Persoonlijke verhalen

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen hebben ze hun kinderen achtergelaten en zijn ze naar Nederland gevlucht.

Lees verder

Altijd alles delen

Ik ben nogal van het praten. Blijkbaar erger ik mijn vriendin daarmee, ze heeft het gevoel dat ik elk aspect van ons leven doodanalyseer. Het beklemt haar. Ligt dat aan mij? Wat zou jij doen?

Lees verder

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Ik ben aseksueel

Zodra ik verliefd werd op een vrouw leek alles goed te komen. Niet dus. Ik heb nog steeds niks met seks. Ik voel er helemaal niks bij en heb gelogen tegen mijn vriendin. Wat zou jij doen?

Lees verder

Lotte's Hotline

'Ik wil dat gevoel van samenzijn graag terugbrengen. Ik wil laten zien dat je er niet altijd alleen voor staat. Je mag terugvallen op mensen, je mag om hulp vragen.' We spraken Lotte, over haar podcast en haar boek!

Lees verder

Bar Buka is jarig!

Ter gelegenheid van het jubileum spreken we eigenaresse Marianne over de afgelopen vijf jaar. Voor welke uitdagingen zijn ze komen te staan? Wat waren de mooiste momenten? En wat zijn de toekomstplannen?

Lees verder

Verliefd op een man

'Eerlijk gezegd lig ik compleet overhoop. Altijd gedacht dat ik 100% lesbienne was, maar sinds de komst van een nieuwe mannelijke collega ben ik hopeloos verliefd op hem.' Wat zou jij doen?

Lees verder

Werken aan inclusiviteit

'Het zijn die kleine signalen die maken dat je je gezien voelt.' Bianca Nijhof is medevoorzitter van Workplace Pride, hét internationaal platform voor LHBTIQ+ inclusiviteit op het werk. We spraken haar.

Lees verder

Feelgood met een boodschap

Olga Ponjee schreef de erotische queerserie Oneindig, over mensen die kracht leren vinden in juist datgene wat ze anders maakt. 'Maatschappelijke vraagstukken combineer ik graag met fantasie.'

Lees verder

De Queer Boekenkast

Je kunt in de meeste boekhandels wel queer boeken vinden, maar wist je dat er in Alkmaar een 100% queer boekhandel is? We gingen langs en spraken oprichter Thomas!

Lees verder

Ze mogen alles

'Een kwestie van wennen aan elkaar, was mijn idee in het begin, maar een jaar later voelt het niet beter. Ik mag de kinderen van mijn vriendin niet. Ze zijn veel te verwend. Wat zou jij doen?'

Lees verder

Onder één vlag?

Haroon Ali verzorgde dit jaar de Mosse-lezing, over het opzoeken van de verbinding binnen de LHBTIQ+ gemeenschap. Na afloop spraken we hem, over labels, representatie en meer.

Lees verder

Van hoofd naar hart

Hanneke Mijnster ging op zoek naar haar echte gevoel. Haar onrust bleek ADHD te zijn en eigenlijk kwam die nieuwe vriendin helemaal niet uit. Wij spraken haar, ook over haar nieuwe boek.

Lees verder

Grappig en herkenbaar

Davine Perik: 'Mensen zeggen zulke rare dingen.' Tijdens de Janey Comedy Club geniet je van een avond lachen, gieren en brullen met alleen maar (queer) vrouwen op het podium.

Lees verder

Club voor zakenvrouwen

'Het gaat er uiteindelijk om dat wij als vrouw en als zakenvrouw onze plek innemen. Ik vind het belangrijk dat we verantwoordelijkheid nemen, onder andere voor diversiteit en inclusie.'

Lees verder

Vertellen of niet?

De vrouw van een goede vriendin probeerde me te versieren. Het lijkt me beter als mijn vriendin dit weet, toch? Of moet ik me niet met hun relatie bemoeien? Wat zou jij doen?

Lees verder

Wij, de achterblijvers

Steeds zieker worden was al erg genoeg, maar met de ziekte long covid bleek iets vreemds aan de hand, iets dat je gerust een nachtmerriescenario kunt noemen. Ik lees het boek omdat ik zelf al dertig jaar ME heb.

Lees verder

Uit de kast voor kerst

Mijn vriendin kwam uit de kast zodat we samen ook met haar familie kerst konden vieren. Haar moeder reageerde zoals verwacht: met een hoop drama. 'Wat heb ik fout gedaan..?!'

Lees verder

Heb jij een maatje nodig?

We gingen in gesprek met een vrouwenstel van midden dertig, ze verblijven al een tijdje in een AZC. Ze vertellen hoe ze Nederland ervaren en wat hun 'buddy' voor ze betekent.

Lees verder

Bang dat ze me dumpt

Emotie-eten: Er zijn wat heftige dingen gebeurd in de familie en het verdriet daarover eet ik weg. In het geniep wel te verstaan. Mijn vriendin wist er niets van tot ik er niet meer omheen kon.

Lees verder

De dans van angst en verlangen

Steeds meer in contact met zijn innerlijke ik, is Ties de Bresser in staat zijn verlangens te vervullen, stap voor stap. Dankbaar dat hij in de huidige tijd heeft mogen worden wie hij diep van binnen is. Wij spreken hem.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder

Vertrouwen en de waarheid

Ik voel mij het beste als Charlotte zo eerlijk en open mogelijk is, maar het was wel even slikken. Ze sprak de - tot dan toe exclusieve - woorden uit naar haar andere vriendin: Ik hou van jou.

Lees verder

Jaloezie is een bitch

Kirsten van Teijn neemt je met hartverscheurende humor mee in een opzwepende, kleurrijke en muzikale voorstelling over onconventioneel liefhebben en hoe dat vorm te geven.

Lees verder
Lees meer