren geregeld achter foute liefjes aan. Gelukkig kortdurend, want sterk genoeg om mijn eigen stommiteit in te zien en ernaar te handelen, maar toch. Liever een stuk autonomer.Toegegeven, ik ben niet vies van seks. Toch kan ik het qua orgasmen reuze makkelijk zelf af. Totaal geen moeite met mezelf aanraken. Fantasieën te over. Als er maar iemand in beeld is, of ik daar nu wel of niet iets mee heb, kan het in een paar minuten gefikst zijn. Dat vrouwen maar lastig of helemaal niet klaarkomen, heb ik nooit begrepen. Misschien gaat het iets te simpel? Want echt veel heb ik niet aan die vluggertjes. Praktisch is het wel, als je een druk bestaan hebt. Maar lekkerder moet mogelijk zijn. Dat idee heb ik al tijden. Aan de gang met de cursus vallei-orgasme dus.

Slordig met seksuele energie
Acht weken lang een webinar van een uur, drie keer in de week huiswerk in bed (deur op slot), en daarnaast nog wat extra filmpjes en leesvoer (En, brengt porno ons ook iets goeds?) doorwerken. Het moet gezegd, dat is wel even slikken.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Underdog

Ode aan de LHBTQ-gemeenschap: Emmy Eve brengt een nieuwe single uit, een Nederlandstalige bewerking op het nummer van Alicia Keys.

Lees verder

OUTTV + Cinemien: Filmtips

Cinemien, de grootste filmdistributeur in de Benelux met een focus op vrouwen, de LGBT+- gemeenschap en arthouse films, gaat verder als onderdeel van OUTTV.

Lees verder

Ik mis je

'Ik jou ook,' tikte ik in. Ik voelde de tranen achter mijn ogen branden. Niet verzenden, niet verzenden. Mijn duim hing boven het knopje. | De vrouw op de brug, deel 25.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden