Dodie (1995)

Dorothy Miranda 'Dodie' Clark is een Engelse singer-songwriter, auteur, YouTuber en artiest uit Groot-Brittannië. Clark plaatst zowel originele liedjes als covers op haar hoofd-YouTubekanaal 'doddleoddle' en plaatst vlogs op haar tweede kanaal 'doddlevloggle'. Clark staat bekend om haar piano- en ukelelecovers van diverse liedjes en haar rustgevende stem. Per maart 2019 heeft ze meer dan 1800.000 abonnees op haar YouTube kanaal.

Dodie omarmt haar 'label' als biseksueel

In 2017 kwam Dodie uit de kast als biseksueel op een bijzondere manier. Ze publiceerde een 'coming-out song' op YouTube!

Dodie publiceerde dit filmpje ter ere van 'Pride month' en voor degenen die ook uit de kast willen komen in 'Dodie song form'. Ze reflecteert op het hebben van 'een hart dat meervoudig zou kunnen zijn van geslachten'. De tekst legt uit: 'Voor het geval je je afvroeg, ja ik ben er vrij zeker van dat het geen trend is. En hoewel ik helemaal voor experimenten ben, heb ik geëxperimenteerd en ik vind het echt écht heel erg leuk. Zo.'

Daarnaast heeft Dodie in 2016 een vlog geplaatst over hoe haar omgeving reageerde  op haar coming-out, hoe biseksualiteit niet leek te bestaan in haar jeugd en hoe ze 'het idee van labels omarmt.' YouTube is hard op weg om een platform te worden voor het delen van authenticiteit met jonge kijkers op een volledig eerlijke en nieuwe manier. Wat dat betreft kan Dodie zeker worden toegevoegd aan de inspirerende lijst van YouTubers die online uit de kast komen!