Kunst & Cultuur

Netflix (& chill)

Hannah Gadsby is getrouwd en heeft een nieuwe show. Nick en Charlie gaan naar Parijs in seizoen 2 van Heartstopper en in The Ultimatum: Queer Love komen de stellen voor lastige keuzes te staan.

Lees verder

Jezelf zijn, hoe doe je dat?

Antiboy: de podcast van schrijver Valentijn Hoogenkamp. Verschillende gasten praten over genderidentiteit en geaardheid in alle geuren en kleuren. Wanneer voel jij je echt jezelf?

Lees verder

Lipstick Lover

Janelle Monáe heeft haar nieuwe single 'Lipstick Lover' uitgebracht, de track kreeg ook meteen een video, vol met body positive, sex positive en women positive vibes.

Lees verder

Zon in de nacht

Wat als je hele leven een toneelstuk is? Bijna tien jaar na de dood van haar opa komt Anne Vaandrager erachter dat hij een homoman was in een heterohuwelijk en overleden is aan aids.

Lees verder

De magie van Savannah Bay

Meer dan een oase van boeken: het is een safe space. Het is een vereniging met vele vrijwilligers en een plek waar ruimte is voor ontmoetingen. Savannah Bay zoekt mede-eigenaren.

Lees verder

Geen hokje voor ons

Vijf jongeren geven zelf invulling aan hun gender. Jongen, meisje, beide of geen van beide: zij bepalen zelf wie ze zijn en hoe ze door het leven willen gaan, in de eerste VPRO TikTok-based serie.

Lees verder

Klatergoud en schone schijn

Ellen ten Damme & BAROCK: een tragédie lyrique die de theatrale uitbundigheid van de 17e en 18e eeuw viert en toch helemaal van nu is. Nog tot oktober zien in theaters door het land.

Lees verder

Hoe homofoob is Nederland?

Nederland, het land waarin iedereen open-minded is. Waar iedereen zich vrij voelt, zichzelf mag en kan zijn en iedereen gehoord en gezien wordt. Toch? ... Of toch niet?

Lees verder

Graphic Sapphic

Lesbische strips die - ook al 50 jaar geleden- hebben bijgedragen aan representatie en emancipatie zie je nu in een speciale expositie bij IHLIA LGBTI Heritage: Samensteller Vasiliki Belia vertelt erover.

Lees verder

Geen liefde maar val

Verhalen over huiselijk geweld binnen lesbische relaties. 'The Carnivorous Plant' van Andrea Mayo en Carmen Maria Machado schreef 'In het Droomhuis' - 'Als je dit boek nodig hebt, is het voor jou.'

Lees verder

Mind the Gap

Portretten, audiovisuele werken en installaties vertellen het verhaal van queer migranten, gender non-conformisten en transactivisten over mentale gezondheid. #expo

Lees verder

Wees jezelf, wees welkom

Het Nationaal Ouderenfonds lanceert een nieuwe aflevering van de LHBTI-ouderen podcast, om zo meer bewustwording en daarmee een veiligere omgeving voor LHBTI-ouderen te creëren.

Lees verder

Ally onder de Regenboog

Hoe ervaren jongere en oudere LHBTI'ers in Almere hun leefomgeving? Openhartige gesprekken leveren verrassende inzichten op. De TV-première is op 8 april.

Lees verder

Vers leesvoer

Lees over uit de kast komen in de jaren tachtig (en ontkennen wie je bent). Stort je in een erotische queer reeks, een liefdesverhaal met een grote rol voor aseksualiteit en een mysterie in het Rijksmuseum.

Lees verder

Arcadia

'Hoe hoger je score, hoe beter je leven.' De burgerscore bepaalt privileges, op basis van van IQ, opleiding, loon, gezondheid, gewicht, bijdrage aan de samenleving en gehoorzaamheid aan de wetten.

Lees verder

Gender Queer

Verbannen boek: De graphic novel beschrijft Maia Kobabe's verwarrende ontdekkingstocht naar hun genderidentiteit. Hoe kom je erachter wie je bent als geen enkel label exact past?

Lees verder

Kroongetuige

Patricia Cornwell schreef een nieuw boek en we weten meer (Nicole Kidman!) over de TV-serie. Forensisch patholoog Kay Scarpetta wordt- in dit 26ste deel- achtervolgd door haar verleden.

Lees verder

The L word: GEEN S4

Showtime heeft aangegeven The L word Generation Q niet te verlengen voor een nieuw, vierde seizoen. Maar: Er is iets nieuws in de maak!

Lees verder

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder

Conqueer the World

Queer Cinema op Kaboom Animation Festival in Amsterdam, Utrecht en online: Betreed de wondere wereld van queer animatie en zie hoe queer identiteit wordt gerepresenteerd in het genre.

Lees verder

Roze Filmdagen 2023

Queer verhalen op het witte doek: Van vergeten geschiedenissen tot lesbisch drama, humor en romantiek: Vanaf 22 maart zie je het allemaal in Amsterdam. Een paar tips!

Lees verder

Uncle Sem Jansen

Van Britt naar Sem, van zangeres naar zanger. De unieke show 'Who the F*ck is Britt?!' vertelt het indringende verhaal van Sem's transitie van vrouw naar man.

Lees verder

How Dare You

Queer en trans vreugde tentoongesteld in Museum Arnhem: 'Als groep van makers hebben wij ingezet op het samenstellen van een intersectioneel geheel.'

Lees verder

Ik ben

Onorthodoxe memoires van een altijd al ongewone rockster: Sam Bettens neemt de lezer mee in zijn leven van vele gedaantes, van het telkens vervellen en zich opnieuw uitvinden.

Lees verder

The Prom bijna voorbij

Na meer dan honderd voorstellingen is de musical, 'een fantastische mix van fris talent en gevestigde namen', nog maar heel even te zien in de theaters: Op 11 maart valt het doek.

Lees verder
Lees meer