Nieuws & Achtergronden

Onthulling van Laxmi Manuela

'Het voelt voor mij ontzettend goed om tijdens Rotterdam Pride 2023 mijn persoonlijke verhaal te delen en zo anderen, die twijfelen over hun geaardheid, te inspireren!'

Lees verder

Liefde wint in België

Alice on the Roof bracht een hartverwarmend nummer uit om een historische mijlpaal te vieren: de 20e verjaardag van het huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht in België.

Lees verder

Horoscoop juni 2023

Wat houdt jou tegen om je dromen te realiseren? Wees eerlijk over je gevoelens voor haar en verwacht deze maand verwend te worden, op romantisch en erotisch vlak.

Lees verder

Donkere dag Oeganda

Strengste 'anti-gay' wet definitief aangenomen in Oeganda. President Museveni vindt homoseksualiteit een 'afwijking' en 'niet passen' bij de cultuur van zijn land.

Lees verder

Rollercoaster naar ons gezin

De focus op ovulatie en menstruatie. Wel of niet ongesteld deze maand. Zo ontzettend spannend. En uiteindelijk zenuwslopend. Vol goede moed begonnen we aan het proces...

Lees verder

The Kids Are All Right

'Bij het gezin uit de film was Mirella van Markus als coach geen overbodige luxe geweest. In dit grappige, verrassende en misschien herkenbare verhaal is de rol van de donor niet voor alle partijen even helder.'

Lees verder

Café Kalff viert jubileum

Robbert Kalff, eigenaar van Café Kalff en initiatiefnemer van de Utrecht Canal Pride, viert dubbel feest. Café Kalff doet mee aan de Utrecht Canal Pride én viert haar 12,5 jarig bestaan.

Lees verder

Samen staan we sterk

COC Nederland lanceert nieuwe site en campagne: Laten we samenwerken aan een wereld waar iedereen zichzelf kan zijn. Draag ook je steentje bij aan de regenbooggemeenschap.

Lees verder

Queer café Arnhem

Een ontmoetingsplek en culturele hotspot door en voor queers: Joost, Mina en Peet vormen samen het Queer Collective. Hun grootste droom: een queer café openen in Arnhem.

Lees verder

IAM Queer

Voor meer zelfliefde, zelfacceptatie, genieten van je potentie, innerlijke rust, weten dat wat je voelt niet raar is en het varen op je innerlijke kompas, ben je bij Personal Change Lab op de goede plek.

Lees verder

Prides 2023

De zomer komt steeds dichterbij en dat betekent: de Pride festivals komen er weer aan! Vanaf mei tot en met september zijn er veel verschillende Prides door het hele land. Waar vier jij Pride dit jaar?

Lees verder

Relatie met z'n drieën

Het is tijd om sekswerker en Poes Zina eindelijk eens voor te stellen aan de moeder van Mijntje. Ze hebben immers een relatie met z'n drieën. Hoe zou die boodschap vallen..?

Lees verder

TranScreen Film Festival 2023

Films vanuit de hele wereld waarin transgender, nonbinary en gender-diverse mensen centraal staan: Van 18 tot 21 mei in Amsterdam. Het programma is bekend!

Lees verder

Homoseksualiteit & WOII

Het project heeft het WOII-bronnenmateriaal uit de collectie IHLIA LGBTI Heritage beter toegankelijk gemaakt door het te digitaliseren en online beschikbaar te maken.

Lees verder

Horoscoop mei 2023

Emotionele uitdagingen in de relatie met je vriendin, een transformatie tot de beste versie van jezelf, een intense levensverandering of nieuwe avonturen in de slaapkamer: Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

Hongarije onder druk

Als de Europese commissie door het Europees Hof van Justitie in Luxemburg bij de strafprocedure in het gelijk wordt gesteld, kan Hongarije een boete of dwangsom opgelegd krijgen.

Lees verder

Welkom klein wonder

Genderneutraal en LHBTIQ+ vriendelijk babyboek voor unieke gezinnen. Voor alle bijzondere mijlpalen van je baby's eerste jaar, voor alle kersverse ouders en gezinsvormen.

Lees verder

Roze Zaterdag 2023

Voor ieder wat wils: Muziek, feesten, DJ's, songwriters, foodtrucks, exposities, films, een infomarkt en een parade: In het Zeeuwse Goes is op 17 juni veel te beleven!

Lees verder

Plakband metafoor

'Hoe vaker je seks hebt, hoe moeilijker je je later aan iemand kunt binden.' Lesprogramma is schadelijk voor de seksuele opvoeding van jongeren, vindt seksuoloog Leusink. Pointer deed onderzoek.

Lees verder

Hang de vlag uit!

Zaterdag: Steun de LHBTI+ gemeenschap. 'Als je zo tegen ons tekeer gaat, kun je op je vingers natellen dat dat ook tot fysiek geweld kan leiden. Dus kappen daarmee, het geweld moet stoppen!'

Lees verder

Klein wondertje

En daar komt de vraag, van een van de stoerdere meiden: 'Hoe kan het dat jullie een kindje hebben?' Ik glimlach en kijk ze met een beetje dichtgeknepen ogen aan. 'Nou…'

Lees verder

'Anti-Homo wet' Oeganda

De nieuwe wet is de strengste anti-LHBTIQ-wet van het gehele continent. Nu is zelfs al zeggen dat je bijvoorbeeld lesbisch of homo bent strafbaar. Mensen leven in angst.

Lees verder

Centraal- en Oost-Europa

Internationaal projectmanager Shamla Tsargand van COC Nederland vertelt ons over steun aan de LHBTI-gemeenschap aldaar. De regio is erg groot, 'elk land heeft zijn eigen uitdagingen.'

Lees verder

'The Process of Change'

Pride Photo 2023 zal tot eind dit jaar in alle twaalf provincies in Nederland te zien zijn, met verschillende urgente, verrassende en mooie beeldverhalen die de bezoekers aan het denken zullen zetten.

Lees verder

Horoscoop april 2023

Vertrouw op feiten en je eigen instinct. Laat je niet teveel wijsmaken door anderen. Verwacht tijdens de zonsverduistering in Ram een nieuwe start. Misschien wel met haar. Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder
Lees meer