Persoonlijke verhalen

Geen zin in haar kids

'Mijn vriendin vindt het erg jammer dat ik een belangrijk stuk van haar leven niet met haar wil delen, maar ik kies voor haar, niet voor de rest van haar gezin.' Wat zou jij doen?

Lees verder

IHLIA: With Pride

Regenbooggeschiedenis & Jij: Tentoonstelling om zichtbaarheid te creëren voor lhbtiq+- personen in het onderwijs. Wij spraken scholieren Sky en Su tijdens deze Queer Geschiedenismaand.

Lees verder

Alleen maar liefde

Roos Blufpand maakt muziek die bijdraagt aan een liefdevollere wereld. Een wereld zonder racisme en discriminatie met gelijke kansen voor mannen en vrouwen. Wij spraken haar!

Lees verder

Regenboogmuisjes?!

Ze uitte haar teleurstelling dat we zo de opvoeding al niet genderneutraal startten. Ik viel van mijn stoel en heb de neiging om deze vriendin te schrappen. Wat zou jij doen?

Lees verder

Gay Movie Night Haarlem

'Ik ben gek op films en wil iets bijdragen. Door mijn twee passies te combineren ben ik op het idee gekomen om gay filmavonden te gaan organiseren.' We spreken initiatiefnemer Marlette!

Lees verder

Coaching Wensouders

Met wat voor vragen komen wensouders bij coach Mirella van Markus? En heeft ze tips voor mensen die op een niet-traditionele manier hun kinderwens willen vervullen? Wij spraken haar!

Lees verder

Liever dieren

Mijn zus vindt het belachelijk, we hadden er gister aan de telefoon nog ruzie over. Maar zo'n ruzie bevestigt juist mijn gevoel: Ik vind dieren echt leuker dan mensen.

Lees verder

Date op een kinky party

Haar foto's laten mij stukjes zien van wie ze is. Een dominante blik, groene ogen, vrouwelijk gekleed en onbenaderbaar mooi. Gevaarlijk voor mij, weet ik, maar precies wat mij op dat moment trekt.

Lees verder

Roze Maatjes Rotterdam

'Het is fijn om met iemand gewoon over de liefde en de coming-out te praten, zonder angst voor een oordeel.' Caroline is via stichting Mara 'Roze Maatje' voor ouderen in Rotterdam.

Lees verder

Rolmodellen in kinderboeken

Queer gedichten en 'vanzelfsprekende' LHBTIQ+ personen: Pim Lammers schrijft wat hij zelf gemist heeft. Opdat álle kinderen zich thuis voelen in een boek en zichzelf erin kunnen herkennen.

Lees verder

Jaloezie en geweld

'Ze heeft altijd weer spijt van haar losse handjes en ik geloof haar. Ik schaam me voor deze situatie en kan mijn verhaal niet aan anderen kwijt. Wie gaat mij geloven? Zo zijn vrouwen toch niet?'

Lees verder

Voor de lesbische zaak

Lesbian Pioneer Award: Shelley Anderson ontvangt bijzondere onderscheiding van EL*C. 'Lesbische archieven zijn zo belangrijk. Vrouwen hoeven niet opnieuw het wiel uit te vinden.'

Lees verder

Lucia Rijker & levenswijsheid

'Ieder mens heeft een unieke potentie en een unieke missie. Dat is je vingerafdruk. Het gaat erom dat je die potentie naar boven brengt en uitzoekt wat die missie is, door gewoon het leven aan te gaan.'

Lees verder

Regels en reflectie

'Sinds we de uitdaging zijn aangegaan en mijn vriendin haar gevoel voor de jonge vrouw ging onderzoeken, is er een hoop gebeurd.' Deel 5 van De Kers en de Taart.

Lees verder

Hojokamp 2023

'Ik vind het mooi om te zien hoe de jongeren in een positieve zin zoveel kunnen veranderen als ze een week lang compleet zichzelf kunnen zijn.' De inschrijving voor komende zomer is open!

Lees verder

Suzanne's reizen

Slecht weer en gevaarlijke situaties: Suzanne Klemann rijdt in het programma De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld (Zondag op tv!) samen met Peter Sterk door Costa Rica. Wij spraken haar!

