Persoonlijke verhalen

Pelgrimstocht & wandeljurk

'Ik heb altijd tegen deze gevoelens gevochten tot ik rond mijn veertigste begreep dat ik die strijd ging verliezen en dat ik behalve anderen vooral mezelf voor de gek hield.'

Lees verder

Skaten in een Safe Space

Steeds meer LHBTIQ+ vriendelijke skateplekken: De Rollende Mina's in Nijmegen, collectief Girls Skate The Hague en NEW WAVE in Amsterdam, mede georganiseerd door Selma Hamouda.

Lees verder

Vrouw zoekt vrouw

Het datinglandschap is, vergeleken met vroeger, behoorlijk veranderd. En toch zijn sommige dingen ook ouderwets hetzelfde gebleven, al is de vorm misschien een beetje anders...

Lees verder

Toxische relatie

Ze kleineert en isoleert me en gaat bovendien vreemd; Volgens een vriend moet ik als de drommel bij mijn vriendin weg als ik mezelf niet meer mentale schade wil berokkenen. Wat zou jij doen?

Lees verder

Transtoegankelijk

'Wat transgender mensen met een licht verstandelijk beperking willen, net zoals iedereen, is een respectvolle en gelijkwaardige behandeling.' Jessica Maes nam het initiatief voor dit platform.

Lees verder

Krav Maga & LHBTIQ+

Zelfverdediging en de tools om te doen wat nodig is om veilig thuis te komen, want: 'van fysieke handeling komt mentale verandering.' Sharon is instructeur bij sportschool Tijgertje. Wij spraken haar.

Lees verder

Neurodiversiteit

'Het kan dat er meer autistische mensen LHBTIQ+ zijn. Mensen met autisme zien vaak scherper hoe iets zit.' Een gesprek met Reubs Walsh, over autisme en AD(H)D in de regenbooggemeenschap.

Lees verder

Catfish

Rode vlaggen: 'Opeens zie ik het: Ik weet dat mijn intentie klopt én ik weet dat de intentie van mijn vriendin klopt, maar wat weet ik eigenlijk over de intentie van die dame?'

Lees verder

Kunstmatig schoonheidsideaal

Vrijheid blijheid? Mijn vrouw wil onze dochter niet waarschuwen voor influencers, ik wel: Er is niks mis met haar zonder al die dikke lagen plamuur die ze opsmeert. Wat zou jij doen?

Lees verder

Verbazing en verwondering

'Mensen zijn een beetje in de war.' Ik sprak antropoloog Dr. Daniëlle Braun, over een LHBTIQ+ community die sterk in beweging is en ook steeds vaker van verschillende kanten wordt aangevallen.

Lees verder

Bureau Gelijke Behandeling

Voel jij je gediscrimineerd en heb je hulp nodig of twijfel je of het onder discriminatie valt? Neem contact op met een antidiscriminatiebureau, is het advies van Marloes Huijsen.

Lees verder

Klimaat conflict

'We kunnen zoveel meer doen. Minder vliegen, beter recyclen, in schonere auto's rijden, zonnepanelen laten installeren; Een beter milieu begint nog altijd bij jezelf. Mijn vriendin vindt het onzin.'

Lees verder

Ik Doe Wat Ik Doe

Astrid Nijgh is volgend jaar maar liefst 50 jaar actief in het vak en gaat het theater in: Vanaf februari 2024 tourt ze door het land en wij spraken haar, over de voorstelling, muziek en de liefde.

Lees verder

De Middelste Lepel

De naam van het project is ontstaan uit een van de dingen die Sarai het allerleukste vindt aan polyamoreus zijn. Namelijk: in het midden slapen! Deel 2: Polyamorie, hoe is het echt?

Lees verder

Geen woorden voor

Naomi Antonius: 'Ik ben een wandelende metafoor voor al die hokjes die ik kan aftikken.' Ze maakte er een liedje en een voorstelling over. Wij spraken haar, over labels en de paradox van inclusie.

Lees verder

Samenwonen in krap huis

'Ik heb echt mijn eigen ruimte nodig. Het lijkt mij heel dom om voor iets te gaan dat me bij voorbaat naar de keel grijpt. Mijn vriendin is verdrietig. We komen er niet uit.' Wat zou jij doen?

Lees verder

Polyamorie: Hoe is het echt?

Tijd voor een gesprek met iemand die er ervaring mee heeft: Sarai woont samen met haar partner Tom, heeft ook een relatie met Gerard én een relatie met Michelle. – Deel 1.

Lees verder

Saarein & Dia

Volgend jaar is Dia Roozemond 25 jaar eigenaar van het beroemdste vrouwencafé in Amsterdam. Wij spraken haar, over de geschiedenis van Saarein 1 en 2, het jubileum en de toekomst.

Lees verder

Been- en okselhaar

Afknapper of puur natuur? 'Dat haar groeit er niet voor niks. Ik ga er de strijd niet meer mee aan, het hoort bij mij. Bij mijn vrouw zijn. Ik vind het eigenlijk gewoon wel mooi.'

Lees verder

Vrijheid of geestelijk afsterven

Ingrid Kluvers schreef een roman over de coming out van een lesbische vrouw in de jaren 1980. De worstelingen van hoofdpersonage Hans zijn deels autobiografisch en voor iedereen herkenbaar.

Lees verder

Uit 't leven

Doorbeek het taboe op zelfdoding: 'Het is belangrijk om te blijven erkennen en herkennen wat we hebben meegemaakt en hoe moeilijk het leven soms is.'

Lees verder

Vieze energie

Roomser dan de paus: Spirituele vriendin heeft kritiek op mijn onenightstands, scharrels met vreemden, mannen én vrouwen. Ik vind dat ze er geen bal mee te maken heeft.

Lees verder

Het laatste voorjaar

Minke Douwesz schreef haar derde roman, over de universele thema's verlies, verandering, relaties en het onderwijs. Het 'een lesbisch boek' noemen doet eraan af. Wij spraken haar.

Lees verder

Mijn vriendin heeft een vriendin

Zolang ze ook bij mij liefdevol op de bank zit, weet ik dat het goed zit. Dat zeg ik wel stoer, maar soms ben nog wel bang, af en toe. Het is nooit zeker in het leven of iemand bij je blijft.

Lees verder

Hoe overleef ik

… alles wat ik niemand vertel? Wij spraken Francine Oomen, over haar carrière, haar nieuwe boek en de podcast. Ze vertelt ons over trauma, overlevingsstrategieën en verbinding maken.

Lees verder
Lees meer