Nieuws & Achtergronden

X en O in bevolkingscijfers

Statistiek: Waar zijn de intersekse personen en de mensen die zich niet uitsluitend als man of vrouw identificeren? Oproep voor meer aandacht op papier voor mensen die niet passen binnen M of V.

Lees verder

Queer Migrations

Fotograaf Zanyar Aziz portretteerde verschillende LHBTIQ+ mensen in Den Haag om hun verhalen te laten zien en hen een stem te geven. De expositie is te zien vanaf 2 maart in Atrium Stadhuis Den Haag.

Lees verder

Week vol liefde

Trouwen in Griekenland en Nepal, een 'lesbisch huwelijk' te zien op Super Bowl Sunday en in Wales worden er stappen gezet om een nieuwe, accepterende kerk op te zetten.

Lees verder

Gender Agenda

Netflix special, samengesteld door Hannah Gadsby, met 'the absolute funniest genderqueer comedians' ALOK, Asha Ward, Chloe Petts, DeAnne Smith, Jes Tom, Krishna Istha en Mx. Dahlia Belle.

Lees verder

Was het maar waar

'Mijn vriendin en ik hebben het heel vaak geprobeerd, we werden maar niet zwanger. Het werd een obsessie. En twee jaar later ging ze bij me weg.' - Fran & The City, deel 4.

Lees verder

De doos

Lisa sprong op. 'Kom, ik laat het je zien. Heb je de sleutel?' De kelder zag eruit zoals je van een gebouw uit 1923 zou verwachten, Goudgrijp was er niets bij. - Fran & The City, deel 3.

Lees verder

Horoscoop februari 2024

Wees gewaarschuwd: deze maand heeft een nostalgisch randje. Onderdruk de neiging om contact op te nemen met je ex-vriendin. Wat staat jou te wachten? Je leest het hier.

Lees verder

Mona de Handy Cat

'Het is voor jou', zei mijn vader. 'Verkoop het, verhuur het. Doe ermee wat je wilt.' Ik besloot om er zelf te gaan wonen, in Amsterdam was ik wel klaar. - Fran & The City, deel 2.

Lees verder

Bezet!

Ken je dat? Dat je samen met je vriendin of vrouw op pad bent, en ze voor je neus wordt versierd door een man? Nou ik wel. Het is voor zo'n man natuurlijk niet altijd duidelijk dat je een koppel bent...

Lees verder

Seks onder je 25e

Jongeren zijn positief over seks en seksuele diversiteit. Van de jongeren van 16,5 jaar en ouder ziet 82% zichzelf als hetero. De rest ziet zichzelf anders of weet het (nog) niet.

Lees verder

Fran & The City

Ze werd er geboren maar weet er niks meer van; toen haar ouders verhuisden van New York naar Amsterdam was zij pas twee jaar oud. Frances gaat terug naar haar 'roots' in The City That Never Sleeps.

Lees verder

Hormonen op hol

Samen in de overgang? Als jij en je vriendin allebei in de overgang zitten, vind je misschien herkenning en begrip bij elkaar, maar kan het ook extra heftig zijn.

Lees verder

Mijntjes tweede album!

Mijntje en Mia krijgen het te stellen met exen, geheimen, slippertjes en rammelende eierstokken. Hoe ze dat overleven? Met elkaar natuurlijk!

Lees verder

Queer in de schaakwereld

'Het is allemaal al een stuk beter dan vroeger. En ik ben blij dat ik een soort moeder kan zijn voor jonge transspelers, want toen ik jong was had ik niemand om naar op te kijken.'

Lees verder

Wet als wapen in Afrika

Discriminerende wetten wakkeren in heel Afrika haat aan jegens LHBTIQ+ personen. Amnesty International documenteerde de situatie in twaalf verschillende landen in een vandaag verschenen rapport.

Lees verder

Gelijkheid en diversiteit

Ze is de beste hockeyster ter wereld en aanvoerder van het Nederlandse team: Xan de Waard wil haar positie gebruiken om meer bewustzijn te creëren met betrekking tot racisme en discriminatie in de sport.

Lees verder

Horoscoop januari 2024

Het goede voornemen voor deze maand: Ga je dromen achterna en laat het verleden rusten. Wat staat jou te wachten? Januari zal eindigen met onverwachte wendingen...

Lees verder

Hoogte- en dieptepunten

Even de tijd nemen om terug te kijken op wat was; Ik heb het nog helder voor ogen. In de zomer, midden juli 's morgens vroeg. Ik werd wakker en begreep niet wat er aan de hand was.

Lees verder

Terugblik 2023

Het afgelopen jaar spraken we een bonte verzameling inspirerende vrouwen, lazen we nieuwe boeken en persoonlijke verhalen, zagen we films, series, kunst en theater: Het was een mooi jaar!

Lees verder

De kerk inclusiever

Mooi nieuws vlak voor kerst uit het Vaticaan, vooral voor homoseksuele rooms-katholieken. De paus geeft toestemming aan priesters om stellen van gelijk geslacht te zegenen.

Lees verder

Queer kerstcadeautjes

Een beleving, een boek (of twee), iets sportiefs, spiritueels, ondeugends of romantisch? We gingen voor je op zoek naar leuke cadeautjes voor onder de boom, met een queer tintje!

Lees verder

Dutch Lesbian* Open

Internationaal tennistoernooi voor LBTIQ-vrouwen & their allies. Vorig jaar was een groot succes, een tweede editie kon niet uitblijven. Inschrijven kan nog! Ben jij erbij?

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Paarse Vrijdag 2023

All Day Every Day: Op 8 december is het Paarse Vrijdag, dé GSA-actiedag waarop de hele school steun en respect voor sekse, gender, en seksuele diversiteit laat zien door paars te dragen. Wij spraken docent Djoeke!

Lees verder

Horoscoop december 2023

Geniet van elke seconde die je doorbrengt met de vrouw die zoveel gevoelens bij je oproept, ook al heeft jullie relatie misschien een einddatum. – Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder
Lees meer