Lees verder

Queer collecties

De Vries van Stockum in Haarlem staat bekend als boekhandel die iedereen verwelkomt. En dat kan alleen als iedereen zich gezien voelt omdat er ook boeken over hen gaan.

Lees verder

Verbinding en verwarring

Het maakt mij blij als ik mijn vriendin blij zie, maar op slechte momenten is de gedachte dat er een andere vrouw is die haar zo blij maakt een steek in mijn maag. Deel 4 van De Kers en de Taart.

Lees verder

Samantha's liefde

'Het allereerste wat ik doe als ik wakker word is naar mijn paarden gaan. Dat vind ik eigenlijk het allermooiste wat er is. Gewoon lekker je oude kleren aan en stront scheppen.'

Lees verder

Kerst (zonder) discussie

Lesbisch, vegetarisch, gescheiden en een zoon die blowt. Ik vraag me af hoeveel ruimte mijn conservatieve ouders nog over hebben om te accepteren dat ook mijn volwassen kind zijn eigen keuzes maakt.

Lees verder

Dwars door de verschillen

Wolf Excentriek vertelt over ontwikkeling en zelfexpressie: 'Maak je wereld en je leven zo makkelijk mogelijk. Als mensen je echt niet accepteren dan zijn het je mensen niet.'

Lees verder

Door haar ogen

'Het ging van teder en zacht naar heftig en vol passie. Het was emotioneel, fysiek intens en een bijzondere verbintenis.' Deel 3 van De Kers en de Taart.

Lees verder

Haar eerste date

'Mijn ex zou er vast wat van vinden als ze wist dat mijn vriendin verliefd is op een ander en vanavond haar eerste date met haar heeft.' Deel 2 van De Kers en de Taart.

Lees verder

Geen liefde meer

Ik vond het al zo lastig om het uit te maken, maar nu helemaal. Weggaan bij een zieke die je nodig heeft, doe je niet, maar is uit medelijden blijven wél goed?

Lees verder

Foute jonkvrouw

'Voor ik het weet hoor ik haar zeggen dat ze bi is en ze een open relatie heeft, terwijl ze daarbij mijn vriendin nadrukkelijk in de ogen kijkt.' Deel 1 van De Kers en de Taart.

Lees verder

The Hot Peaches: Queer joy

'The Hot Peaches vertellen een verhaal dat nog altijd verteld moet worden. Het is een liefdevolle voorstelling met een bittere noot.' Hot Peach Ayla Çekin Satijn vertelt ons meer!

Lees verder

Theater Oester

Theatervoorstellingen waarin het LHBTI+ publiek haar eigen verhalen terugziet, om meer zichtbaarheid te creëren en om de LHBTI+ kijker erkenning en herkenning te bieden. We spraken oprichter Simone Versteeg.

Lees verder

In de knoop met gender

'Ik ben 20 jaar en als vrouw geboren, voel me bi, en veelal meer man dan vrouw. Veelal, dus niet helemaal, en dat ervaar ik als erg lastig: Ik weet niet wat ik moet kiezen.' Wat zou jij doen?

Lees verder

Liefde als bestemming

Vrouwen die muren afbreken: Rianne verbindt LHBTQIA+ mensen en de kerk met liefde. 'Juist in de verbinding met elkaar ontstaat er een overstijgende kracht.'

Lees verder

Kamasutrabeurs, spannend!

Er is genoeg te koop en er is ook genoeg te zien: In de grote zaal zien we een schaars geklede knappe vrouw die alsmaar bloter vuurspuwend het podium domineert.

Lees verder

Van Boulimia naar Coming-Out

Eten, overgeven, en een geheim leven leiden, zodat niemand het maar te weten kreeg. Vanaf mijn 15e ontwikkelde ik stukje bij beetje een eetstoornis. Totdat ik uiteindelijk uit de kast kwam.

Lees verder

Niet (meer) samenwonen

Het grijpt me nu al naar de keel. Zij was het vooral die op samenwonen aandrong en ik kan mezelf wel voor de kop slaan dat ik niet naar mijn gevoel geluisterd heb en me heb laten overhalen.

Lees verder

Sekskliniek

TV: In het BNNVARA-programma 'Sekskliniek' kan iedereen terecht met vragen of zorgen op seksueel gebied. Een team van experts staat voor je klaar, niets is taboe. 'Praten over seks is alleen maar goed. En leuk.'

