Nieuws & Achtergronden

Maandverbond

Hormonale herfst bij de VPRO: Waarom praten we niet openlijker over menstrueren? Wat is de relatie tussen seks en hormonen? En hoe voelt menstrueren als je wel een baarmoeder hebt maar geen vrouw bent?

Lees verder

Censuur of acceptatie?

In China is homoseksualiteit niet verboden, maar een stel van gelijk geslacht mag geen kinderen adopteren, conversietherapie is toegestaan en er is geen bescherming tegen discriminatie.

Lees verder

Horoscoop september 2023

Accepteer je gevoelens en verlangens, maar wees selectief in wie je dichtbij laat komen deze maand, zeker als het schimmen uit je verleden zijn. De nieuwe maan biedt kansen. Wat staat jou te wachten?

Lees verder

Officiële munten COC

Bijzonder: Vanaf vandaag begint de voorverkoop van de verzamelaarsmunten ter ere van 50 jaar erkenning van COC Nederland. 'Mooie stappen naar emancipatie, gelijke rechten en acceptatie.'

Lees verder

Roze papierwinkel

Dubbele documenten en pasjes met verschillende achternamen, plus de verwarring bij allerlei instanties: verzekering, consultatiebureau, gemeente… De kleine merkt er gelukkig niets van.

Lees verder

Jong & Out: hard nodig!

Het is dé community voor LHBTIQ+ jongeren tot en met 18 jaar. Wat je seksuele oriëntatie of genderidentiteit ook is, bij Jong & Out ben je altijd welkom. Het platform biedt een safe space.

Lees verder

Kinky speelfeest

Mijntje en Mia maken kennis met de wereld van Zina: Ze gaan voor het eerst met z'n drieën naar een kinky feest. 'Dit is echt mijn scene! Mag ik jullie ondeugende kitten zijn?'

Lees verder

Puur Loiza

Van Lucas naar Loiza, van broekpak naar galajurk: In deze theatervoorstelling nemen we een kijkje in de kleedkamer van Nederlands model en presentatrice Loiza Lamers.

Lees verder

Steun LHBTIQ+ jongeren

Mentale gezondheid van LHBTIQ+ jongeren wordt voor een groot deel beïnvloed door de omgeving. De cijfers liegen er niet om: Zonder steun hebben jongeren veel meer last van psychische problemen.

Lees verder

Ontwikkelingen Oost Europa

In Rusland werd een wet aangenomen die onder meer geslacht veranderende operaties verbiedt. In Tbilisi, Georgië werd een Pride afgelast, maar in Oekraïne zijn verbeteringen zichtbaar.

Lees verder

Queer WK-teams

Hoe zit het met het regenbooggehalte van de andere teams? Dit WK vestigt een record wat betreft 'atleten uit de kast' op zo'n hoog, internationaal niveau. Een verdubbeling sinds het WK in 2019.

Lees verder

Liefde voor iedereen!

Zij aan Zij was erbij, we mochten meevaren op de boot van het ministerie OCW. Het was koud en het regende, maar de Amsterdamse Canal Parade voelde als een warm bad. Terugblik!

Lees verder

Tig Notaro in Nederland

Hello Again: Rolling Stone noemde haar een van de '50 beste stand-up comics aller tijden.' Op 10 oktober zie je Tig in de Meervaart, Amsterdam met een nieuwe voorstelling.

Lees verder

Kijk en luister mee!

AVROTROS vaart traditiegetrouw mee met een eigen boot en zendt dit jaar voor de twaalfde keer de Amsterdamse Canal Parade uit, want: 'Zichtbaarheid is van groot belang.'

Lees verder

Films en series

Deze zomer zijn er niet alleen vele Pride events, zoals de Canal Parade in Amsterdam komend weekend, je kunt ook genieten van verschillende nieuwe en oude films en series, thuis of in de bios.

Lees verder

Desinformatie trans personen

Kwalijke misvattingen: Een relatief simpele wetswijziging is de afgelopen jaren veranderd in een gevoelig onderwerp: Pride Amsterdam vraagt met campagne aandacht voor transgenderwet.

Lees verder

Horoscoop augustus 2023

Als jouw geliefde je onzeker maakt, vraag je dan af waarom je nog bij haar bent. Gebruikt zij jou om zich beter te voelen over zichzelf? Je verdient beter. – Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

Canal Parade 2023

You Are Included: Op zaterdag 5 augustus varen er 80 boten door de grachten van Amsterdam en diversiteit binnen de LHBTQIA+ community staat centraal. Happy Pride!

Lees verder

WK: Regenbooggehalte

FIFA World Cup 2023: Hoe zit het met LGBTQ+ rechten in gastlanden Australië en Nieuw-Zeeland en hoe hoog (of laag) is het 'regenbooggehalte' in ons team? We zochten het uit.

Lees verder

'Families verwoest door politiek'

Italië schrapt de namen van niet-biologische lesbische moeders: 33 kinderen in Padua, Italië hebben opeens niet twee maar nog één moeder, volgens de officiële documenten.

Lees verder

Queer & Pride Amsterdam

Pride in Amsterdam is dit jaar iets anders dan je gewend bent. Queer Amsterdam en Stichting Pride Amsterdam organiseren namelijk samen Queer & Pride Amsterdam 2023. #YouAreIncluded

Lees verder

WK voetbal 2023

Het wordt spannend: De Oranjeleeuwinnen spelen hun eerste wedstrijd in de FIFA Women's World Cup tegen Portugal op 23 juli en daarna, op 27 juli, tegen de Verenigde Staten.

Lees verder

Nieuwe Stem

Baanbrekend evenement in Paradiso Amsterdam: Het allereerste transgenderpodium van Nederland, met getalenteerde transgender mensen uit alle hoeken van het land.

Lees verder

Film & representatie

Meer dan kwart van de Nederlanders denkt dat queer films helpen bij coming-out: Pride Week panelgesprek in Pathé Tuschinski over rol van film in acceptatie van LHBTQIA+ community.

Lees verder

Witte vrienden weg

Crisis bij de moeders van Mia. Mijntje en Mia moeten ze helpen met het opschonen van hun vriendenbestand, want dat blijkt veel te wit. 'En dat kan echt niet meer anno 2023!'

Lees verder
Lees meer