Kunst & Cultuur

Vers leesvoer

Een boek over de symboliek en magie van regenbogen, een 'handboek met loeigoeie informatie', een gids over geloof & LHBT+ en een nieuwe YA-roman van Nadine Swagerman.

Lees verder

Zie wie ik ben

Maak in dit foto-verhalenboek kennis met Luuk, Rick, Noah, Nevin, Michelle, Kim, Jess, Francisca en Roberta. Allemaal transgender personen met een licht verstandelijke beperking.

Lees verder

Queer Geschiedenismaand

Van 1 tot en met 31 maart 2024: In musea en culturele instellingen door het hele land zal speciale aandacht besteed worden aan de viering en overdracht van lhbtiq+-geschiedenis.

Lees verder

2Doc: Who I Am Not

Wat is een vrouw? Wat is een man? Kun je beide zijn of geen van beide? En maakt het überhaupt uit? Docu over het ingewikkelde leven van twee intersekse personen in een man/vrouw-wereld.

Lees verder

Anders dan de anderen

Homoseksualiteit op het snijvlak van literatuur en wetenschap. Het boek laat zien hoe er in West-Europa vanaf de 19e een beeld ontstond van homoseksualiteit als een bijzondere identiteit: homoseksuele mannen en vrouwen waren 'anders' dan 'gewone' mensen.

Lees verder

IFFR 2024

'Tijdens deze 53ste editie duik je in een woud van diverse filmsoorten waarin je kan verdwalen en ontdekkingen kan doen. Het is een wildernis waarin je op je expeditie door de jungle de mooiste soorten kunt ontdekken.'

Lees verder

Lotte's Hotline

Alleen maar motiverend en positief: Alles is bespreekbaar en iedereen is welkom bij Lotte. Het maakt haar niet uit of je dik, dun, zwart, wit, Rotterdams, Fries, jong of oud bent: iedereen mag er zijn.

Lees verder

Een echte ouder

Queer ouderschap: Eke Krijnen schreef, aan de hand van persoonlijke ervaringen en queer theory, een boek over verwantschap, over tegen de stroom inzwemmen en tegelijkertijd normaal willen zijn.

Lees verder

Gendermonologen

'Jezelf zijn is makkelijk, het zijn anderen die dat moeilijk maken.' Persoonlijke verhalen van vijf jonge mensen over wat het betekent om niet in het binaire gender plaatje te vallen.

Lees verder

State of Hate

Waar angst én haat voor 'de ander' toe kan leiden… Margriet van der Linden: 'Het maken van deze serie was confronterend. Ikzelf ben vaak 'de ander', maar andersom is dat net zo goed zo.'

Lees verder

Ik Vertrek Even Weg

Oud deelnemers zoeken inspiratie bij elkaar. Jolande en Barbara verruilen hun Franse B&B vol kunst voor het Duitse hondenparadijs van Kees en Monique en vice versa.

Lees verder

Een stel mannenpinguïns

Wat als een kind aan tafel wordt gemaakt en niet in bed? Auteur Maaike Bergstra heeft haar persoonlijke zoektocht van een queer vrouw met een kinderwens vertaald in een in een actueel theaterstuk.

Lees verder

Leesvoer in december

Een verhaal over Sil die de ziekte van Alzheimer heeft, het kerstboek van Claudia de Breij, de nieuwste Scarpetta en een serie over Moorden in het Noorden: Er verschenen weer mooie titels voor onze collectie.

Lees verder

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Pathé Pride Night: Justine

Win kaarten voor de film! Justine is een jonge, intelligente vrouw, met sterke hang naar zelfdestructie. Op dag ontmoet ze Rachel en alles wordt anders. Durft Justine hoop te hebben op geluk..?

Lees verder

Lesbian Pulp & Queer Joy

Renée van Marissing gaat speciaal voor de gloednieuwe lesbiqueer uitgeverij Velvet Publishers het eerste deel in de Lesbian Pulp serie schrijven. De launch party was vrijdag en de crowdfunding is los!

Lees verder

The Lesbian Romantic

Sigrid Dufraimont maakt al jaren de razend populaire, wereldwijd beluisterde podcast met romantische verhalen. Koop een exclusieve stoel in het Bells & Whistles Theater en help TLR overleven. Wij spraken Sigrid!

Lees verder

Velvet Publishers

Een gloednieuwe lesbiqueer uitgeverij in Nederland! Wie zitten hierachter en wat kunnen we in de toekomst verwachten? We vroegen het aan oprichters Daphne, Lian en Anna.

Lees verder

Queer & Feminist Poetry Awards

Dichters en spoken word-artiesten uit heel Nederland bekronen werken over LGBTQ+-identiteiten en feminisme. Het thema van dit jaar: Ons koloniaal en slavernijverleden en de stad van nu.

Lees verder

Schandalig mooie opera

Francis van Broekhuizen zingt eerst Maria Callas, daarna zie je haar samen met pianist Gregor Bak in een voorstelling over beroemde anekdotes en schandalen uit de operawereld.

Lees verder

Vers leesvoer

Een hartverwarmend en broodnodig verhaal over gendergelijkheid. De contouren van de Nederlandse regenbooggemeenschap in de 21ste eeuw én een liefdesgeschiedenis/ levensverhaal.

Lees verder

Noordelijk Filmfestival

Diverse en unieke films in Leeuwarden, 'een mooi moment voor ons om een aantal queer films uit te lichten.' Lees de tips van Hanna en Annemarie, oprichters van het Friese queer collectief GLITCH.

Lees verder

Verstoten

Deze documentaire, geregisseerd door Claire Slingerland, werpt licht op de schrijnende situatie van dak- en thuisloze regenboogjongeren in Nederland. De première is op 11 november.

Lees verder

IDFA 2023

Divers queer aanbod op het Internationaal Documentary Film Festival Amsterdam, dit jaar van 8 tot en met 19 november, met indrukwekkende persoonlijke verhalen.

Lees verder

Niets is vanzelfsprekend

Fotoboek over het leven van de 63-jarige transgender Paula, haar kat Sil en hun solitaire bestaan op een bovenwoning in Amsterdam-Zuid. 'Herinneringen en emoties laten zich niet wegvegen.'

Lees verder
Lees meer