Lees verder

Haar leven na mijn dood

'Ik wil haar goed achterlaten en daar bij mijn heengaan geen zorgen over hebben. Ik probeer er steeds over te beginnen, maar het lukt me gewoon niet.' Wat zou jij doen?

Lees verder

Klup Kweer

Nieuwe vriendschappen: De kesjual LHBTIQ+ evenementen, georganiseerd door Linde en Veronique, zijn laagdrempelig, zonder hokjes en super gezellig!

Lees verder

Parallel seks

Zij & Seks: Het heeft even geduurd, met best een hoop obstakels op de weg, maar we hebben eindelijk een manier gevonden die voor ons werkt en bevredigend is.

Lees verder

Ex-gezin

Mijn vriendin komt niet los van haar ex: Ze voelt zich nog altijd tweede mama van haar kinderen en ik heb vaak het gevoel dat ik er maar wat bijbungel. Wat zou jij doen?

Lees verder

Roos weet raad

Zit je met een (relatie-) probleem waar je je geen raad mee weet? Vragen die je aan niemand anders durft te stellen kun je kwijt aan relatiecoach Roos Reijbroek; geen onderwerp is haar te gek.

Lees verder

Pride: Ik wil niet

Duizend procent zeker dat mijn ex daar ook is. Ik ben er nog niet aan toe om haar te zien, zeker niet met mijn nieuwe vriendin. Zij weet niet dat mijn hart nog steeds gebroken is.

Lees verder

Heb je zin om te zoenen?

'De liefde is te leuk en belangrijk om aan het toeval over te laten.' Wij gingen in gesprek met Eline Zegers over haar boek Vrouwen versieren voor vrouwen.

Lees verder

Anoniem of niet..?

Mijn vrouw wil een anonieme spermadonor, ik niet. Ik vraag liever een vertrouwde vriend om ons te helpen. We komen er niet uit en ondertussen tikt de biologische klok. Wat zou jij doen?

Lees verder

Queer audiothriller

Wij spraken Jouman Fattal over de fascinerende podcast 'De Omega', haar rol in ANNE+, labels en representatie en haar kijk op de queer community van de toekomst.

Lees verder

'Moest dat nou..?'

Ik ben veel te ver gegaan en ik heb er nauwelijks herinneringen aan. Flarden wel, en ik vond haar bloedmooi op dat moment. Maar de vriendschap die het me gekost heeft was het vast niet waard.

Lees verder

Transvrouwen en sport

'Ik heb eindeloze en vaak niet helemaal aangename discussies over transvrouwen in de vrouwensport. Moeten of mogen ze daaraan nou wel of niet meedoen?' #dilemma

Lees verder

IXY: See your world

Een streamingplatform vol met uiteenlopende LGBTQIA+ films en documentaires, opgericht door Josje Helmond. 'Liefde, seksualiteit en gender zijn fundamentele onderwerpen voor ieder mens.'

Lees verder

Geheime relatie

Ik begin mijn geduld te verliezen met haar gedraaikont. Ze is zo bang voor de reacties van haar collega's dat ze op haar werk doet alsof onze relatie niet bestaat.

Lees verder

Vrouw vindt vrouw

Extra hulp inschakelen tijdens het daten? Jolanda strooit graag wat liefde op je pad. Ze heeft al 15 jaar ervaring in relatiebemiddeling exclusief voor lesbische vrouwen.

Lees verder

Kannibalisme en Masturbatie

Verwacht het onverwachte: Met deze eerste EP maakt LIONSTORM het persoonlijkste project ooit. Vuige Muis en Skerrie Sterrie touren vanaf nu door Nederland en België.

Lees verder

'Lesbisch groentje'

Zou het alleen bij kletsen blijven, misschien een voorzichtige kus, of sta ik binnen een kwartier weer buiten? Uit nieuwsgierigheid ging ik online op zoek naar een seksdate.

Lees verder

Verre reizen

'Ik wil niet langer thuisblijven, maar mijn vriendin wil niet mee. Ik overweeg nu om alleen of met een groepsreis mee te gaan naar Nepal. Vriendin boos. Wat zou jij doen?'

Lees verder