Love around the world – Fleur Pierets

'Kinderen zijn onze toekomst en ik hoop hiermee een klein onderdeel te zijn in het openen van hun geest. Ik wil kinderen graag laten zien dat diversiteit en inclusie iets positief is. En dat liefde van verschillende kanten kan komen. Verschillende vormen kan aannemen.' 

Het kinderboek vertelt het verhaal van Fleur en Julian, twee vrouwen die gaan trouwen omdat ze zoveel van elkaar houden. Ze komen erachter dat dat nog niet zo makkelijk is: van de 195 landen ter wereld, kunnen twee mannen of twee vrouwen maar in 28 van die landen met elkaar trouwen. En dat gaan ze dan ook doen: Trouwen waar het kan en mag, en samen op avontuur om te strijden voor een betere toekomst en gelijke rechten voor iedereen. En voor de liefde!

Fleur en Julian ontdekken de verschillende huwelijkstradities van Australië, België, Brazilië, Canada, Finland, Frankrijk, IJsland, Ierland, Mexico, Nederland, Portugal, Spanje en de Verenigde Staten. Nog eens veertien landen komen aan bod in het tweede deel: Love is Love, gemaakt in opdracht van MoMa: Argentinië, Oostenrijk, Colombia, Denemarken, Ecuador, Duitsland, Luxemburg, Malta, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Zuid-Afrika, Zweden, Taiwan en Groot-Brittannië.