Kunst & Cultuur

Pride Photo 2024

'De tentoonstelling van dit jaar is een visuele liefdesbrief aan de veerkracht van queer mensen.' Vanaf 24 mei te zien in Utrecht en daarna, tot begin 2025, door het hele land.

Lees verder

Mooie zomer met KinePride

Elke laatste zondagochtend van de maand zal er in samenwerking met distributeur Cinemien een LHBTQIA+ film vertoond worden in Kinepolis Breda, Enschede, Groningen en Jaarbeurs Utrecht.

Lees verder

Wie is er bang voor gender?

Judith Butler maakt niet alleen de gendertheorie toegankelijk voor een breed publiek, maar trekt ook fel van leer tegen de opkomende antigenderbeweging. In 'De kleine Butler' een inleiding op diens werk.

Lees verder

TranScreen ReWind

Van vrijdag 10 mei tot en met zondag 12 mei 2024 viert TranScreen hun 15e verjaardag met een ReWind editie compleet met de beste en meest boeiende films uit hun archief, workshops, een expo en een feest.

Lees verder

Vers leesvoer

'Dat ene boek dat je leven veranderde…' Zij/haar is een verzameling essays over lesbische romans. Ook lees je het debuut van Lara Billie Rense en schreef Nadine Swagerman een nieuw YA- boek.

Lees verder

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder

Babs: Half

Ritmisch, energiek en verhalend: producer en songwriter Babs brengt op 3 mei haar vijfde EP uit, over de zoektocht naar haar roots en identiteit. De release wordt ondersteund met een clubtour door het land.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Love Lies Bleeding

Win kaarten! De excentrieke queer-thriller over verlangen, obsessie en de American Dream, met Kirsten Stewart en Katy M. O'Brian in de hoofdrollen, zie je vanaf 11 april in de bioscoop.

Lees verder

Co&Zo

Zo blijf je in gesprek als je samen kinderen opvoedt. Wij spraken de auteurs Rick Paul van Mulligen en Nina de la Croix. Rick Paul, zijn man René en Nina voeden samen twee kinderen op in twee huishoudens.

Lees verder

Kristen Stewart bij De Liga!

Vanaf vandaag, zaterdag 30 maart, is bij De Lesbische Liga het interview te horen dat Annefleur Schipper en Vera Siemons hadden met Kristen Stewart, over de film Love Lies Bleeding.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder

Sara Kroos is terug

'Het belooft een vrolijk chaotische avond te worden (...) met scherpe humor, lieve liedjes, ongemakkelijke situaties en een gezellige, sarcastische ondertoon nu ze boven de veertig is en vier jaar op de bank heeft gelegen.'

Lees verder

Ongeschreven

Comedian Kim Schuddeboom staat nog tot eind mei met haar voorstelling in de theaters. Het is de eerste avondvullende voorstelling van Kim, 'een stand-up show pur sang, live, rauw en ongefilterd.' We spraken haar.

Lees verder

Love Lies Bleeding

Vanaf de eerste minuut zat ik al op het puntje van mijn stoel. De film was spannend, complex, uniek en goed in elkaar gezet – mooi gefilmd met prachtige muziek! De film (met Kristen Stewart!) is te zien vanaf 11 april.

Lees verder

Kracht van muziek

Muziek als een universele taal van expressie, emotie en identiteit: Deze 27e editie van de Roze Filmdagen wordt ingeluid met de stijlvolle film Gondola en je ziet een docu over de Indigo Girls.

Lees verder

Roze Filmdagen 2024

Veelkleurige, verrassende en hartverwarmende verhalen in een vol en mooi programma tijdens de Roze Filmdagen, dit jaar van 13 tot en met 24 maart. Ga vooral zoveel mogelijk kijken!

Lees verder

Vers leesvoer

Een boek over de symboliek en magie van regenbogen, een 'handboek met loeigoeie informatie', een gids over geloof & LHBT+ en een nieuwe YA-roman van Nadine Swagerman.

Lees verder

Zie wie ik ben

Maak in dit foto-verhalenboek kennis met Luuk, Rick, Noah, Nevin, Michelle, Kim, Jess, Francisca en Roberta. Allemaal transgender personen met een licht verstandelijke beperking.

Lees verder

Queer Geschiedenismaand

Van 1 tot en met 31 maart 2024: In musea en culturele instellingen door het hele land zal speciale aandacht besteed worden aan de viering en overdracht van lhbtiq+-geschiedenis.

Lees verder

2Doc: Who I Am Not

Wat is een vrouw? Wat is een man? Kun je beide zijn of geen van beide? En maakt het überhaupt uit? Docu over het ingewikkelde leven van twee intersekse personen in een man/vrouw-wereld.

Lees verder

Anders dan de anderen

Homoseksualiteit op het snijvlak van literatuur en wetenschap. Het boek laat zien hoe er in West-Europa vanaf de 19e een beeld ontstond van homoseksualiteit als een bijzondere identiteit: homoseksuele mannen en vrouwen waren 'anders' dan 'gewone' mensen.

Lees verder

IFFR 2024

'Tijdens deze 53ste editie duik je in een woud van diverse filmsoorten waarin je kan verdwalen en ontdekkingen kan doen. Het is een wildernis waarin je op je expeditie door de jungle de mooiste soorten kunt ontdekken.'

Lees verder

Lotte's Hotline

Alleen maar motiverend en positief: Alles is bespreekbaar en iedereen is welkom bij Lotte. Het maakt haar niet uit of je dik, dun, zwart, wit, Rotterdams, Fries, jong of oud bent: iedereen mag er zijn.

Lees verder
Lees meer