Stewart, Kristen (1990)

Kristen Stewart is een Amerikaanse actrice die vooral bekend is door haar rol als Bella Swan in de Twilight films. Ook haar eerdere relatie met 'Twilight'-collega Robbert Pattinson (30) stond altijd onder druk van de bekendheid. Maar in the New York times praatte ze openlijk over haar relaties met vrouwen. 'Vroeger weigerde ik te praten over mijn relaties, maar sinds ik met vrouwen date, lijkt het me de ideale gelegenheid om iets positiefs te vertegenwoordigen. Ik wil mijn persoonlijke leven nog steeds beschermen, maar ben het anderen verschuldigd om openhartig over mijn seksuele geaardheid te spreken', vertelt Kristen Stewart.

Haar coming-out kwam echter in fases, want van Stewart werd al langer gezegd dat ze biseksueel of lesbisch is. Zo werd ze in 2014 werd ze al regelmatig gezien met Alicia Cargile. In juni 2015 outte mama Stewart haar dochter. In augustus 2015 riep de actrice: 'Google me maar, ik verstop me niet'.

In 2017 was Stewart te gast bij SNL. Daar deed ze een uitspraak die de vermoedens nog eens bevestigde:

'President Trump is geen grote fan van mij, maar dat is helemaal oké, en, Donald, als je me toen al niet leuk vond, dan ga je me nu waarschijnlijk al helemaal niet leuk vinden, want ik ben te gast bij SNL en ik ben echt zoooo gay, dude.' Lees hier meer.

Nieuws: Begin 2019 werd bekend dat Kristen Stewart betrokken is bij de aankomende lesbische romcom Happiest Season, geschreven door Clea Duvall. Hier lees je meer!