Veelgestelde vragen

In de zomer van 2017 bestond Zij aan Zij 25 jaar. Wat is er veranderd?

Van gestencild contactblaadje tot volwaardig tijdschrift, Zij aan Zij heeft 25 jaar lang een grote bijdrage geleverd aan de emancipatie (in breedste zin) van LBT-vrouwen. Maria van Oosten is daar zelfs koninklijk voor onderscheiden.

Met het jubileumnummer hield de gedrukte vorm op te bestaan. Dat is jammer, daar zijn we het allemaal over eens. Helaas hadden we geen keus. Het gedrukte blad is niet gestopt omdat we geen mooie artikelen meer willen maken, en ook niet omdat de LHBTiQa-emancipatie 'af' is, maar simpelweg omdat het medialandschap is veranderd. Abonnementen op tijdschriften gaan niet meer als warme broodjes over de toonbank. Zij aan Zij, met een relatief kleine doelgroep, heeft daar zwaar onder te lijden gehad. Vandaar dat we, om niet de handdoek in de ring te hoeven gooien, hebben besloten om online verder te gaan.

Wat vind ik op de nieuwe website?

Tijdens de jubileumreceptie op 4 augustus 2017 is deze nieuwe website gelanceerd. Een nieuw, fris uiterlijk, technisch bij de tijd, én de mogelijkheid om nog steeds te schrijven over alles wat je ook in het blad terugvond; van persoonlijke verhalen, interviews, het laatste nieuws, kunst en cultuur tot nuttige links, informatie en een encyclopedie – online hebben we nog veel meer mogelijkheden om je op de hoogte te houden van alles wat je weten wilt.

We hebben nog steeds een topteam aan journalisten, tekstschrijvers, columnisten, video- en fotografen die, met dezelfde kwaliteit zoals je gewend was, mooie bijdragen leveren over uiteenlopende onderwerpen.

Welke vorm heeft Zij aan Zij nu?

Zij aan Zij is een online magazine. Dat betekent dat je alle nieuwe artikelen op de site vindt. Niet meer 8 keer per jaar zoals in de gedrukte versie, maar vrijwel dagelijks. Elk weekend sturen we een nieuwsbrief met daarin alle nieuwe artikelen van die week. (Geef je op voor de nieuwsbrief onderaan de homepage.)

We hebben ook een Online Archief. Daar vind je de digitale bladervorm van alle gedrukte uitgaven van het laatste jubileumnummer in augustus 2017 tot ruim vijf jaar terug.

Hoe word ik lid?

Er zijn verschillende 'memberships': Voor 35 euro per jaar of 2,95 per maand krijg je toegang tot alles 'achter de inlog' en lees je dus alle artikelen én de oude magazines in het online archief. De maand-memberships zijn per maand opzegbaar. Sluit hier je membership af.

Binnenkort voeren we een apart Dating-membership in. Je hebt daarmee toegang tot alles op de site plus Dating (Contactadvertenties, de Matchfinder en de Zoekfunctie). Dit membership is ook per maand te wijzigen.

Wat als ik al een abonnement op het papieren blad had?

Dan is je abonnement automatisch omgezet in een online membership en kun je je account activeren. Dat kan via deze link. Er wordt gevraagd naar je emailadres en klantnummer. Als je deze gegevens niet (meer) hebt, stuur dan even een mailtje naar webredactie@zijaanzij.nl, onder vermelding van je naam en adresgegevens. Dan zoeken we ze voor je op.

Mijn vraag staat er niet bij.

Stuur gerust een mailtje naar webredactie@zijaanzij.nl.