Kunst & Cultuur

Emmy Eve

'Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik zelf mee maak. Er gaan nummers over angst voor verlies en afscheid nemen van vriendschap maar ook nummers over mijn vrouw en onze liefde.'

Lees verder

Diversiteit in het licht

'De weg naar volledige acceptatie vraagt om meer dan één feestje. Het gaat natuurlijk niet alleen om feest, we willen ook de kritische noot zijn voor het verbeteren van dingen.'

Lees verder

Girl of my dreams

*Concert = uitgesteld! * FLETCHER gaat op wereldtour en speelt in oktober twee keer in Nederland, eerst in Utrecht en dan in Amsterdam. In het voorprogramma zie je queer rockers ARXX.

Lees verder

NFF: Queer Day

Op het Nederlands Film Festival zie je dit jaar een film over de gevoeligheid rond coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap, naast korte films, docu's en een bijzondere expositie.

Lees verder

History Happens Now

Tentoonstelling IHLIA: Wat weet jij van lhbtiq+-emancipatie buiten je eigen omgeving? Wat gebeurt er bijvoorbeeld op het gebied van kunst in Groningen of op het gebied van welzijn in Zeeland?

Lees verder

Sex Education

De populaire 'LGBT-inclusive' Netflix serie keert terug voor een vierde en allerlaatste seizoen, waarin Otis, Eric en hun klasgenoten voor nieuwe uitdagingen komen te staan.

Lees verder

Queer Film Festival Utrecht

Queer shorts, documentaires, nationale en internationale premières, oude en moderne klassiekers zie je vanaf 1 september op de jubileumeditie van het QFFU: 'Genderations; Queer past, present & future.'

Lees verder

Elmer: Fantastisch

'Met alter-ego Elmer wil Merel haar liefde voor hiphop combineren met provocerende rauwheid, ontwapenende eerlijkheid en de kleurrijke visuele wereld van stripboeken.' EP is onderweg, 'Fantastisch' is de nieuwste single.

Lees verder

GLOW op Spotify

Geproduceerd door LGBTQIA+ makers, zoals Damn, Honey, Relnichten, De Lesbische Liga Podcast en Van de Kast naar het Podium. Welke podcast is jouw favoriet? Nydia en Marie Lotte maakten een top 5.

Lees verder

Lesbische Liga: Pride-special

De aflevering is volledig gewijd aan Pride. Deze internationale editie geeft ook een kijkje in de wereld van Pride en de uitdagingen waar de LGBTQ+-gemeenschap wereldwijd mee te maken heeft.

Lees verder

Zee nu

Een veelvoud aan perspectieven en diverse soorten proza: Eva Meijer creëert beelden die diepe indruk maken. Zoals de zee: 'Grillig, woest en onvoorspelbaar, dreigend en uiteindelijk troostend.'

Lees verder

Gay Games 1998

Tentoonstelling Amsterdam Museum: Velen die erbij waren, beschouwen Gay Games 1998 nog steeds als de week van hun leven. Reden genoeg om 25 jaar later stil te staan bij dit bijzondere evenement.

Lees verder

Shary-An in het theater

Ik ben hier: Shary-An Nivillac maakt een muziekale voorstelling over waar ze vandaan komt, maar ook over wie ze is en wie ze wil zijn. Vanaf november te zien in de theaters.

Lees verder

'Emancipatie is nooit klaar'

De roze geschiedenis van Amsterdam: over de terreinen waarop de regenboogfamilie het meest zichtbaar is: cultuur, uitgaan en activisme. En The Pride Atlas, de ultieme gids voor LGBTQ+ reizigers.

Lees verder

The Aces

'We onderzochten hoe liefde eruitziet in een langdurige relatie, iemand zo lang liefhebben dat het bijna als een deel van jezelf voelt. Ik realiseerde me dat de liefde van mijn leven deze band is.'

Lees verder

Lesbische Liga Live!

'Dit was het meest lesbische moment ooit,' zeggen Vera Siemons en Annefleur Schippers. Er waren 1100 queer mensen in een uitverkocht Tivoli Vredenburg voor de derde editie van de live show.

Lees verder

And Just Like That

Je weet nooit wat de toekomst brengt…. Behalve dat op 22 juni het tweede seizoen van de Sex & the City sequel And Just Like That in première gaat op HBO Max. Met een paar verrassende gastrollen.

Lees verder

Wendy Moore: Dawn after Dusk

'Een muzikaal avontuur dat hoop en persoonlijke groei omarmt, (…) gecreëerd voor dromers en zoekers die nog steeds op zoek zijn naar de vonken die hun hart doen ontbranden.'

Lees verder

She Who Saw Beautiful Things

Julia Yasuda, een interseksuele wiskundige uit Tokio, ontmoette haar vrouw Erika eind jaren zeventig. Erika legde hun liefde vast in een reeks bijzondere foto's, nu voor het eerst tentoongesteld.

Lees verder

Various Voices 2023

Hét LHBTIQ+ koorfestival van Europa gaat weer van start. Van 14 juni tot 18 juni komen er in Bologna vele zangers (m/f/x) bij elkaar, er doen ook verschillende Nederlandse koren mee.

Lees verder

Netflix (& chill)

Hannah Gadsby is getrouwd en heeft een nieuwe show. Nick en Charlie gaan naar Parijs in seizoen 2 van Heartstopper en in The Ultimatum: Queer Love komen de stellen voor lastige keuzes te staan.

Lees verder

Jezelf zijn, hoe doe je dat?

Antiboy: de podcast van schrijver Valentijn Hoogenkamp. Verschillende gasten praten over genderidentiteit en geaardheid in alle geuren en kleuren. Wanneer voel jij je echt jezelf?

Lees verder

The Kids Are All Right

'Bij het gezin uit de film was Mirella van Markus als coach geen overbodige luxe geweest. In dit grappige, verrassende en misschien herkenbare verhaal is de rol van de donor niet voor alle partijen even helder.'

Lees verder

Lipstick Lover

Janelle Monáe heeft haar nieuwe single 'Lipstick Lover' uitgebracht, de track kreeg ook meteen een video, vol met body positive, sex positive en women positive vibes.

Lees verder

Zon in de nacht

Wat als je hele leven een toneelstuk is? Bijna tien jaar na de dood van haar opa komt Anne Vaandrager erachter dat hij een homoman was in een heterohuwelijk en overleden is aan aids.

Lees verder
Lees meer