Persoonlijke verhalen

Ze mogen alles

'Een kwestie van wennen aan elkaar, was mijn idee in het begin, maar een jaar later voelt het niet beter. Ik mag de kinderen van mijn vriendin niet. Ze zijn veel te verwend. Wat zou jij doen?'

Lees verder

Onder één vlag?

Haroon Ali verzorgde dit jaar de Mosse-lezing, over het opzoeken van de verbinding binnen de LHBTIQ+ gemeenschap. Na afloop spraken we hem, over labels, representatie en meer.

Lees verder

Van hoofd naar hart

Hanneke Mijnster ging op zoek naar haar echte gevoel. Haar onrust bleek ADHD te zijn en eigenlijk kwam die nieuwe vriendin helemaal niet uit. Wij spraken haar, ook over haar nieuwe boek.

Lees verder

Grappig en herkenbaar

Davine Perik: 'Mensen zeggen zulke rare dingen.' Tijdens de Janey Comedy Club geniet je van een avond lachen, gieren en brullen met alleen maar (queer) vrouwen op het podium.

Lees verder

Club voor zakenvrouwen

'Het gaat er uiteindelijk om dat wij als vrouw en als zakenvrouw onze plek innemen. Ik vind het belangrijk dat we verantwoordelijkheid nemen, onder andere voor diversiteit en inclusie.'

Lees verder

Vertellen of niet?

De vrouw van een goede vriendin probeerde me te versieren. Het lijkt me beter als mijn vriendin dit weet, toch? Of moet ik me niet met hun relatie bemoeien? Wat zou jij doen?

Lees verder

Wij, de achterblijvers

Steeds zieker worden was al erg genoeg, maar met de ziekte long covid bleek iets vreemds aan de hand, iets dat je gerust een nachtmerriescenario kunt noemen. Ik lees het boek omdat ik zelf al dertig jaar ME heb.

Lees verder

Uit de kast voor kerst

Mijn vriendin kwam uit de kast zodat we samen ook met haar familie kerst konden vieren. Haar moeder reageerde zoals verwacht: met een hoop drama. 'Wat heb ik fout gedaan..?!'

Lees verder

Heb jij een maatje nodig?

We gingen in gesprek met een vrouwenstel van midden dertig, ze verblijven al een tijdje in een AZC. Ze vertellen hoe ze Nederland ervaren en wat hun 'buddy' voor ze betekent.

Lees verder

Bang dat ze me dumpt

Emotie-eten: Er zijn wat heftige dingen gebeurd in de familie en het verdriet daarover eet ik weg. In het geniep wel te verstaan. Mijn vriendin wist er niets van tot ik er niet meer omheen kon.

Lees verder

De dans van angst en verlangen

Steeds meer in contact met zijn innerlijke ik, is Ties de Bresser in staat zijn verlangens te vervullen, stap voor stap. Dankbaar dat hij in de huidige tijd heeft mogen worden wie hij diep van binnen is. Wij spreken hem.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder

Vertrouwen en de waarheid

Ik voel mij het beste als Charlotte zo eerlijk en open mogelijk is, maar het was wel even slikken. Ze sprak de - tot dan toe exclusieve - woorden uit naar haar andere vriendin: Ik hou van jou.

Lees verder

Jaloezie is een bitch

Kirsten van Teijn neemt je met hartverscheurende humor mee in een opzwepende, kleurrijke en muzikale voorstelling over onconventioneel liefhebben en hoe dat vorm te geven.

Lees verder

Lesbische beddendood

'Mijn vrouw is helaas minder tevreden over de situatie. Af en toe een vrijpartij moet toch nog wel, vindt ze. Ze denkt aan een paar keer per maand. Ik zie het niet zitten me daartoe te forceren.'

Lees verder

Binaire indeling bezien

Risk Hazekamp doet onderzoek naar constructies en cyanobacteriën: 'Ik word zielsgelukkig als iemand de stabiliteit van bepaalde vastgeroeste denkbeelden onder me wegschopt.'

Lees verder

Vega vs. vlees

Ik heb mijn vriendin gezegd dat ik niet meer kom als ze geen rekening met me houdt, dat ik dus nadrukkelijk geen dieren wil eten, in geen enkele vorm en ook niet een beetje.

Lees verder

BDSM & Bloodsisters

IHLIA LGBTI Heritage organiseert de vertoning van Bloodsisters (1995), een docu over de lesbische BDSM- en leerscene in San Francisco in de jaren 90. Wat is precies BDSM? We zochten het uit.

Lees verder

Liefde begint bij jezelf

'De wereld die ik creëer is een wereld waarin je gewoon kunt zijn wie je bent. Een wereld vol liefde, vrijheid, vrolijkheid en eerlijkheid.' Wij spraken veelzijdig artiest Yby Potlatch!

Lees verder

Al die babyfeestjes

Anders dan vroeger zijn er per baby minstens drie feestjes te vieren: de genderrevealparty, de babyshower en het geboortefeest. Ik vind het onzin, mijn vrouw niet. Wat zou jij doen?

Lees verder

Project Magor

Sterke vrouwenrollen, queer karakters en maatschappelijke issues die hun tijd ver vooruit waren: Sabrina Kooijmans, Edith Eri Louw en Karin Giphart realiseren de urban fantasy striproman Magor.

Lees verder

Mijn slechtste vriendin

'Ze wond iedereen om haar vinger, ze had een magische uitwerking op haar omgeving en helemaal op mij. Inmiddels is het twintig jaar later en als ik aan haar denk word ik warm en koud tegelijk.'

Lees verder

Pelgrimstocht & wandeljurk

'Ik heb altijd tegen deze gevoelens gevochten tot ik rond mijn veertigste begreep dat ik die strijd ging verliezen en dat ik behalve anderen vooral mezelf voor de gek hield.'

Lees verder

Skaten in een Safe Space

Steeds meer LHBTIQ+ vriendelijke skateplekken: De Rollende Mina's in Nijmegen, collectief Girls Skate The Hague en NEW WAVE in Amsterdam, mede georganiseerd door Selma Hamouda.

Lees verder

Vrouw zoekt vrouw

Het datinglandschap is, vergeleken met vroeger, behoorlijk veranderd. En toch zijn sommige dingen ook ouderwets hetzelfde gebleven, al is de vorm misschien een beetje anders...

Lees verder
Lees meer